Loading...

4. ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ;!

4. ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ;!

Η Alice Ann Bailey, η Νέα Εποχή και ο Μαϊτρέγια Χριστός

«Η επιστροφή του Χριστού»

Η «Μυστική Ιεραρχία» και ο «Χριστός»

Ένα σχέδιο για τον Κόσμο

Οι Εσχατολογικές Προφητείες και η Παγκόσμια Μονοκρατορία του Αντίχριστου

Η Εωσφορική Μύηση

Ο Εωσφόρος «ο σωτήρας του κόσμου»;

Η Νέα Εποχή μιμείται ακόμη και τη βιβλική προειδοποίηση για τους ψευδοχριστούς!…

Η κατάχρηση του ονόματος του Χριστού

Οι ψευδοπροφήτες και τα ψεύτικα θαύματα στην έσχατη εποχή

Ο ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ – Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Η εμφάνιση του αντίχριστου

 

Η Alice Ann Bailey, η Νέα Εποχή και ο Μαϊτρέγια Χριστός

Στους κύκλους του New Age κυκλοφορεί από πολύ καιρό η φήμη ότι ο νέος «Χριστός» (Μαϊτρέγια), ο «Διδάσκαλος της Σοφίας», είναι ήδη ενεργός επί Γης και μάλιστα από το 1977 ήδη κατοικοεδρεύει στο Λονδίνο. (Κατά τον γκουρού της Νέας Εποχής Benjamin Crème: «Η Επιστροφή του Μαϊτρέγια Χριστού και οι Διδάσκαλοι της Σοφίας», Λονδίνο 1980).

Η πνευματική μητέρα αυτού του θρύλου υπήρξε μία διάδοχος της Helena Petrovna Blavatsky (HPB), η Alice Ann Bailey (AAB, 1880 – 1949).

Οι διάδοχοι της Μπλαβάτσκι έσπρωξαν τη Θεοσοφία όλο και περισσότερο προς «ένα είδος ινδουιστικού-βουδιστικού πνευματισμού με ένα-δύο λίγο ως πολύ χριστιανικά στοιχεία» (J. Aagaard, θρησκειολόγος). Η φανερά πνευματιστικής έμπνευσης κοσμοθεωρία τους στηρίζεται στην ιδέα της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας των «αναληφθέντων Διδασκάλων» (ΑΔ). Αυτοί οι «Διδάσκαλοι» ή «Μαχάτμας» υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τη «θεϊκή Ιεραρχία» απέναντι στο ανθρώπινο γένος.

Οι διασημότεροι εξ αυτών είναι ο Kut Humi (KH) της Μπλαβάτσκι, ο Djwhal Khul (προφέρεται Daal Kul), ο Μορύα, ο Σέραπις Μπέη, ο κόμης Σαν Ζερμαίν και ο «αναληφθείς διδάσκαλος» Ιησούς (βλ. αναλυτική ταμπέλα στο κεφ. για τους Α.Δ.) Αυτοί οι επιφορτισμένοι με την καθοδήγηση της ανθρωπότητας «διδάσκαλοι» στέλνουν «το φως, την ενέργεια και τις ανακοινώσεις» τους στη Γη μέσω των επιλεγμένων εκπροσώπων τους, όπως η Alice Ann Bailey.

Η Bailey προσχώρησε το 1915 στη Θεοσοφική Εταιρεία Adyar, (προσωνύμιο από την Adyar της Ινδίας όπου και η ίδρυση της Θ.Ε. από την Μπλαβάτσκι.

Το 1918 η ΑΑΒ έγινε δεκτή στον «εσωτερικό Κύκλο» (ή «Σχολή» Ε.Σ.). λίγο μετά παρουσίασε όπως και η ΗΡΒ, ικανότητες μέντιουμ και από το 1919 έγινε το φερέφωνο του Djwhal Khul (D.K.) του «Θιβετιανού Διδάσκαλου», και «Βοηθού» τού KutHumi (KH), ο οποίος μιλούσε μέσω της ΗΡΒ. Καθ’ υπαγόρευση του D.K. κατέγραψε τηλεπαθητικά ογκώδη βιβλία, σχοινοτενή κείμενα γεμάτα φανταστικές λεπτομέρειες και σανσκριτικούς όρους, που κάνουν εντύπωση στον κοινό θνητό.

Η πολύ παραγωγική ΑΑΒ σύντομα αποσχίστηκε από τη Θ.Ε. Adyar και ίδρυσε τη δική της εταιρεία, η οποία το 1923 μετονομάστηκε σε «Αρκανική Σχολή» (ΑΣ) από το λατινικό όρο arcanum=μυστήριο. Η συμμετοχή στην ΑΣ ήταν μυστική, το ίδιο και τα μαθήματα που γίνονταν δι’ αλληλογραφίας.

Εκτός αυτού η ΑΑΒ ίδρυσε και τις οργανώσεις

α) «Νέοι Παγκόσμιοι Υπηρέτες» (ΝΠΥ),

β) τη «WorldGoodwill» («Παγκόσμια Καλή Θέληση» – ΠΚΘ), και γ) την «Triangels», τα Τρίγωνα, διάσπαρτες τριάδες από άτομα που συνδέονται σε έναν κύκλο διαλογισμού για να προωθήσουν τη «θετική σκέψη» παγκοσμίως με σκοπό τη μεταμόρφωση του κόσμου για την Εποχή τού Υδροχόου.

Η ΝΠΥ είναι ο κρίκος της αλυσίδας που ενώνει την Ιεραρχία των Αναληφθέντων Διδασκάλων με την ανθρωπότητα «προκειμένου να λάβει φως και δύναμη και να τα επενδύσει, υπό τη καθοδήγηση της αγάπης, με σκοπό να δημιουργηθεί ο αυριανός νέος κόσμος». Παντού στον κόσμο υπάρχουν ομάδες διαλογισμού με σκοπό να «καναλιζάρουν» την ενέργεια της Ιεραρχίας για τη Νέα Εποχή η οποία παρέχεται σε συγκεκριμένες ώρες, ιδίως με πανσέληνο.

Όλ’ αυτά είναι βέβαια εξαιρετικά αξιέπαινα, εάν δεν ξέρει κανείς ότι ως αγάπη εννοείται ο Εωσφόρος, η όχι τόσο κρυφή θεότητα της Θεοσοφίας, της Ανθρωποσοφίας κ.ά.

Η ΠΚΘ πάλι, οργάνωση εγκεκριμένη από τον ΟΗΕ (!), επιπλέον διατηρεί «ανεπίσημες σχέσεις με πολλούς εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς».

Στον απλό πολίτη μπορεί να φαίνεται απίθανο να υπάρχει διαπλοκή ανάμεσα στον ΟΗΕ και σε ομάδες ή κινήσεις που εμπνέονται ή ανήκουν στη Νέα Εποχή.

Οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» όμως γνωρίζουν καλά ότι αυτά δεν είναι ακραιφνείς συνωμοσιολογίες κι ότι πόροι από τις εισφορές των κρατών μελών καναλιζάρονται σε συναφείς οργανώσεις και δραστηριότητες. Εκτός αυτού υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ εργάζονται από το πόστο τους ποικιλοτρόπως για τη διάδοση και εφαρμογή των ιδεών του New Age. Έτσι για παράδειγμα ο Robert Mueller, αναπληρωτής Γ.Γ. της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ μιλούσε ήδη από τη δεκαετία του ’80 για μία «παγκόσμια εκπαίδευση του παγκόσμιου πληθυσμού… όπου ο ΟΗΕ θ’ αποτελεί τον παγκόσμιο εγκέφαλο…ενός νέου ανθρώπινου είδους…».

Ως ένα επακόλουθο, το 1997 ιδρύθηκε η GLOBAL EDUCATION με σκοπό μ.α.: «Τη διερεύνηση της συνείδησης των ανθρώπων μέσω της εκπαίδευσης / Τη διάδοση του πνεύματος του World Core Curriculum (WCC) του Dr. Robert Muller και τη συνεργασία με τον ΟΗΕ / …Και να εμβαθύνει στη μελέτη, θεωρητική και πρακτική, της σύγχρονης εκπαίδευσης με βάση τα οράματα του WCC και να προβεί στη δημιουργία του σχολείου “Robert Muller School Athens”. (Από δισέλιδη καταχώρηση σε αθηναϊκά περιοδικά το 1998)

Ο H.Ruppert, συγγραφέας του «New Age – Εποχή του Τέλους ή Εποχή της Αλλαγής;», μίας εξονυχιστικής μελέτης του φαινομένου παρ’ όλο που δεν συμμερίζεται την άποψη της C.Cumbey ότι πίσω από το New Age υπάρχει πράγματι μία συνωμοσία που προωθεί οργανωμένα μυστικά συμφέροντα – παρατηρεί εκεί: «Οι πολύμορφες σχέσεις μεταξύ των «δικτύων» μπορεί όντως να προκαλέσει την υποψία, ότι υπάρχει ήδη κάτι σαν ένα παγκόσμιο δίκτυο που φθάνει μέχρι τη γραφειοκρατία του ΟΗΕ.

Πίσω τώρα στη στρατηγική της Bailey. Τα προαναφερθέντα «Τρίγωνα» συνιστώνται από εκάστοτε τρία άτομα, τα οποία σε καθορισμένες ώρες συνδέονται μεταξύ τους νοερά για ν’ απαγγείλουν τη «Μεγάλη Επίκληση», το «Πάτερ ημών» της Νέας Εποχής. Την «Επίκληση», που «ως το 1945 χρησιμοποιούταν μόνο από ύψιστες οντότητες, την παρέδωσε τότε ο «Χριστός» στους ανθρώπους». Μ’ αυτήν εκφράζεται η ευχή να επιστρέψει ο «Χριστός» στη Γη και να ευοδωθεί το «Σχέδιο της αγάπης και του φωτός στη Γη».

Θα δούμε αργότερα ποιο σχέδιο εννοείται.

Στις 11-11-1922 ιδρύθηκε η «Lucifer Publishing Company», μια εταιρεία με σκοπό τη διάδοση των βιβλίων και των ιδεών της ΑΑΒ. Τόσο η Μπλαβάτσκι όσο και ο Στάινερ της Ανθρωποσοφίας αρχικά είχαν επίσης ονομάσει με το όνομα του Εωσφόρου τις περιοδικές τους εκδόσεις, αργότερα όμως προτίμησαν να μην τραβήξουν με τόσο οφθαλμοφανή τρόπο την προσοχή. Η ΑΑΒ όμως προφανώς θεωρούσε σημαντικό να τον έχει στον τίτλο της κι έτσι απλώς το μετονόμασε σε «Lucis Trust».

Ο σκοπός όλων των δραστηριοτήτων της «Lucis Trust» είναι η δημιουργία μίας ενιαίας παγκόσμιας θρησκείας για την επικείμενη Εποχή του Υδροχόου στη βάση της θεοσοφικής διδασκαλίας, δηλαδή με βάση τη γνώση του «Σχεδίου» και της «Μύησης» της ανθρωπότητας στα μυστικά της «Πνευματικής Ιεραρχίας» που την καθοδηγεί και την προστατεύει.

«Η επιστροφή του Χριστού»

Όπως και πολλοί άλλοι «προφήτες», η ΑΑΒ προαγγέλλει επίσης την επιστροφή του Χριστού, η οποία είναι και ο τίτλος βιβλίου της από το 1948. Πάντως ο Ιησούς, ο οποίος συμμετέχει σε μία ιεραρχία διδασκάλων, είναι για την ΑΑΒ κάτω από τον Βούδα, (και πάλι καλά, γιατί στο πνευματικό της απότοκο, το New Age, ο Ιησούς βρίσκεται πιο χαμηλά). πάνω – πάνω βρίσκεται ο «Ήλιος –Λόγος», η εκδίπλωσή του η «Ηλιακή Τριάδα», που την αποτελούν ο Πατέρας ή βούληση, ο Υιός (η αγάπη και η σοφία) και το Άγιο Πνεύμα (η ενεργή διάνοια).

Μετά έρχονται οι «Επτά Ακτίνες», και κατόπιν ο «Sanat Kumara» (SK) που στην Αρκανική Σχολή σημαίνει «η Μεγάλη Ζωή… το Φως το Αληθινό και ο Πλανητικός Διαφωτιστής» και είναι όνομα που αποδίδεται και στον Εωσφόρο ή στην τριάδα Σίβα, Βίσνου και Βράχμα κατά άλλους. Κατεβαίνοντας παρακάτω συναντάμε διάφορους Kumaras, Manus, Bodhisattvas, Maha Chohans. ύστερα πολυάριθμους «διδασκάλους», μεταξύ των οποίων και ο «Παύλος ο Βενετός», τσόχαν της 3ης Ακτίνας, που υποτίθεται ότι έζησε ως Πάπας Παύλος Β΄.

Μετά από αυτόν τον «πάπα», ο οποίος στην εποχή του (1464 – 1471) καταδίωξε τους ανθρωπιστές και ήταν οπαδός της εκθαμβωτικής πολυτέλειας, ακολουθεί, μετά τον «Σέραπι» και τον «Ιλαρίωνα», ο «Ιησούς».

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι τα ονόματα αυτά σηματοδοτούν θέσεις ή λειτουργίες και όχι πρόσωπα. Για παράδειγμα τη λειτουργία ή τη θέση του «Διδασκάλου Ιησού» την πληρούν διαφορετικά πρόσωπα, ανάλογα με το ποια προσωπικότητα «ανήλθε» σε αυτήν τη θέση κατά την ανέλιξή της, από τη μία ενσάρκωση στην άλλη. Έτσι λόγου χάρη ο γνωστός μας «επίγειος Ιησούς» δεν κατέχει τη θέση του «Διδασκάλου Ιησού», αλλά είναι μία μετενσάρκωση του Κρίσνα και καταλαμβάνει τη θέση του «Μποντισάτβα Μαϊτρέγια». Αυτό εννοεί στην πραγματικότητα ο B. Creme όταν υποστηρίζει ότι ο Χριστός βρίσκεται ήδη ανάμεσά μας. Ελπίζουμε ότι ο αναγνώστης δεν έχει ήδη χαθεί μέσα στο λαβύρινθο των Α.Δ. Και αυτό το εννοούμε σοβαρά όπως σοβαρά το εννοούν και οι θεόσοφοι…

Αφού λοιπόν στις θέσεις εναλλάσσονται διαφορετικά πρόσωπα ανάλογα με την εκάστοτε ενσάρκωση του καθενός, έτσι είναι δυνατόν σ’ αυτό το σχήμα να βρουν στέγη αμέτρητες θρησκευτικές και ιστορικές προσωπικότητες του παρελθόντος και έτσι να χωρέσουν όλοι σε «μία παγκόσμια θρησκεία», παρά τις διαφορές τους, όπως το επιδιώκουν με διάφορες αποκλίσεις οι θεοσοφιστικές ομάδες.

Η «Μυστική Ιεραρχία» και ο «Χριστός»

Ομολογουμένως ο «Χριστός» της ΑΑΒ και της Νέας Εποχής είναι διαμετρικά διαφορετικός απ’ τον βιβλικό Χριστό του χριστιανισμού. «Δεν έρχεται για να λυτρώσει την ανθρωπότητα από τις συνέπειες των αμαρτιών της, παρά έρχεται για να τους δείξει γι’ άλλη μία φορά πώς θα σώσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους». Με άλλα λόγια πρόκειται πάλι για την αυτολύτρωση που διδάσκουν οι ασιατικές θρησκείες σε νέα εκδοχή. «Ο άνθρωπος είναι σήμερα ώριμος ν’ αναγνωρίσει το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ο Χριστός», λέει ο Spangler για τα Χριστούγεννα. Για ν’ αυτολυτρωθεί δε ο άνθρωπος χρειάζεται απλώς να πάρει την ατραπό της μύησης και του διαλογισμού, άρα δεν χρειάζεται τον Θεό, τουλάχιστον με τη χριστιανική έννοια της θεϊκής συμπαράστασης και του ελέους.

Δίχως αμφιβολία το σχέδιο της ΑΑΒ είναι το πιο καλοσχεδιασμένο σύστημα ή πρόπλασμα για μία ενιαία παγκόσμια θρησκεία, προς την οποία οδηγείται η σύγχρονη ανθρωπότητα, τόσο καλά που έχει εισχωρήσει ακόμη και στον ΟΗΕ. Έτσι ένα σύστημα που ξεκίνησε με απλές ασκήσεις διαλογισμού και πολλή «καλή θέληση», μπορεί να καταλήξει όργανο ενός ακραίου δογματικού πνευματισμού.

Εύλογα ανακύπτουν ερωτηματικά λόγω του αντιχριστικού χαρακτήρα του συστήματος της ΑΑΒ, από τη στιγμή που υποτάσσει τον Χριστό στο πλέγμα της «Πνευματικής Ιεραρχίας» και προπαγανδίζει την αυτολύτρωση στο πλαίσιο μίας ισοπεδωτικής ενιαίας παγκόσμιας θρησκείας.

Ο «Χριστός» αυτός δεν είναι ένας από τους πολλούς Χριστούς που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη θα παρουσιαστούν την έσχατη εποχή; [Η. Rupert, New Age] και ποιο πνεύμα ενσαρκώνει αυτός ο νέος Χριστός;

Για παράδειγμα, η Μυστική Ιεραρχία και πιο συγκεκριμένα το «άσραμ της 1ης Ακτίνας», σε συνεργασία με την 5η ακτίνα, εργάστηκε για την παραγωγή της ατομικής βόμβας «την οποία σχεδίασε έχοντας υπόψη το μέλλον της ανθρωπότητας για καθαρά φιλανθρωπικούς σκοπούς». (Α.Α. Bailey «The Externalisation of the Hierarchy», New York, σελ. 548).

Τους «φιλανθρωπικούς σκοπούς» τους διαπίστωσαν στο πετσί τους κυριολεκτικά οι κάτοικοι της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. μολονότι η Ιαπωνία είχε ήδη υποβάλει αίτημα συνθηκολόγησης, οι «φιλάνθρωποι» Αμερικανοί επιστήμονες ήθελαν να προλάβουν να μελετήσουν in vivo τα αποτελέσματα της βόμβας πριν τελειώσει ο πόλεμος… (Πηγή: Ρ. Πάσσιαν)

Βέβαια η Bailey λέει ότι στη Νέα Εποχή θα καταργηθούν τα πυρηνικά όπλα, με μία σημαντική εξαίρεση: ο ΟΗΕ θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί ενάντια σε επιθέσεις από πολιτικές ή θρησκευτικές ομάδες «όπως π.χ. η ρωμαιοκαθολική εκκλησία» [C. Cumbey, The Hidden Dangers of the Rainbow. The New Age Movement and Our Coming Age of Barbarism, Shreveport 1983. Ελληνικά: Οι Κρυμμένοι Κίνδυνοι του Ουράνιου Τόξου – Η Συνωμοσία του Υδροχόου, εκδ. Μπίμπης και: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ εκ. Στερέωμα]

Πάντως ενόψει των «φιλανθρωπικών σκοπών», της ατομικής βόμβας, αναρωτιέται κανείς, αν οι οπαδοί της ΑΑΒ είναι εξίσου κυνικοί ή εντελώς τυφλοί… «Ο λαουτζίκος δεν αντιλαμβάνεται το διάβολο, ακόμη κι αν τον έχει καβαλήσει στο σβέρκο», λέει ο Φάουστ του Γκαίτε, αλλά πώς είναι δυνατόν διανοούμενοι, μορφωμένοι, έξυπνοι άνθρωποι να μην τον βλέπουν όταν στέκεται ολόγυμνος μπροστά στα μάτια τους;

Η ΑΑΒ το 1949 πήγε να συναντήσει τους αόρατους διδασκάλους της, αλλά τα βιβλία της σημαδεύουν σήμερα την ιδεολογία της Νέας Εποχής.

Οπωσδήποτε η ΑΑΒ ήταν η πιο προσεκτική σε σύγκριση με τις προκατόχους της, την ΗΡΒ και την Annie Besant. Είχε δώσει οδηγίες στους οπαδούς της να εργάζονται λίγο ως πολύ μυστικά σχηματίζοντας υπόγεια «δίκτυα». Σύμφωνα με την επιθυμία των «Διδασκάλων» η υπόγεια δραστηριότητα θα έπρεπε να διαρκέσει ως το 1975, την εκατοστή επέτειο της ίδρυσης της Θ.Ε. Adyar. Στη συνέχεια οι διδασκαλίες θα έπρεπε να γίνουν ευρύτατα γνωστές δημοσίως και πρώτα – πρώτα η αναγγελία για τον Χριστό Μαϊτρέγια που έχει ήδη έρθει για να λυτρώσει την ανθρωπότητα.

Πράγματι στις 25-4-1982 άρχισε μία διεθνής προπαγανδιστική εκστρατεία στις εφημερίδες σύμφωνα με την οποία ο «Χριστός» ή «Κύριος Μαϊτρέγια δρα από το 1977 ως κοινός άνθρωπος στη Γη για να βοηθήσει την ανθρωπότητα.

Μάλιστα το «Lucis Trust» καταχώρησε σε κάθε χώρα στην τοπική έκδοση του Readers Digest, τη «Μεγάλη Επίκληση προς τον Κύριο Μαϊτρέγια για την εκδίπλωση του «Σχεδίου» στη Γη».

Το κείμενο στις εφημερίδες έλεγε τα εξής: «Ο κόσμος έχει δει αρκετά πείνα, αδικία και πόλεμο. Η παράκλησή μας για βοήθεια εισακούστηκε! Ο Χριστός βρίσκεται τώρα ανάμεσά μας, ως Δάσκαλος όλης της ανθρωπότητας. Πώς θα τον αναγνωρίσουμε; Αναζητήστε έναν σύγχρονο άνθρωπο, που ασχολείται με τα σύγχρονα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά μας.

Ήδη από τον Ιούλιο του 1977 αυτός ο Χριστός δρα ως κοινός άνθρωπος σε μία γνωστή χώρα… Δεν είναι θρησκευτικός ηγέτης, αλλά παιδαγωγός με την ευρεία έννοια και με τη βοήθειά του μπορούμε να βγούμε από την κρίση…».

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι οι χριστιανοί και οι εβραίοι περιμένουν το Χριστό ή Μεσσία, οι βουδιστές τον πέμπτο Βούδα τους, οι μωαμεθανοί τον ιμάμ Μάχντι τους και οι ινδουιστές τον Κρίσνα τους. Στην πραγματικότητα όμως είναι απλώς διαφορετικά ονόματα για το ίδιο πρόσωπο, το Χριστό – Μαϊτρέγια. Αργότερα θα δούμε πού αποσκοπεί στην πράξη αυτό το κατά τα άλλα υπέροχο όνειρο της συναδέλφωσης των θρησκειών…

Επομένως, ο δεδηλωμένος στόχος της ΝΕ είναι η επιβολή μίας υποχρεωτικά οικουμενικής θρησκείας και η προετοιμασία της ανθρωπότητας για τον ερχομό ενός «Παγκοσμίου Διδάσκαλου». Όλες οι επιμέρους συνισταμένες της «New Age Spirituality» αποβλέπουν σε αυτόν το στόχο. (R. Koenig: New Age Η Κρυφή Πλύση Εγκεφάλου – Πώς μας Προγραμματίζουν Σήμερα για το Αύριο, 1987).

Ένα σχέδιο για τον Κόσμο

Το σχέδιο αυτού του παγκόσμιου κινήματος περιλαμβάνει: την εγκαθίδρυση μίας νέας παγκόσμιας τάξης, μίας νέα παγκόσμιας κυβέρνησης και μίας νέας παγκόσμιας θρησκείας. Ο κύριος πολιτικός σκοπός του κινήματος είναι η επικράτηση σε όλο τον πλανήτη.

Γι’ αυτό προπαγανδίζει ανοιχτά «τη διάλυση ή και την κατάλυση των μεμονωμένων αυτόνομων κρατών προς το συμφέρον της ειρήνης και της επιβίωσης της ανθρωπότητας».

Το δίκτυο αυτό προκειμένου να επικρατήσει παγκόσμια, έχει θέσει ορισμένους στόχους. Αυτοί οι στόχοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: ένα διεθνές χρηματικό σύστημα που θα λειτουργεί με μία μοναδική διεθνή πιστωτική κάρτα, που θα αντικαταστήσει το ρευστό χρήμα, μία παγκόσμια κεντρική υπηρεσία κατανομής των τροφίμων που θα ελέγχει την τροφοδοσία όλης της ανθρωπότητας, ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, υποχρεωτική θητεία σε ένα παγκόσμιο στρατό (παρ’ όλο που το κίνημα πρεσβεύει ειρηνιστικές ιδέες) και τη διαχείριση των πυρηνικών όπλων από τον ΟΗΕ…

Όταν το κίνημα αυτό έκανε τη δημόσια εμφάνισή του το 1975 παρουσίασε τα προκαταρκτικά στάδια για την επίτευξη των σκοπών του που περιλαμβάνουν τα παρακάτω προγραμματικά σημεία. Συγκεκριμένα εξήγγειλε: ότι θα εγκαθιδρυθεί ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ότι ο τραπεζικός τομέας, ο κλάδος των μεταφορών και της παραγωγής βιομηχανικών προϊόντων θα περάσουν στην ιδιοκτησία και υπό την επιτήρηση ενός παγκόσμιου διευθυντηρίου, ότι όλα τα θέματα υγείας και πληθυσμιακού ελέγχου θα υπόκεινται σε παγκόσμιο προγραμματισμό και επιτήρηση, ότι θα εξασφαλιστεί παγκοσμίως ένα ελάχιστο όριο ελευθερίας και ευημερίας, ότι η προσωπική ζωή του κάθε ατόμου θα υπόκειται υποχρεωτικά στις αποφάσεις και στις επιδιώξεις ενός παγκόσμιου διευθυντηρίου.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ εκδ. Πύρινος Κόσμος

Ο δε Σπάνγκλερ προήγγειλε ότι όποιος θα τολμήσει ν’ αντισταθεί, «θα σταλεί σε μία άλλη διάσταση με το σπαθί που κόβει στα δυο», ένας σατανιστικός ευφημισμός για τις δολοφονίες και τις μαζικές εκτελέσεις.

«…και σφράγισε την πύλη να μην περνάει το κακό», προσθέτει η ΑΑΒ στο βιβλίο της “The Externalisation of the Hierarchy”, σελ. 745 κ.εξ. Κατά την Κάμπευ, το «κακό» είναι οι μονοθεϊστικές θρησκείες που πρέπει να εξαφανιστούν και μάλιστα να οδηγηθούν να πολεμήσουν μεταξύ τους. Ιδιαίτερα το Ισλάμ που επιδιώκει την παγκόσμια κυριαρχία έχει να παίξει εδώ ένα σημαντικό ρόλο. Από αυτήν τη σκοπιά είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν χώρες με παραδοσιακά χριστιανικό πληθυσμό κατακλύζονται από εκατομμύρια μωαμεθανούς.

(Ρ. Πάσσιαν)

Ασφαλώς λογικό είναι να σκεφτούν πολλοί ότι το «Σχέδιο» είναι απλώς ένα διανοητικό παιχνίδι αυθυποβολής για ιδεαλιστές απογόνους των παιδιών των λουλουδιών. Όμως ότι δεν πρόκειται απλώς για ευσεβείς πόθους αποδεικνύει το γεγονός ότι η κοσμοθεωρία αυτή μέσα από εκατοντάδες οργανώσεις, δίκτυα, ομάδες επιρροής κ.ο.κ. επηρεάζει ήδη τα πιο απίθανα κέντρα εξουσίας, οικονομίας, επιστημών, παιδείας, υγείας κλπ. επιπλέον έχει πλατιά βάση πλέον και κυρίως σ’ εκείνους που είναι ενθουσιώδεις ουτοπιστές, αγνοί και πρόθυμοι να εργαστούν για ανώτερα ιδανικά, ιδίως μετά την κατάρρευση της πίστης στις ιδεολογίες, στην επιστήμη και στις εκκλησίες.

Οι ιδέες της Νέας Εποχής έχουν διεισδύσει και στην τελευταία λαϊκή γειτονιά χάρη στα ΜΜΕ, τη διαφήμιση, την υγιεινή ζωή, την οικολογία ακόμη και σε συντηρητικά εξ ορισμού κέντρα, όπως είναι οι εκκλησίες, οι μεγάλες εταιρείες της εθνικής και παγκόσμιας αγοράς κλπ.

Στο νεοεποχικό καλούπι που όλα τα χωνεύει, χωράνε τα πιο παράδοξα και τα πιο διαμετρικά αντίθετα. Για παράδειγμα στόχος είναι η αλλαγή της παγκόσμιας οικονομικής τάξης με την κατάργηση της επιδίωξης κέρδους και εξουσίας.

Από την άλλη οι πολυεθνικές που εκπροσωπούν ακριβώς αυτές τις επιδιώξεις θεωρούνται «ένα καλό πεδίο άσκησης για την προσεχή παγκοσμιοποιημένη οικονομία», σύμφωνα με τον David Spangler, διακεκριμένο εκπρόσωπο του New Age, στις 1-2-1982.

Η C. Cumbey υποστηρίζει ότι το Ν.Α. έχει διαβρώσει την κυβέρνηση και τις «big business» στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα η κατεξοχήν συγγραφέας του Ν.Α., η Μ. Ferguson, έχει βγάλει λόγο σε μία εκδήλωση του υπουργείου Άμυνας. Η general Motors, η Chrysler, πετρελαϊκοί κολοσσοί και αμέτρητες εταιρείες εκπαιδεύουν τα στελέχη τους στο «New Age Thinking» (Η. Ruppert), Σύμβουλοι επενδύσεων και χρηματιστηρίων συμβουλεύονται αστρολόγους κ.ο.κ. (R. Koenig)

Συν τοις άλλοις πολλοί σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί, οργανώσεις και εταιρείες έχουν σχέσεις με το New Age. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν ο 0ΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ, το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, η Λέσχη της Ρώμης,
το Ίδρυμα Ροκφέλλερ, το Ίδρυμα Φόρντ, η Τριμερής Επιτροπή, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, οι τέκτονες και κυρίως οι Ιλλουμινάτοι. Η
Constance Cumbey λέει μάλιστα στο προαναφερθέν βιβλίο της πως η Merylin Ferguson αναφέρει ανοιχτά ότι
παίρνουν χρήματα από την αεροπορική βιομηχανία
Lockheed, το Ίδρυμα Ροκφέλερ και διάφορες άλλες πηγές «για τη δημιουργία κέντρων ολιστικής υγείας».

Επίσης ο Νίκος Κανακάρης στη «Σκοτεινή Πλευρά της Νέ­ας Παγκόσμιας Τάξης» όπου παρουσιάζει τις διάφορες λέσχες εξουσίας, παρατηρεί: «Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη οργανώ­σεις που προσπαθούν να επιβληθούν, διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο επιρροής και συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό το πε­ρίπλοκο παιχνίδι εξουσίας. Οι περισσότερες από αυτές είναι νεοεποχήτικες ομάδες, που κάτω από βαρύγδουπες ονομασίες προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι δρουν άμεσα ή έμμεσα ως φε­ρέφωνα των μεγάλων παγκόσμιων συμφερόντων. Αρκετές α­πό τις ομάδες αυτές, που τα μέλη τους συνήθως είναι απλοί άν­θρωποι με τις αγνότερες προθέσεις, έχουν εμπλακεί χωρίς να το καταλάβουν σε αυτό το καλοστημένο παιχνίδι. Άλλες πάλι λει­τουργούν έχοντας απόλυτη επίγνωση των στόχων που επιδιώκουν και των συμφερόντων που εξυπηρετούν».

(ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ)

Οι Εσχατολογικές Προφητείες και η Παγκόσμια Μονοκρατορία του Αντίχριστου*

Η ιδέα ότι τα προβλήματα της ανθρωπότητας θα λυθούν με μία παγκόσμια θρησκεία, ένα παγκόσμιο κράτος και μία παγκόσμια διακυβέρνηση είναι μία παλιά ουτοπία που εύλογα απηχεί τον πόθο του ανθρώπου για ειρήνη και γενική ευημερία. Στην ιστορία των ατελών ανθρώπων που αναζητούν την τελείωση, η ιδέα αυτή έχει εμφανιστεί με πολλές μορφές. Μεταξύ άλλων, στα τέλη του 19ου αιώνα υπήρξε το ιδανικό της ηγεσίας της Θεοσοφικής Εταιρείας που με τη σειρά της εμπνεόταν από τον τεκτονισμό. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ η ιδέα μίας Νέας Παγκόσμιας Τάξης έχει μακρά παράδοση και μεγάλη δημοτικότητα τόσο ως πολιτικό όσο και ως πνευματικό ιδεώδες. Είναι γνωστό εξάλλου και όχι τυχαίο ότι πάνω στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου γράφει στα λατινικά : «Novus ordo seculorum». Επίσης είναι γνωστό ότι τα σύμβολα που απεικονίζονται στο δολάριο, η πυραμίδα και ο οφθαλμός του Εωσφόρου, αποτελούν κλασικά τεκτονικά σύμβολα. Άλλωστε η ιδέα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης προέρχεται από τους Τέκτονες και ιδίως τους Ιλλουμινάτους.

Ο Άνταμ Βάισχαουπτ (Adam Weishaupt), ο ιδρυτής της μυστικής αδελφότητας των Ιλλουμινάτων το 1776 προσδιόρισε τους σκοπούς της με τα παρακάτω λόγια: Οι πολιτικοί ηγέτες και τα μεμονωμένα κράτη θα εξαφανιστούν από προσώπου γης χωρίς να υπάρξει βία. Έτσι η ανθρωπότητα θα αποτελεί μία μεγάλη οικογένεια ανθρώπων που θα ακολουθούν αποκλειστικά τη λογική στη ζωή τους. Σε όλους τους τομείς θα επικρατεί η ανεκτικότητα απέναντι στο διαφορετικό και στο ξένο. Επίσης δεν θα είναι δυνατό ούτε θεμιτό να υπάρχει μία μοναδική, απόλυτη αλήθεια ή θρησκεία.

Το Παγκόσμιο Λεξικό του Τεκτονισμού γράφει πως η θεμελιακή αρχή των Τεκτόνων είναι «ότι αναγνωρίζουν μόνο τη θρησκεία εκείνη για την οποία μπορούν να συμφωνήσουν όλοι οι άνθρωποι, ενώ αφήνουν τον καθένα ελεύθερο να έχει την προσωπική του γνώμη».

Τους ίδιους στόχους σε γενικές γραμμές έχει η ιδεολογία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, οι βασικές δομές σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη δημιουργηθεί. Η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογία με τη ραγδαία πρόοδο των τελευταίων δεκαετιών έχουν ήδη σε μεγάλο βαθμό μετατρέψει τον κόσμο σε «παγκόσμιο χωριό». Το κύριο πρόβλημα αποτελούν ακόμη οι πολιτισμικές, εθνικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες. Τις δύο πρώτες τις εξαλείφει σταθερά η παγκοσμιοποιημένη «κουλτούρα», οι τελευταίες εξακολουθούν να παραμένουν ένα σοβαρό εμπόδιο που πρέπει να παραμεριστεί.

** Απόσπασμα από: «Οι Παγκόσμιες Θρησκείες και τα Μεγάλα Ρεύματά τους»

Κατά παρόμοιο τρόπο με τους Ιλλουμινάτους μια σειρά από άτομα που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της Θεοσοφίας, η Μπλαβάτσκι, ο Όλκοτ, η Μπεζάντ και η Μπέιλη, πρέσβευαν την ιδέα της «ανθρωπότητας που αποτελεί μία οικογένεια», στην οποία «όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης» συνεργάζονται και εγκαθιδρύουν το βασίλειο της ειρήνης στη Γη. Χαρακτηριστικά έλεγε ο Όλκοτ : «Καμία θρησκεία δεν είναι ανώτερη από την αλήθεια. Η ειρήνη και η πρόοδος της ανθρωπότητας βρίσκεται στην αδελφοποίηση όλων των θρησκειών».

Η «ανεξιθρησκεία» και «η οικουμενική ένωση των θρησκειών» θα πρέπει να οδηγήσουν στο ενιαίο παγκόσμιο κράτος με ένα ενιαίο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και μία ενιαία παγκόσμια θρησκεία. Ειδικά η Μπέιλη εκπόνησε σχέδια για μία νέα παγκόσμια τάξη, μία παγκόσμια πιστωτική κάρτα και μία κατανομή των τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ίδια ανέπτυξε επίσης ένα θεολογικό σύστημα για μία νέα οικουμενική θρησκεία και ζήτησε την εξάλειψη όλων των θρησκειών που υποστηρίζουν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια, όπως ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός και το Ισλάμ, υποδηλώνοντας προφανώς ότι εκεί είναι τα όρια της ανοχής των υπερασπιστών της «ανεξιθρησκείας» απέναντι στους άλλους.

Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, διαπιστώνει ότι οι σκοποί τόσο της Θεοσοφικής Εταιρείας όσο και της θυγατρικής της Νέας Εποχής συμπίπτουν εξόφθαλμα σχεδόν στα περισσότερα σημεία με τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού παγκόσμιου αντιχριστικού συστήματος για το οποίο μιλάει η Γραφή και κυρίως η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Θα αναφέρουμε τα τρία βασικά σημεία: α. Ένα παγκόσμιο πολιτικό σύστημα και κράτος όπου όλοι θα έχουν αναγκαστικά την ίδια γνώμη (Αποκ. 17,13). β. Ένα ενιαίο οικονομικό σύστημα στο οποίο θα μπορεί να αγοράζει και να πουλά μόνο όποιος θα φέρει ένα ιδιαίτερο γνώρισμα. Στη συμβολική γλώσσα τής κατά Ιωάννη Αποκάλυψης το γνώρισμα αυτό είναι το όνομα του θηρίου ή ο αριθμός που αντιστοιχεί στο όνομά του, δηλαδή το γνωστό 666 (Αποκ. 13,17 κ. εξ.). γ. Μία παγκόσμια θρησκεία στην οποία όλοι θα λατρεύουν το δράκοντα και το θηρίο που βγαίνει από τη θάλασσα, δηλαδή τον Αντίχριστο (Αποκ. 13,8).

Εδώ αρκεί να επισημανθεί ότι οι χαρακτηρισμοί της Αποκάλυψης αποκωδικοποιημένοι και μεταφερμένοι στη σύγχρονη εποχή θα μπορούσαν κάλλιστα να περιγράφουν σημερινές έννοιες όπως Νέα Παγκόσμια Τάξη, Παγκοσμιοποίηση, Νέα Εποχή, Διαδίκτυο, Παγκόσμια Τράπεζα, Οικουμενική Κίνηση κ.λπ.

Ωστόσο το «όραμα» της μονοκρατορίας και της απόλυτης επικράτησης της δικής τους κοσμοθεωρίας, υπάρχει στα κεφάλια φανατικών σε κάθε θρησκεία. Όπως παρατηρεί ο πολιτειολόγος – δημοσιογράφος Βόλφγκανγκ Έγκερτ (Wolfgang Eggert) στο εμπεριστατωμένο, εντελώς ξένο προς τη διαδεδομένη συνωμοσιολογία βιβλίο του Μεσσιανικά Δίκτυα Προωθούν το Τέλος του Κόσμου: «Πολλοί «Ιουδαίοι» χασιντίμ. «χριστιανοί» ελευθεροτέκτονες, «μουσουλμάνοι» σούφι και «βουδιστές-ινδουιστές» ταντριστές σπρώχνουν σήμερα προς έναν αποκαλυπτικό τζιχάντ ο οποίος περνώντας από έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα καταλήξει στην επικράτηση μιας μυστικιστικής παντοκρατορίας. Είναι όλοι τους ακραίοι φονταμενταλιστές που ευαγγελίζονται την τρέλα του πολέμου. Όλοι τους προωθούν τον πόλεμο μεταξύ των πολιτισμών προκειμένου να θέσουν τέρμα στη Μαύρη Κοσμική Εποχή, την Kali Yuga την οποία ζούμε, μέσω ενός Αρμαγεδδώνα που τον θεωρούν αναπόφευκτο. Ο στόχος τους είναι να ανοίξουν τις πύλες στη «Χρυσή Εποχή», το ιερό βασίλειο που θα ακολουθήσει, υποτίθεται, ύστερα».

Η Εωσφορική Μύηση

Ο κάθε αντικειμενικά και κριτικά σκεπτόμενος γνωρίζει ότι όλα τα δοκιμασμένα πολιτικά –κοινωνικά συστήματα έχουν λίγο ως πολύ οδηγήσει στην εκμετάλλευση, στην υποδούλωση του ανθρώπου και της φύσης.

Ωστόσο το να καταργηθούν μέσω της «Εωσφορικής Μύησης» που ευαγγελίζεται η Ν.Ε., είναι αυτονόητα το πέρασμα από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ιεραρχία των «αναληφθέντων» δασκάλων της ΗΡΒ ταυτίζει τον Ιεχωβά με τον «κύριο αυτού του κόσμου», το Σατανά, τον οποίον οφείλουμε να λατρεύουμε ως δημιουργό της ύλης. Η πτώση του Εωσφόρου σημαίνει στην πραγματικότητα «την κάθοδο του Φωτοφόρου Πνεύματος στην ύλη γιατί μόνον έτσι η ύλη μπορεί να διαποτιστεί με φως και συνείδηση. Χωρίς αυτήν την πτώση δεν θα υπήρχε λύτρωση για τον άνθρωπο… Ο Σατανάς κάνει τον άνθρωπο θείο… και τον λυτρώνει από την αμαρτία της άγνοιας και συνεπώς από το θάνατο. …Είναι ο θεός του πλανήτη μας και ο μοναδικός θεός, ο δημιουργός της ιεραρχίας των μυστών στον πλανήτη Γη» (Μυστική Διδασκαλία)

Εδώ γίνεται σαφές ότι για την Μπλαβάτσκι και πολλούς εσωτεριστές ο Εωσφόρος αντικαθιστά τον Ιησού Χριστό και θεωρείται ο πραγματικός λυτρωτής της ανθρωπότητας. Ο Ιησούς έχει έναν υποδεέστερο ρόλο, κατώτερο και από του Βούδα. Όντως πρόκειται για απροκάλυπτη λατρεία του Εωσφόρου.

Ο συγγραφέας H.G. Wells σύμφωνα με το «The Becan» όργανο του «lucis Trust», «υπήρξε ένας πρωτεργάτης, που έκανε περισσότερα από κάθε άλλον για να ξεσηκώσει τα πλήθη να επαναστατήσουν ενάντια στο χριστιανικό δόγμα». Στο βιβλίο του «Η Φανερή Συνωμοσία –Κάλεσμα για την Παγκόσμια Επανάσταση» έδωσε οδηγίες στρατηγικής για την επίτευξη των εωσφορικής έμπνευσης στόχων του New Age. Όντως η καταπίεση από τις εκκλησίες και η εκκοσμίκευση =αλλοίωση της χριστικής διδασκαλίας, έχει οδηγήσει πολλούς, κατά τ’ άλλα ευφυείς, διανοητές να λατρεύουν τον Εωσφόρο για θεό.

Παρόμοια ο Ντέιβιντ Σπάνγκλερ (David Spangler), ιδεολόγος του New Age, γνωστός από την κοινότητα Findhorn, η οποία «φωτίζεται επίσης από το φως του Εωσφόρου», γράφει το 1978 στο Reflections on Christ (παράθεμα από την C. Cumbey):

«Η οντότητα που βοηθάει τον άνθρωπο να φτάσει στη θέωση είναι ο Εωσφόρος… ο άγγελος της ανθρώπινης εξέλιξης …

Το αληθινό φως του Εωσφόρου δεν μπορεί να γίνει αισθητό όταν κανείς το αρνείται. Το αληθινό φως αυτής της μεγάλης οντότητας μπορεί κανείς να το αναγνωρίσει, όταν τα μάτια του βλέπουν με το φως του Χριστού. Ο Εωσφόρος ενεργεί μέσα στον καθένα από μας για να μας εισάγει στην τελειότητα. Όταν περάσουμε σε μία νέα Εποχή, την Εποχή της Τελείωσης του ανθρώπου, ο καθένας μας θα φτάσει με κάποιον τρόπο στο σημείο της εωσφορικής μύησης.

« Ο Εωσφόρος έρχεται για να μας δώσει οριστικά το χάρισμα της τελειότητας. Εάν την δεχθούμε, είμαστε και εκείνος και εμείς ελεύθεροι. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν ήδη τώρα την εωσφορική αυτή μύηση και πολλοί θα την βιώσουν στις μελλοντικές ημέρες γιατί είναι μία μύηση για τη Νέα Εποχή..».

Ο Εωσφόρος «ο σωτήρας του κόσμου»;

Ο Ρούντολφ Πάσσιαν (Rudolf Passian) στο βιβλίο του Licht und Schatten der Esoterik παρατηρεί: «Κατ’ αυτόν τον τρόπο επηρεάζεται η σκέψη καλοπροαίρετων ανθρώπων και παίρνει λάθος προγραμματισμό. Τους υπόσχονται μία υπεροχή νέα Εποχή με μία νέα παγκόσμια θρησκεία, τους συνιστούν να επαναλαμβάνουν συχνά τη Μεγάλη Επίκληση και τον αριθμό 666 κι άλλα συναφή… Είναι τραγικότατο πόσων ατόμων η πολύτιμη βούληση και ενέργεια οδηγούνται σε λάθος δρόμους. Ομολογουμένως πάρα πολλοί από τους σκοπούς του New Age είναι σωστοί και άξιοι επιδίωξης. Όμως ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια και ανησυχητικά συνοδά φαινόμενα – όπως η μανία με τον Εωσφόρο και με την παγκόσμια κυριαρχία – δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες»…

[…] Με τι ωραία, δελεαστικά λόγια καμουφλάρεται εδώ το ψέμα ότι ο Εωσφόρος μας φέρνει «την Εποχή της Τελειοποίησης του ανθρώπου», «το οριστικό χάρισμα της τελειότητας» κοκ. Αλλά η τελειοποίηση δεν δίνεται χάρισμα, αντίθετα πρέπει να την κατακτήσουμε με τον αγώνα μας. κι αυτό θέλει πολύ χρόνο μέχρι να το καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού και των αγγέλων που μας προστατεύουν. Αυτό θα ‘πρεπε να το καταλαβαίνει ακόμη και ο πιο καλόπιστος οπαδός της ΝΕ.

Πώς λέγεται στην επιστολή προς Τιμόθεο Β΄ 4,34; «θα ‘ρθει καιρός που οι άνθρωποι δεν θ’ ανέχονται την υγιαίνουσα διδασκαλία, αλλά θα μαζεύουν γύρω τους πλήθος από δασκάλους, που να ταιριάζουν με τις επιθυμίες τους για ν’ ακούνε αυτά που τους γαργαλά ευχάριστα τ’ αυτιά. Θα κλείσουν τ’ αυτιά τους στην αλήθεια και θα στραφούν στα παραμύθια».

[…] Όποιος, λοιπόν, ασκείται στη «Μεγάλη Επίκληση», στο 666 και στα παρόμοια με τον καιρό νοητικά και ψυχικά – ενεργειακά εισάγεται σε μία συγκεκριμένα δόνηση, στο αστρικό πεδίο της οποίας θα βρεθεί μετά το θάνατό του. Γιατί οι λογισμοί μας είναι καθοριστικοί όχι μόνο για την επίγεια πορεία μας, αλλά πολύ περισσότερο για τη μεταθανάτια εξέλιξη. Καθώς η ελεύθερη βούληση του καθενός δεν περιορίζεται ούτε εκεί, εκείνοι που έλκονται από μία «Ιεραρχία» αμφίβολης ποιότητας, θα εξουσιάζονται απόλυτα απ’ αυτήν. Όπως λέει ο Χριστός, «Να σας γίνει αυτό που πιστεύετε» (Ματθ. 9,29).

Η Νέα Εποχή μιμείται ακόμη και τη βιβλική προειδοποίηση για τους ψευδοχριστούς!…

(Εδώ έχουμε το ενδιαφέρον φαινόμενο όπου ένας εκπρόσωπος του Ν.Α. από αφέλεια, καλή πρόθεση ή εσκεμμένα; προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τους ψευδοχριστούς. Όμως ακριβώς αυτούς τους ψευδοχριστούς κάθε είδους προωθεί το New Age, τον Μαϊτρέγια – Χριστό – Εωσφόρο…)

«Στην εποχή μας της πνευματικής αφύπνισης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίσουμε την πολικότητα των αρνητικών δυνάμεων, οι οποίες εξισορροπούνται από τη θετική δύναμη του Φωτός (του Χριστού) […] Ο Στάινερ είχε προφητέψει ότι ο Αχριμάν (ο άρχων του σκότους, στη ζωροαστρική παράδοση), θα ενσαρκώνονταν πράγματι σ’ ένα φυσικό σώμα, όπως είχε κάνει ο Χριστός πριν 2000 χρόνια.

Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει για τον Εωσφόρο. Αποκαλυπτικά κείμενα, όπως στο Ματθαίο 24 και στο Λουκά 17, μας προειδοποιούν να προσέχουμε να μην εξαπατηθούμε:

“Εάν κάποιος σας πει «κοίτα, εδώ ή εκεί είναι ο Χριστός», μην το πιστέψετε. Γιατί θα παρουσιαστούν ψευδοχριστοί και ψευδοπροφήτες, για να παραπλανήσουν, αν γίνεται, ακόμη και τους εκλεκτούς”. (Ματθ. 24, 23-24)

Έχουν ήδη παρουσιαστεί και θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται ολοένα και πιο συχνά και όλο και πιο δραστικά […]

Για εκείνους που συμμετέχουν σε μία πνευματική κίνηση υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να διεισδύσει ο Εωσφόρος μέσα από τα κανάλια της εγωμανίας και της αυταρέσκειας. Ο Αντίχριστος μπορεί να δράσει με όχημα ένα φαινομενικό φως. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί στο προσεχές μέλλον πιθανόν να εμφανιστούν κινήσεις οι οποίες εξωτερικά να πείθουν, αλλά να αποτελούν εργαλεία του δαίμονα. […].

Όπως είπαμε ζούμε σε μια εποχή πνευματικής αφύπνισης. […] Πράγματι ανατέλλει μία νέα Εποχή. Ως εκ τούτου δεν είναι απορίας άξιο ότι δυνάμεις που απορρίπτουν και διαστρεβλώνουν πνευματικές γνώσεις, προσπαθούν όλο και πιο απεγνωσμένα να επιβάλουν την εξουσία τους. Η μάχη του Αρμαγεδδώνα έχει ήδη αρχίσει όντως. Κάθε μία ψυχή είναι ένα πεδίο μάχης και πρέπει ν’ αποφασίσει με ποιον θα συστρατευτεί και σε ποιον θα μείνει πιστή. Οι ακτίνες της αγάπης μπορούν να κατευθυνθούν προς την αιώνια ύπαρξη μέσα σε κάθε ψυχή. Όσο κακός κι αν είναι κάποιος, μπορεί να λυτρωθεί με την Αγάπη και το Φως, μία Δύναμη, στην οποία δεν μπορεί τελικά ν’ αντισταθεί κανένα κακό»… (G. Trevelyan «Ένα Όραμα της Εποχής του Υδροχόου»).

Η κατάχρηση του ονόματος του Χριστού

Επίσης στο επόμενο παράδειγμα θα δούμε πώς οι θεόσοφοι, οι ανθρωποσόφοι και η Νέα Εποχή χρησιμοποιούν τον Χριστό και το όνομά του: «Ενώ στη Βίβλο συνδέεται αποκλειστικά και σαφέστατα και διαχρονικά με το πρόσωπο του Ιησού, αυτοί αντίθετα τον αντικαθιστούν μ’ έναν «κοσμικό Χριστό», που δεν ταυτίζεται με τον Ιησού και ενεργεί μέσα απ’ όλες τις θρησκείες κι όλους τους λαούς.

Τι είναι αυτό που τους παρασύρει συνειδητά ή ασυνείδητα να το κάνουν; Γιατί δεν παίρνουν ένα άλλο όνομα, αντί γι’ αυτόν τον τίτλο “Χριστός”, στον οποίο η Βίβλος δίνει ένα εντελώς άλλο περιεχόμενο πέρα από κάθε παρερμηνεία; Εδώ πρέπει να σκεφτώ τα λόγια που ο Στάινερ βάζει στο στόμα του Εωσφόρου, που γι’ αυτόν “δεν είναι εντελώς κακή δύναμη”, στο έργο του με τίτλο «Η Εξέταση της Ψυχής»:

«Οι Άρχοντες του Πνεύματος (σ.τ.μ. η Ιεραρχία)

Δεν είναι δα τόσο χαζοί

Για τον Χριστό μιλούν κι αυτοί,

Γιατί το όνομα αυτό όλες τις πύλες ανοίγει,

Που οδηγούν στην ανθρώπινη ψυχή.

Για του Χριστού τον αντίπαλο

Παγιδεύει πιο αποτελεσματικά

Την ανθρώπινη καρδιά

Όποιος το είδωλο

Με το όνομα του Χριστού βαπτίζει».

(Πηγή: Vera Pierott, Η Ανθρωποσοφία)

Οι ψευδοπροφήτες και τα ψεύτικα θαύματα στην έσχατη εποχή

Μόνο εντελώς ανώριμες ψυχές παίρνουν τη δύναμη από τον κάτω κόσμο για να την εκμεταλλευτούν και γι’ αυτό επίσης τους χρησιμοποιεί ο άρχων αυτού του κόσμου για τη δική του δράση. Ό,τι κι αν σχεδιάζει ο αντίθεος για να πολεμήσει τον Θεό, χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του κάθε φορά πρόθυμους ανθρώπους, οι οποίοι εκτελούν το θέλημά του, επειδή από τον ίδιο έχει αφαιρεθεί η εξουσία πάνω σε όλα τα δημιουργήματα. Και γι’ αυτόν το λόγο ωθεί τους ανθρώπους να κάνουν ό,τι θέλει κι εκείνοι τον υπακούνε, καθότι αισθάνονται συγγένεια μαζί του, αφού οι ροπές και τα ορμέμφυτά τους πολύ λίγο διαφέρουν από τα δικά του.

Επομένως πρόκειται για ψυχές που είναι ακόμη εντελώς υλιστικές και επειδή είναι προσκολλημένες στον αντίπαλο του Θεού, του είναι εύκολο να τις κάνει ό,τι θέλει. Οι άνθρωποι στους οποίους ενσαρκώνονται τέτοιες ψυχές βρίσκονται εντελώς υπό την εξουσία του. Σε αντάλλαγμα αυτός τους εφοδιάζει διαρκώς με μεγάλη δύναμη, έτσι ώστε μπορούν κάθε φορά να εκτελούν ό,τι τους επιβάλλει ο αντίθεος. Επειδή έχουν δε αποστραφεί τον Θεό, ο αντίπαλός Του τους εφοδιάζει με διπλάσια δύναμη και ως εκ τούτου είναι ικανοί να κάνουν πράγματα που κανονικά είναι έξω από τις ανθρώπινες δυνατότητες.

Και κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνονται σημεία και θαύματα επίσης από ανθρώπους που έχουν εχθρική στάση απέναντι στον Θεό, από τη στιγμή που είναι πρόθυμοι να δείξουν τη δύναμή τους προς τα έξω. Και τότε λόγω των θαυμαστών τους πράξεων συχνά ο κόσμος θεωρεί ότι έχουν σταλεί από τον Θεό. όμως Αυτός σας προειδοποιεί να τους προσέχετε και το ίδιο έκανε ανέκαθεν, καθώς αναφέροντας επανειλημμένα τους ψευδοπροφήτες της έσχατης εποχής, σάς εφιστά την προσοχή σε τούτον τον κίνδυνο. Γιατί συνιστούν έναν κίνδυνο για όσους δεν έχουν ακόμη σταθερή πίστη και δεν είναι δραστήριοι στην αγάπη.

Ο Θεός έχει αναφερθεί επανειλημμένα σε αυτούς τους απεσταλμένους τού Σατανά, προκειμένου να προααγγείλει την εξουσία που θ’ αποκτήσει την έσχατη εποχή πάνω στους ανθρώπους. Ο Κύριος προειδοποιεί τους δικούς Του να μην πιαστούν στα δίχτυα των ψεύτικων προφητών και τους φανερώνει ποιοι είναι, αποκαλύπτοντας ότι κι εκείνοι επίσης θ’ αναγνωρίζουν τον Χριστό …. ως φορέα της σωτηρίας…. όχι όμως ως Λυτρωτή του κόσμου… Άρα σ’ αυτό να δίνετε την προσοχή σας, δηλαδή στο ότι ο Ιησούς Χριστός έχει λυτρώσει τον κόσμο…

Αλλά ο Χριστός, για τον οποίο μιλάνε οι ψεύτικοι προφήτες, θα έρθει υποτίθεται στο μέλλον και θα φέρει τη σωτηρία στην ανθρωπότητα. Και θα παραπλανήσουν πολλούς ανθρώπους και θα φωνάζουν: ιδού, εδώ είναι ο Χριστός! Όμως εσείς μην τους ακολουθήσετε… παρά να συνειδητοποιήσετε ότι είναι απεσταλμένοι του Σατανά, τους οποίους οφείλετε ν’ αποφεύγετε για να μην σας διαφθείρουν…

Και εάν κάνουν θαύματα, μην τους δίνετε σημασία, γιατί χρησιμοποιούν γι’ αυτόν το σκοπό δύναμη που παίρνουν από το κάτω κόσμο. εξάλλου θα τους αναγνωρίσετε από το γεγονός ότι δεν εκφράζουν καμία αγάπη ούτε με τα λόγια ούτε με τις πράξεις τους. Ό,τι κάνουν μαρτυρεί απλώς τη δύναμή τους η οποία είναι δώρο του Σατανά, όμως δεν μαρτυρεί αγάπη. Επιπλέον θα τους αναγνωρίζετε με σιγουριά άμα εσείς σκέφτεστε κι ενεργείτε με κριτήριο την αγάπη.

Τότε θα διαπιστώσετε άλλωστε ότι τα θαύματα των ψευδοπροφητών δεν είναι έργα αγάπης, αλλά έργο εκείνου, που προέρχεται από την κόλαση. Άμα εσείς οι ίδιοι έχετε αγάπη και πίστη, δεν θα εξαπατηθείτε, μα οι χλιαροί, που δεν έχουν μέσα τους τα γνωρίσματα της αγάπης, αυτοί διατρέχουν κίνδυνο. Αυτούς μπορεί να τους κερδίσει ο αντίπαλος του Θεού, αφού δεν θ’ αναγνωρίσουν τους ψεύτικους προφήτες και θα τους ακολουθήσουν πρόθυμα όπου κι αν τους παρασύρουν. Γιατί οι χθόνιες δυνάμεις έχουν εξουσία πάνω σ’ εκείνους που βρίσκονται μακριά από τον Θεό, αφού μπορεί με τα λόγια να Τον αναζητούν, όχι όμως με την καρδιά τους…

Και ειδικά αυτούς τους προειδοποιεί ο θεός να μην παρασυρθούν από τα εκτυφλωτικά φώτα κάποιου θαύματος… Και τους παρέχει ένα σαφές γνώρισμα, ήτοι ότι πρέπει πάντοτε να είναι εμφανής η αγάπη όταν ενεργεί η δύναμη του Θεού μέσω των προφητών Του. Και όπου δεν είναι εμφανής η αγάπη, εκεί βασιλεύει ο Σατανάς και οφείλετε ν’ αποφεύγεται το βασίλειό Του. Γιατί οι χθόνιες δυνάμεις θα επηρεάζουν κάθε ανώριμο άνθρωπο, που δηλαδή θα σκέφτεται και θα ενεργεί χωρίς αγάπη. και τέτοιοι ανώριμοι άνθρωποι θα είναι πειθήνιοι υπηρέτες τους που θα εκτελούν οτιδήποτε ζητάει ο άρχοντας του κάτω κόσμου… Γιατί είναι η εποχή του Τέλους, την οποία αυτός εκμεταλλεύεται για να δράσει ενάντια στον Θεό και σε κάθε πνεύμα που στρέφεται προς τον Κύριο. Μα θα δράσει μόνο μέχρι να έρθει η ώρα που ο Θεός θα τον αλυσοδέσει και μαζί του όλους τους ανθρώπους που είναι υποτακτικοί του…

Αμήν

Καταγραφή της Μπ. Ντούντε με αρ. 3404 στις 13-1-1945

Ο ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ – Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

«Η Θεοσοφία, όπως είδαμε, πιστεύει ότι η ανθρωπότητα εξελίσσεται ανοδικά, προς το καλύτερο.

Υπάρχει ένας ανώτατος «Παγκόσμιος Διδάσκαλος», ο οποίος κρίνει κι αποφασίζει πότε ο κόσμος έχει προοδεύσει τόσο που να μπορεί να περάσει σε μία ανώτερη φάση εξέλιξης.

Όταν είναι ώριμοι οι καιροί, διαλέγει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο ανθρώπινο ον, παίρνει το σώμα του στην κατοχή του και στη συνέχεια ζει και μιλάει μέσα απ’ αυτόν τον άνθρωπο.

Ο διάβολος εργάζεται εδώ και αιώνες για την εγκαθίδρυση ενός παγκοσμίου συστήματος. Στον ηγέτη αυτού του συστήματος θα δώσει απόλυτη εξουσία μεταβιβάζοντάς του το καταχθόνιο πνεύμα του.

Ο Δανιήλ έχει προφητέψει: «Την έσχατη εποχή… έρχεται ένας βασιλιάς όλο σκληρότητα και πανουργία. Θα έχει μεγάλη εξουσία… Θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή κι θα πετυχαίνει ό,τι θέλει θα αφανίσει τους ισχυρούς. Θα στραφεί κι ενάντια στον άγιο λαό και θα τα κατορθώσει με απάτες…» (κεφ. 8)

Επίσης ο προφήτης Ιερεμίας μίλησε για μια εποχή, όπου οι άνθρωποι θα λένε: «Ειρήνη, έχουμε ειρήνη!» Αλλά ειρήνη δεν θα ‘ναι.

Όμως για τους οπαδούς της Ν.Ε. η ουτοπία μιας ειρηνικής έσχατης εποχής θα γίνει πραγματικότητα. Θα είναι το έργο ενός παγκόσμιου διδάσκαλου, ο οποίος, λένε, θα ενώσει οικονομικά, πολιτικά και θρησκευτικά την ανθρωπότητα».

(Caryl Matrisciana, Gods of the New Age, Harvest House Publishers, 1985)

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ *

** Απόσπασμα από το βιβλίο Το Μέλλον είναι τώρα!, Πύρινος Κόσμος

Δεδομένου ότι μας έχουν δοθεί από τον Θεό όλες οι ενδείξεις για τα μελλοντικά γεγονότα, έτσι και για τον μελλοντικό αντίχριστο υπάρχουν πολλές αναφορές τόσο στην Παλαιά όσο και στην Νέα Διαθήκη, κυρίως βέβαια στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Εξάλλου σχετικές προρρήσεις έχουν γίνει και από το Νοστράδαμο, τη Χίλντεργκαρντ του Μπίνγκεν και άλλους μύστες. Κατά κύριο λόγο όμως οι πληροφορί­ες που έχουμε γι’ αυτή την πιο σημαντική μορφή των τελευταίων η­μερών αυτής της γης, είναι μέσω των νεώτερων προφητών.

Όπως ο άνθρωπος Ιησούς αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στον Θεό, για να μπορεί αυτός να μιλάει και να δρα μέσω εκείνου, έτσι και ο μελλοντικός αντίχριστος θα παραδοθεί εντελώς στο σατανά, για να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σαν υποχείριό του.

Ο αντίχριστος αυτός θα είναι ένας μεγάλος ηγέτης, κυρίαρχος σε όλη τη γη. Θα τον επευφημήσουν όλοι οι λαοί, γιατί θα τους υποσχεθεί ότι θα επαναφέρει ταχύτατα το προηγούμενο βιοτικό επίπεδο το οποίο θα έχει χαθεί εξαιτίας της μεγάλης φυσικής καταστροφής.

Και δεδομένου ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων κυριαρχείται α­πό την ύλη, γι’ αυτό τον εκλέγουν σαν ηγέτη, γιατί είναι εκείνος που εκπληρώνει τις επιθυμίες τους. Αυτό που θα κάνει εντύπωση θα εί­ναι η εξαιρετική ευστροφία του, χάρη στην οποία θα κερδίσει τους ανθρώπους οι οποίοι θα του παραδώσουν κάθε κοσμική εξουσία. Τότε θα είναι έτοιμος να επέμβει και στα ζητήματα της πίστης. Υποδυόμενος τον πιστό ακόλουθο του Χριστού, με το πρόσχημα αυτό θα διατάξει την ενοποίηση όλων των θρησκειών σε μία παγκόσμια εκκλησία. Σε αυτό θα τον υποστηρίξουν όλες οι εκκλησίες, επειδή η καθεμία από αυτές προσβλέπει στο ότι θα είναι εκείνη που θα άρχει. Ωστόσο η πρόθεση του αντίχριστου δεν θα είναι να ενώσει τους πι­στούς, παρά να αφανίσει την πίστη στον Θεό. Ο σατανάς ξέρει πο­λύ καλά ότι ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο Ιησούς Χριστός, για­τί μόνο χάρις σ’ αυτόν μπορούν να λυτρωθούν οι άνθρωποι και μό­νο μέσω αυτού μπορούν να επιστρέφουν στη θεϊκή τους πηγή. Κι ε­πειδή κάθε άνθρωπος που κερδίζεται για τον Χριστό σημαίνει μία α­πώλεια για την εξουσία του, γι’ αυτό μέσω του αντίχριστου επιτίθε­ται κυρίως κατά του Ιησού Χριστού, επιδιώκοντας να εξαλείψει ορι­στικά την πίστη σε αυτόν, χρησιμοποιώντας πονηρία αλλά και πραγ­ματικά ασύλληπτα σατανικά μέσα. Με τις βάρβαρες αυτές μεθόδους του θα προκόψει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ των ανθρώπων. Όλοι όσοι είναι προσκολλημένοι στον κόσμο και στον υλισμό, θα εί­ναι εκείνοι που θα εγκαταλείψουν με ελαφριά καρδιά την πίστη τους, χάνοντας όμως έτσι και την ψυχή τους.

Αυτή η περίοδος κατατρεγμού της πίστης όταν ο σατανάς θα έχει ενσαρκωθεί πλήρως μέσα στον αντίχριστο, υποδηλώνεται στην Απο­κάλυψη του Ιωάννη με τις 1260 μέρες κυριαρχίας «των εθνικών στην άγια Πόλη». Αναφέρεται επίσης από την Μπέρτα Ντούντε σαν «τρία ολόκληρα χρόνια δοκιμασίας των πιστών». Αυτή η περίοδος της από­λυτης ανεμπόδιστης κυριαρχίας του σατανά αντιστοιχεί κατ’ αναλο­γία στο διάστημα που ο Θεός δρούσε μέσω του Ιησού Χριστού στη γη. Η περίοδος αυτή όπου τα στοιχεία του κάτω κόσμου θα επικρα­τήσουν ολοκληρωτικά πάνω στη γη, θα αποτελέσει μία δοκιμασία πυρός για τους πιστούς, γιατί θα πρέπει να τον υπερνικήσουν, ακρι­βώς όπως ο Χριστός νίκησε κατά την πορεία του μέσα από την κό­λαση το θάνατο και τους δαίμονες, προκειμένου να φέρει το θείο μέ­σα στον κόσμο της ύλης. Όποιος λοιπόν θέλει να βρει μέσα του το Νικητή του Θανάτου και το Θείο Πνεύμα του, θα πρέπει πρώτα να βιώσει την πορεία μέσα από την κόλαση.

Πρέπει επομένως οι πιστοί της εποχής του τέλους να ακολου­θήσουν το δρόμο του Χριστού ως το τέλος, προκειμένου να κατακτή­σουν την απαραίτητη ωριμότητα ώστε να ανέβουν και ο ίδιοι και η γη σε μια ανώτερη πνευματική βαθμίδα.

Η εμφάνιση του αντίχριστου

«Δεν θα περάσει πολύς χρόνος ώσπου να αρχίσει ο αντίμαχός Μου την τελευταία του ηγεμονία σε αυτή τη γη. Προηγούμενα όμως θα μιλήσω άλλη μια φορά Εγώ με βροντερή φωνή, ώστε μέσα στον έσχατο κίνδυνο να Με βρουν κάποιοι λίγοι ακόμη οι οποίοι και θα Μου μείνουν πιστοί, διότι η οφθαλμοφανής βοήθεια που δέχονται τους κάνει να Με αναγνωρίσουν, με αποτέλεσμα να μην εγκαταλείψουν πια την πίστη τους σ’ Εμένα. Ωστόσο αυτοί θα είναι μόνο λίγοι, για αυτό το λόγο ο αντίμαχός Μου θα αποκτήσει μεγάλη εξουσία. Διότι η τεράστια φυσική καταστροφή θα έχει φέρει τους ανθρώπους σε τέτοια ανέχεια, ώστε θα ακολουθήσουν πρόθυμα τον καθένα που θα τους υπόσχε­ται ότι θα τους βοηθήσει να βγουν από αυτή την άθλια κατάσταση.

Αυτό λοιπόν θα βρεθεί να το κάνει ένας ο οποίος θα κερδίσει με το μέρος του όλους όσους δεν έχουν αφοσιωθεί σ’ Εμένα. Γιατί οι δι­κοί Μου θα κρατούν απόσταση απέναντί του, επειδή θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις προειδοποιήσεις Μου, ότι τους περιμένει ο μεγάλος διωγμός των πιστών, τον οποίο θα εξαπολύσει ο αντίθεος. Αλλά οι άνθρωποι του κόσμου θα τον επευφημούν, διότι θα ξέρει πως να τους κλείσει τα μάτια, θα καταφέρει δε τέτοια πράγματα που θα είναι πρό­θυμοι να πιστέψουν ότι διαθέτει μία υπερφυσική δύναμη. Κι ακριβώς το γεγονός ότι όλοι όσοι είναι χωρίς πίστη τον αναγνωρίζουν ως η­γέτη και σωτήρα τους από την υλική δυστυχία, αποδεικνύει ότι είναι ο ίδιος ο αντίθεος που κινεί τα νήματα, ότι χρησιμοποιεί σαν αντίμα­χός Μου έναν άνθρωπο της γης ως εξωτερικό προκάλυμμα, για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Η φυσική καταστροφή που προηγήθηκε, έχει ξυπνήσει στους αν­θρώπους μία αυξημένη θέληση για ζωή και όποιος έχει επιβιώσει, προσπαθεί με κάθε μέσο να «αποκτήσει πάλι υλικά αγαθά και επίγεια ευμάρεια. Ο αντίχριστος θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό θα έχει πάρα πολλούς οπαδούς. Εξάλλου ξέρει πως να τους κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο, ώστε αυτοί να τον θεωρούν σαν έναν άνθρωπο που είναι προικισμένος με ασυνήθιστη δύναμη. Γι’ αυ­τό τον εμπιστεύονται ανεπιφύλακτα, δίνοντάς του το δικαίωμα να λαμ­βάνει ό,τι αποφάσεις θέλει και τον υπακούουν τυφλά. Η ακολουθία του θα είναι τόσο μεγάλη ώστε το μικρό πλήθος των πιστών που δια­κρίνουν το αληθινό πρόσωπό του δεν θα μπορούν να αμυνθούν απέναντι στις επιθέσεις του. Όμως θα τον αναγνωρίσουν από το γε­γονός ότι επιδιώκει ακριβώς να εκριζώσει από τους ανθρώπους την πίστη στον Ιησού Χριστό, ότι θέλει να καθίσει ο ίδιος στον υψηλότε­ρο θρόνο και οι άνθρωποι να τον προσκυνούν. Πράγμα που εκείνοι θα το κάνουν άλλωστε, επειδή πραγματοποιεί όντως θαυμαστά πράγ­ματα με τη δύναμη που του έχει απομείνει.

Δεν πρόκειται να περάσει πολύς χρόνος ώσπου να προβάλει στο προσκήνιο, αν και κατ’ αρχάς θα εμφανιστεί με το προσωπείο της ευλαβοφάνειας, αλλά γρήγορα θα δείξει το αληθινό πρόσωπό του. Ωστό­σο οι άνθρωποι είναι τυφλωμένοι και γι’ αυτό τους κάνει ό,τι θέλει. Την πίστη σ’ έναν Θεό την εγκαταλείπουν με ελαφριά καρδιά, γιατί έχουν δοκιμαστεί σκληρά από τη φυσική καταστροφή. Γι’ αυτό τώρα είναι πρόθυμοι να ανεβάσουν στον πιο υψηλό θρόνο εκείνον που τους υπόσχεται τα πάντα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και αντίμαχός Μου και ο οποίος ενσαρκώνεται με όλη την κακία του μέσα σε έναν άνθρωπο, με σκοπό να πραγματοποιήσει την τελευταία πράξη σε αυτή τη γη: να εξαπολύσει δηλαδή ανοικτό πόλεμο ενάντια σ’ Εμέ­να και στους δικούς Μου, ενάντια σε κάθε μορφή πίστης και ενάντια σε κάθε δικαιοσύνη. Γιατί μόνο στους οπαδούς του θα παρέχει δυνα­τότητα επιβίωσης, ενώ οι δικοί Μου θα απειλούνται με το θάνατο…».

Μπέρτα Ντούντε 24.1.1964

Για τη στρατηγική του Αντίχριστου στην Μπέρτα Ντούντε απεκαλύφθησαν τα εξής: «…Έρχεται η εποχή κατά την οποία θα επιδιωχθεί να εξαλειφθεί κάθε μορφή πίστης, αδιάφορο εάν πρόκειται για πίστη στην αλήθεια ή όχι. Γιατί ο πολέμιός Μου σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το πιο δραστικό όπλο: Θέ­λει να σβήσει κάθε γνώση ή κάθε πίστη σε Μένα και στο λυ­τρωτικό Μου έργο και να τις αντικαταστήσει με υλιστικές θε­ωρίες και σχέδια. Και τότε θα αρχίσει μια εποχή που τώρα σας φαίνεται αδιανόητη. Γιατί ο αντίπαλός Μου θα ενσαρκω­θεί σε έναν παγκόσμιο ηγέτη και θα αρχίσει τόσο πανούργα τη δράση του που αρχικά πολύ λίγοι μόνο θα αναγνωρίσουν ποιος είναι. Έτσι θα κερδίσει πολλούς με το μέρος του που στη συ­νέχεια θα τον ακολουθούν τυφλά και θα τον υπακούσουν όταν θα αλλάξει απαρατήρητα τα σχέδιά του.

Γιατί αρχικά θα πάρει μέτρα μόνο ενάντια σε μεμονωμέ­νες ομολογίες και μορφές πίστης. Έτσι θα έχει με το μέρος του τις υπόλοι­πες που θα τον βοηθήσουν με μεγάλη προθυμία αφού προτίθεται να βγάλει από τη μέση τους αντιπάλους τους. Γι’ αυτό στην αρχή θα νομίσετε ότι έχετε απλώς γίνει στόχος εκείνων που πολεμούν μόνο την καθαρή αλήθεια επειδή οι ίδιοι εκπρο­σωπούν την πλάνη και το ψέμα. Τότε θα πρέπει να επιδείξετε μεγάλη προσοχή και να μην εκτεθείτε απερίσκεπτα σε κίνδυ­νο.

Ύστερα από λίγο καιρό το μίσος θα στραφεί και εναντίον τους και τότε θα είναι πια οφθαλμοφανής η δράση του Αντί­χριστου. Τότε θα τον ακολουθήσουν πολλοί άλλοι ακόμη κα­θότι βρίσκονται ήδη υπό την εξουσία του και θα μπορεί να κά­νει μαζί τους ό,τι θέλει. Δεν θα περάσει πολύς καιρός και θα φανούν τα πρώτα σημάδια. Ο πόλεμος κατά της πίστης δεν θα αρχίσει με κάποια πράξη βίας, δεδομένου ότι ο αντίπαλός Μου ελίσσεται με πανουργία. Έτσι εξαπατά ακόμη και πολλούς πι­στούς που συμπαρατάσσονται μαζί του και αργότερα θα γίνουν πειθήνιοι υπηρέτες του». (3.5.1956)

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επίσης και οι πραγματικά καλοπροαίρετοι οπαδοί της Νέας Εποχής έχουν γίνει και θα είναι στο μέλλον ακόμη περισσότερο αφελείς, ανεγκέφαλοι νεροκουβαλητές του Αντίχριστου…

Μετά την πάροδο λίγου χρόνου ο Αντίχριστος θα δηλώσει ότι είναι ο μεσσίας που περιμένουν οι Ιουδαίοι. Και οι Ιουδαίοι που απέκρουσαν κάποτε τον αληθινό Μεσσία και δεν πίστεψαν την αλήθεια θα πιστέψουν τότε το ψέμα. (βλ. προς Θεσσ. ΕΓ 2,9). Γι’ αυτό το λόγο είχε πει ο Χριστός στους Ιουδαίους: «Εγώ ήρθα εξουσιοδοτημένος από τον Πατέρα μου, αλλά εσείς δεν με δέχεστε, ενώ εάν έρθει κάποιος άλλος από δική του πρωτοβουλία, αυτόν θα τον δεχθείτε». (Κατά Ιωάννη 5,43)

Ο νέος προφητικός λόγος δια στόματος της Γιοχάνα Χέντσελ (1901-1981) δίνει μια περαιτέρω ερμηνεία γι’ αυτό το στίχο του Ιωάννη: «Μόλις ενωθούν οι λαοί, ο Αντίχριστος εμ­φανίζεται επίσημα. Μέσα του είναι το πνεύμα του Σατανά, αλλά προσποιείται ότι έχει μεγάλη αγάπη, καλοσύνη, δικαιο­σύνη και φιλανθρωπία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Στην προσπάθειά του θα τον βοηθά σημαντικά ο ψευδοπροφή­της που παραχαράζει το λόγο Μου… Ο Αντίχριστος έρχεται από την άβυσσο και φέρνει τον όλεθρο, όμως πολλοί θα γίνουν δούλοι του και θα τον λατρέψουν… Στην καταγωγή του είναι Εβραίος από τη φυλή Δαν. Θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη και θα δυναστεύει τους λαούς. Στο πλευρό του θα έχει τον ψευδο­προφήτη που θα κάνει μεγάλα θαύματα.

Πολλοί άνθρωποι θα λατρέψουν τον Αντίχριστο, ακόμη και πολλοί Ιουδαίοι θα τον δεχτούν σαν τον υπεσχημένο Μεσ­αία. Μεταξύ άλλων και οι λαοί της Ανατολής θα κάνουν ό,τι τους ζητά και θα τον προσκυνούν. Ακόμη και οι χριστιανοί στην πλειοψηφία τους θα ξεγελαστούν και θα υποκύψουν σε αυτόν, καθώς δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται γιατί κοιμούνται πνευματικά. Ακριβώς επειδή τόσο πολλοί χριστιανοί βρίσκο­νται πλέον σε τέτοιο βαθύ ύπνο, γι’ αυτό μπορούν ο Αντίχρι­στος και ο ψευδοπροφήτης να τους εξαπατήσουν. Γιατί όποιος δεν έχει γερά θεμέλια μέσα Μου, μέσα στην αγάπη Μου, θα ξε­γελαστεί και θα ασπαστεί τη διδασκαλία του Αντίχριστου και του ψευδοπροφήτη. Και τότε θα κυνηγήσουν τα παιδιά Μου και θα κάνουν τα πάντα για να σβήσουν τη διδασκαλία Μου».

«Το πνεύμα του Αντίχριστου είναι να πλησιάζει τους ανθρώπους με το προσωπείο του σωτήρα, ενώ στην πραγματικότητα με τη βούλησή του είναι διαμετρικά αντίθετος από το Θεό. Γιατί δεν αναγνωρίζει έναν Θεό αγάπης, όπως επίσης γενικά απορρίπτει κάθε τι πνευματικό σαν υπερφυσικό, δηλαδή
υποστηρίζει ότι αφού δεν μπορεί να αποδειχτεί, άρα δεν υπάρχει. Γι’ αυτόν η φύση του Χριστού είναι τόσο ξένη που δεν μπορεί να πιστέψει στο λυτρωτικό του έργο και στην επίγεια αποστολή του. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθεί να Τον παρουσιάσει σαν μια φανταστική προσωπικότητα και λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για να αναγκάσει τους ανθρώπους να Τον βγάλουν από την καρδιά τους. Η δική του φύση είναι αντίθετη με
τη φύση του Χριστού και επομένως είναι ευνόητο ότι Τον θεωρεί πνευματικό εχθρό του και Τον πολεμά…

Ο Παύλος λέει για τον Αντίχριστο και την απήχηση που θα έχει στα πλήθη: «Θα παρασύρει με κάθε είδους άνομα και απατηλά μέσα όσους βαδίζουν προς την καταστροφή, επειδή δεν θέλησαν να αγαπήσουν την αλήθεια για να σωθούν. Γι’ αυτό και ο Θεός θα επιτρέψει στην πλάνη να ενεργεί πάνω τους ώστε να πιστέψουν στο ψέμα». (Προς Θεσσαλονικείς Β΄ 2,10-11)

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Για μια βαθύτερη ανάλυση του θέματος βλ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

 

 

2020-03-25T17:47:20+00:00