Loading...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αρ. 4423 30-8-1948

Ο θεϊκός Λόγος δίνει ενέργεια….

 

Η άμεση παροχή πνευματικής δύναμης υπό τη μορφή του Λόγου Μου ενεργεί ιδιαίτερα ευεργετικά στην ψυχή του ανθρώπου, αν και δεν το αισθάνεται στο σώμα του. είναι μία κατάσταση πνευματικής ελευθερίας, καθότι η ψυχή δεν νιώθει πια δέσμια του σώματος, αφού δεν αισθάνεται τα βάρη της Γης, καθώς διαμένει προσωρινά σε πνευματικές σφαίρες. Εκεί βλέπει κι ακούει πράγματα που δεν μπορεί να μεταδώσει στο σωματικό άνθρωπο, επειδή θα ήταν ασύλληπτα για τη νοητική του αντίληψη και γι’ αυτό δεν του τα μεταφέρει.

Όσο ζει στη Γη, τα βάρη της θα βαραίνουν τον άνθρωπο που αγωνίζεται ν’ ανέβει πνευματικά. Μα εάν η ψυχή καταφέρει να κάνει και το σώμα αναίσθητο στις δοκιμασίες και στους πόνους, ούτως ώστε κι εκείνο να καταφρονεί τα εγκόσμια και να στραφεί προς το πνευματικό βασίλειο, τότε ο άνθρωπος θα στέκεται υπεράνω όλων. Με αταραξία και ειρήνη ψυχής θα υπομένει την επίγεια ζωή, αφού θα την θεωρεί ένα σύντομο μεταβατικό στάδιο προς την αιωνιότητα.

Και σ’ αυτό βοηθάει τον άνθρωπο ο Λόγος Μου, η Δύναμη, που έχει πάρει συγκεκριμένη μορφή, για να μπορεί να ενεργήσει και πάνω στους δεσμευμένους πάνω στη Γη. Γι’ αυτό οφείλετε να διαβάζετε και να εντρυφείτε συχνά στο Λόγο Μου για να τον αφομοιώσετε εσωτερικά. Τότε και το σώμα ακόμη θα νιώθει την ευεργετική επενέργειά του, καθώς τότε ψυχή και σώμα θα τρέφονται και θ’ αντλούν δύναμη από την τροφή για την ψυχή. Ο άνθρωπος θα γίνει δυνατός κι ανθεκτικός, ικανός για οποιαδήποτε εργασία και δεν θα αισθάνεται πια τόσο βαριά την επίγεια ζωή του.

Γι’ αυτόν το λόγο σας επισημαίνω συνεχώς να Μου δίνετε τη δυνατότητα να σας μιλήσω και να αξιοποιείτε περισσότερο το ουράνιο δώρο που σας δίνω…. Εγώ σας δίνω, όμως κι εσείς πρέπει να πάρετε ό,τι σας προσφέρω, πρέπει η καρδιά σας ν’ ανοίξει και ν’ αφήσει γεμάτη λαχτάρα το Λόγο Μου να εισρεύσει μέσα της και θα νιώσετε ολοφάνερα την ενέργειά του….

Γιατί θέλω να σας βοηθήσω τόσο στα εγκόσμια όσο και στα πνευματικά και να σας μαρτυρήσω το σωστό μέσο, το οποίο όμως πρέπει να εφαρμόσετε χωρίς ν’ αμφιβάλλετε. Λάβετε δύναμη από Μένα, η οποία σας προσφέρεται δίχως περιορισμούς, αναζωογονηθείτε με το Λόγο Μου και δεχθείτε την απόδειξη της Αγάπης Μου, γιατί Εγώ γνωρίζω όλα τα προβλήματά σας και θέλω να σας βοηθήσω, επειδή σας αγαπώ….

Αμήν

Μπέρτα Ντούντε αρ. 8310 25-10-1962

Τα Σημεία των Καιρών και η Προαναγγελία

του Τέλους….

Οι προαναγγελίες ενός κοντινού τέλους φαίνονται απίστευτες στους ανθρώπους. Γι’ αυτόν το λόγο τις απορρίπτουν και παράλληλα τους κάνουν να αμφιβάλουν για το αν είναι αληθινά όλα τα πνευματικά μηνύματα που διοχετεύουν στη Γη. Και όμως είναι κοντά ο καιρός που θα εκπληρωθούν αυτές οι προαναγγελίες γιατί ο Λόγος Μου είναι Αλήθεια.

Άλλωστε ακριβώς το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πια πολύ χρόνο μπροστά τους για να μεταμορφώσουν τη φύση τους σε αγάπη είναι η αιτία που συνεχώς τους υπενθυμίζω το Τέλος και τους προειδοποιώ σοβαρά ν’ ακούσουν το Λόγο Μου και στο εξής να εναρμονίσουν τη ζωή τους ανάλογα.

Αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να πιστέψουν και Εγώ δεν μπορώ να ασκήσω βία αντί στη σκέψη ούτε στη θέλησή τους. Μπορώ μόνο να τους πληροφορώ γι’ αυτά που τους περιμένουν αφήνοντας παράλληλα την βούλησή τους ελεύθερη για το πώς τα αξιολογούν και τα αξιοποιούν.

Επειδή δε αυτό το Τέλος είναι ένα γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει σε αυτήν τη Γη και οι άνθρωποι δεν έχουν ξανακούσει κάτι παρόμοιο, δυσκολεύονται να το πιστέψουν, παρ’ όλο που Εγώ επανειλημμένα, ήδη από την αρχή αυτής της περιόδου της ιστορίας της Γης, εφιστούσα την προσοχή σε αυτήν την κατάληξη.

Ωστόσο οφείλουν να προσέξουν και τα σημάδια, τα οποία είχα επίσης προφητέψει. Και θα αναγνωρίσουν ότι τα προμηνύματα πληθαίνουν κι ότι πρέπει να επέλθει μία αλλαγή ακόμη κι από καθαρά εγκόσμια άποψη. Γιατί στα πάντα η κρίση οξύνεται, οι δε άνθρωποι βρίσκονται σε μία κατάσταση που θα έπρεπε να τους βάζει σε σκέψεις. Δεν επικρατεί πια αγάπη, αντίθετα κυριαρχεί η ψυχρότητα. Δεν υπάρχει πια αρμονική συμβίωση παρά επικρατεί η εχθρότητα μεταξύ των ανθρώπων. αφήνουν αχαλίνωτα τα πιο διεφθαρμένα ορμέμφυτα και τα πάθη τους, κυνηγούν τα υλικά αγαθά και αδιαφορούν παντελώς για τα πνευματικά.

Είναι όπως ήταν τον καιρό του κατακλυσμού, οι άνθρωποι αναζητούν μόνο τις εγκόσμιες απολαύσεις και επιπλέον τις κάνουν κτήμα τους με τρόπους που δεν είναι δίκαιοι, γιατί η αγάπη έχει ψυχρανθεί εντελώς.

Όποιος λοιπόν κοιτάζει γύρω του με ανοιχτά μάτια, θα πρέπει να αναγνωρίζει τα σημάδια της έσχατης εποχής. Θα πρέπει επίσης να αντιλαμβάνεται ότι αναγκαστικά κάποια στιγμή θα έρθει η επανόρθωση, κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσει η ισχύς και η δικαιοσύνη του Θεού, εφόσον υπάρχει καν πίστη σ’ έναν Θεό. Άμα λείπει δε παντελώς αυτή η πίστη, τότε πραγματικά η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε μία τέτοια πνευματική παρακμή, η οποία οδηγεί αναγκαστικά στο τέλος αυτής της Γης.

Παρ’ όλα αυτά από τη δική Μου πλευρά δεν μπορεί να γίνει άλλο από το να υπενθυμίζω το Τέλος. Μπορώ μόνο να μιλώ μέσα από το στόμα προφητών και διορατικών στους ανθρώπους και να τους διαφωτίζω σχετικά με τις αιτίες και τις συνέπειες της ανθρώπινης ζωής. Αλλά πάντοτε αφήνω τη θέλησή τους ελεύθερη να πιστέψουν ή να μην πιστέψουν αυτούς που μεταδίδουν το Λόγο Μου.

Αλλά νωρίτερα απ’ ότι νομίζετε θα σημάνει η ώρα για να εξελιχθεί η μοίρα όλων σας. αναγκαστικά θα ζήσετε αυτούς τους καιρούς όλοι εσείς που δεν θα έχετε το έλεος να φύγετε πρόωρα από τη Γη. Γιατί έχω προκαθορίσει από αιώνων το σχέδιο της σωτηρίας. Και το σχέδιο αυτό θα πραγματοποιηθεί, επειδή έχει επίσης λήξει ο χρόνος που είχε παραχωρηθεί στα φυλακισμένα στην ύλη έκπτωτα πνεύματα, προκειμένου να απελευθερωθούν από τις υλικές φόρμες σ’ αυτήν την περίοδο λύτρωσης της Γης.

Μα ακόμη και αυτή η εξαιρετικά σύντομη περίοδος που σας απομένει μέχρι το Τέλος μπορεί να είναι αρκετή για να ολοκληρωθεί οριστικά αυτή η απελευθέρωση.

Αρκεί μόνο να δείξετε σοβαρά τη θέληση να εκπληρώσετε το σκοπό της επίγειας ζωής σας, να επιδιώκετε συνειδητά να Με φτάσετε ζητώντας Μου συνάμα βοήθεια για την τελείωσή σας. Γιατί θα ανταποκριθώ πράγματι σε αυτήν τη σοβαρή παράκληση, θα σας βοηθήσω να βγείτε από κάθε είδους πνευματική δοκιμασία και με απέραντη ευσπλαχνία θα σας τραβήξω κοντά Μου, ώστε να μην χαθείτε και πάλι για ατέλειωτους αιώνες, όταν έρθει το Τέλος αυτής της Γης.

Αμήν

Αρ. 5173 18-7-1951

Η Ανθρωπότητα είναι χωρίς Πίστη και γι’ αυτό

το Τέλος είναι Κοντά….

Η κάθε μέρα που περνάει σας φέρνει πιο κοντά στο Τέλος. Ο χρόνος τρέχει, όμως η ανθρωπότητα δεν έχει συνείδηση του τι σημαίνει γι’ αυτήν η κάθε μέρα ούτε τι θα μπορούσε να κατακτήσει στο μεταξύ και πόσο γρήγορα θα τελειώσει ο καιρός που της έχει παραχωρηθεί μέχρι το τέλος. Η ανθρωπότητα δεν σκέφτεται το τέλος και γι’ αυτό ζει ανέμελη ή νοιάζεται μόνο για εγκόσμια πράγματα. Η ανθρωπότητα είναι τυφλή και δεν κάνει τίποτα για να δει, ζει και πορεύεται προς το θάνατο, ενώ οφείλει να κατακτήσει την αιώνια Ζωή όσο βρίσκεται στη Γη.

Και εντούτοις το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ν’ ακούσει από διορατικούς και προφήτες για το επικείμενο τέλος, η μόνη δυνατότητα είναι να της δοθεί το Ευαγγέλιο και όποιος το πιστέψει να σωθεί.

Όμως οι άνθρωποι ζουν χωρίς πίστη. Αυτά που τους λένε για τον Θεό, τον Χριστό, τον άλλον κόσμο ίσως να μην τα απορρίπτουν πάντα ανοικτά, αλλά δεν τα πιστεύουν πραγματικά, δεν έχουν πειστεί από μέσα τους και γι’ αυτό η πίστη τους δεν έχει αξία.

Αλλά εσείς οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσετε αυτήν την πίστη, εάν δεν θέλετε να χαθείτε. Γιατί χωρίς πίστη δεν απευθύνεστε στον Θεό για να τον παρακαλέσετε για το έλεός του προκειμένου να γίνετε άξιοι για την άλλη ζωή.

Χωρίς πίστη δεν αποκτάτε σχέση με τον Ιησού Χριστό, που είναι ο μοναδικός δρόμος για την αιώνια Ζωή. Χωρίς πίστη δεν ζείτε συνειδητά την επίγεια ζωή σας με πνευματικό στόχο, παρά μόνο μια καθαρά εγκόσμια ζωή που δεν έχει καμία αξία για την αιωνιότητα. Η πίστη πρέπει να γίνει ζωντανή μέσα σας ή να γίνει πίστη από πεποίθηση, εάν είναι απλώς τυπική…

Γι’ αυτό πρέπει ν’ ακούτε αυτά που σας μεταφέρουν απεσταλμένοι του Θεού. Δεν είναι σωστό να τα απορρίπτετε αμέσως, παρά πρέπει να κάνετε τον κόπο να συλλογιστείτε γι’ αυτά που σας διδάσκουν.

Εάν έχετε καλή θέληση δεν θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε, οπότε θα προετοιμάζεστε ήδη συνειδητά για το τέλος. Τότε παίρνετε σοβαρά την πιθανότητα να έρθει το τέλος, πηγαίνετε μέσα σας για ενδοσκόπηση και προσπαθείτε να γίνετε άλλοι άνθρωποι, γιατί έτσι είναι το αποτέλεσμα της σωστής πίστης. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι έχετε καλή θέληση, γιατί η καλή θέληση ενεργοποιεί αναπόφευκτα την αγάπη μέσα της, καθώς η καλή θέληση πηγάζει πάντα από μία καλή καρδιά.

Η δε αγάπη βοηθάει στο να πιστέψει κανείς με ενδόμυχη πεποίθηση. Για το λόγο αυτόν καλοί άνθρωποι με έργα αγάπης πιστεύουν πιο εύκολα στο Τέλος, δεδομένου ότι αυτή η πίστη πηγάζει από την αγάπη και τρέφεται αδιάκοπα από την αγάπη.

Προσπαθήστε απλώς ν’ αποκτήσετε τη σωστή πίστη, τη ζωντανή πίστη, που σας ωθεί, να καλλιεργείτε τη ψυχή σας. Και εάν έχετε αποκτήσει μια τέτοια πίστη, μεταδώστε την και στους συνανθρώπους σας. Γιατί η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη, ακριβώς επειδή σας λείπει η σωστή πίστη στον Ιησού Χριστό ως Λυτρωτή σας και σε μια αιώνια ζωή στο πνευματικό βασίλειο.

Για τους ανθρώπους αυτές είναι έννοιες φανταστικές, στην καλύτερη περίπτωση συμφωνούν με το στόμα στα λόγια, όμως η καρδιά τους δεν έχει ιδέα. Αλλά τότε τους λείπει η γνώση και η δύναμη να αναμορφώσουν τον εαυτό τους. Και τότε η επίγεια ζωή περνάει άσκοπα, χωρίς να έχει οδηγήσει στο στόχο, σε μία ωριμότητα, η οποία τους εξασφαλίζει την αιώνια Ζωή.

Και το Τέλος πλησιάζει όλο πιο κοντά… όποιος μείνει χωρίς πίστη, πορεύεται προς ένα φρικτό τέλος, προς ένα πεπρωμένο που θα τον έκανε να παγώσει από τη φρίκη εάν το ήξερε από πριν.

Οι απεσταλμένοι του Θεού, οι υπηρέτες που έχει επιλέξει ο Ίδιος., μιλάνε γι’ αυτό στους ανθρώπους και τους υποδεικνύουν ότι το Τέλος είναι κοντά. Ακούστε τους, όταν έρχονται κοντά σας και αναλογιστείτε τα λεγόμενά τους.

Πάρτε υπόψη σας την πιθανότητα να σας λένε την αλήθεια. Τότε θα επιδιώξετε να γίνετε άλλοι άνθρωποι, τότε ο γήινος κόσμος δεν θα σας φαίνεται πια τόσο σημαντικός, παρά θα φροντίσετε πιο πολύ για την ψυχή σας. Τότε δεν θα χρειάζεται να φοβάστε το επικείμενο Τέλος. Γιατί θα είναι για σας το πέρασμα σε μία νέα Ζωή, που θα σας κάνει ολοένα πιο μακάριους, αφού δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί ποτέ πια…

Αμήν

Αρ. 7390 15-8-1959

Μία Περίοδος Λύτρωσης Τελειώνει…

Το ότι τελειώνει μία περίοδος λύτρωσης μπορείτε να το πιστέψετε χωρίς καμία αμφιβολία. Γιατί εάν έχετε μία πνευματική κατεύθυνση στη ζωή σας, μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε πώς εξελίσσεται πνευματικά η ανθρωπότητα. Γι’ αυτό δεν θα σας είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι πρέπει να έρθει μια αλλαγή, εάν δεν θέλω να την αφήσω να πέσει στα χέρια του Σατανά, που είναι εμφανώς σε δράση. Βέβαια ένας άνθρωπος με κοσμική νοοτροπία δεν δέχεται μία τέτοια εξήγηση, γιατί δεν παραδέχεται την πνευματική εξαχρείωση της ανθρωπότητας, αφού δεν έχει μάτια για να τη δει.

Όμως ο σκοπός της ζωή στη Γη δεν είναι καθαρά κοσμικός, αλλά το νόημα και ο στόχος της είναι η πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Όταν δε αυτή περνάει οφθαλμοφανώς στο περιθώριο, τότε η επίγεια ζωή γίνεται άσκοπη και επομένως δεν χρειάζεται να συνεχίζεται για τους ανθρώπους που απέτυχαν πλήρως να εκπληρώσουν το σκοπό της ύπαρξής τους.

Αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο η ανάπτυξη του ανθρώπου. Όλη η πλάση κρύβει πνευματικό στοιχείο, πνεύματα που επίσης διανύουν αυτήν την πορεία ανάπτυξης και οφείλουν να την συνεχίσουν.

Γι’ αυτό το λόγο επίσης πρέπει να τηρείται μία ορισμένη τάξη στη Δημιουργία, την οποία όμως ανατρέπουν οι άνθρωποι. Ως εκ τούτου τα δημιουργήματα στη Γη δεν εκπληρώνουν πια το σκοπό που τους έχει δοθεί. Μία ανθρωπότητα χωρίς καθόλου πνεύμα δεν ζει σύμφωνα με το θέλημά Μου κι έτσι δεν αξιοποιεί όπως θέλω Εγώ όλα τα δημιουργήματα που είναι στη διάθεσή της. Αντίθετα τα χρησιμοποιεί για άλλους σκοπούς, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο ή καθιστούν αδύνατη την ανέλιξη του πνευματικού στοιχείου εντός τους. Και μία τέτοια ανθρωπότητα χωρίς πνεύμα ζει τώρα στη Γη και θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή της. Γιατί δεν κινείται πια επί Γης σύμφωνα με την Τάξη Μου, αντίθετα ανατρέπει τη θεϊκή Τάξη και αφήνει τη δική της θέληση να επικρατήσει, η οποία όμως είναι αντίθετη με το σωτήριο σχέδιό Μου.

Ωστόσο η βούληση των ανθρώπων είναι ελεύθερη… Γι’ αυτό δεν υπάρχει αντίδραση στη δράση και στις ενέργειές τους. όμως οι ίδιοι βάζουν χέρι στο έργο της τελικής καταστροφής, οι ίδιοι προκαλούν το Τέλος, μα δεν ξέρουν ότι έμμεσα ενεργούν σύμφωνα με το σωτήριο σχέδιό Μου. Γιατί με το καταστροφικό τους έργο συνεχίζεται η πορεία εξέλιξης του πνευματικού που είναι φυλακισμένο μέσα στην πλάση. Γιατί μία νέα Εποχή Λύτρωσης αρχίζει, η οποία θα εξελιχθεί πάλι σύμφωνα με την Τάξη των νόμων που έχει καθορίσει η Αγάπη και η Σοφία Μου.

Το ότι η ανθρωπότητα στην πλειοψηφία της δεν το πιστεύει αποδεικνύει απλώς την πνευματική κατάπτωσή της. Γιατί ο κάθε πνευματικά αφυπνισμένος άνθρωπος βλέπει από μόνος του ότι η κατάσταση που υφίσταται τώρα στη Γη δεν μπορεί να διαρκέσει, αφού δεν μπορεί να γίνει λόγος για πνευματική ανάπτυξη πια.

Ωστόσο οι λίγοι δικοί Μου το ξέρουν ότι δεν απομένει πολύς χρόνος μέχρι το Τέλος, αφού βλέπουν πεντακάθαρα τα σημάδια που είχα προαναγγείλει με το Λόγο και με τη Γραφή. Ο άνθρωπος πρέπει να βλέπει με πνευματικά μάτια και τότε θα συνειδητοποιήσει την κατάσταση της ανθρωπότητας. Εάν όμως κοιτάζει μόνο τον κόσμο, διακρίνει μόνο ανάπτυξη και πρόοδο. Τότε θα του είναι δύσκολο να πιστέψει ότι όλα αυτά θα έχουν τέλος, ότι κανένας δεν θα έχει τη δυνατότητα να χαρεί τους κόπους του, τα επίγεια αγαθά που έχει στην κατοχή του.

Θα βλέπει αποκλειστικά τον κόσμο και την πρόοδό του, αφού θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από πνευματικές σκέψεις όσο περισσότερο παρατηρεί τον κόσμο και την επίγεια ανάπτυξη.

Αλλά δεν θα μπορέσει να χαρεί για πολύ ακόμα αυτά που του προσφέρει ο κόσμος. Πολύ σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διάλυση που θα έρθει, πρώτα με τη δική Μου θέληση, από τη μάνητα των στοιχείων της φύσης και αργότερα από την κακή ανθρώπινη πρόθεση. Γιατί η θέληση του ίδιου ανθρώπου πραγματοποιεί το έργο της τελικής καταστροφής σε αυτήν τη Γη και Εγώ δεν θα το εμποδίσω. Γιατί πάνω σε αυτήν τη διεστραμμένη θέληση των ανθρώπων στήριξα το σωτήριο σχέδιό Μου από αιώνων. Το σχέδιο Μου προσφέρει πάλι νέες δυνατότητες ανέλιξης σε όλο το πνευματικό σε ολόκληρο το σύμπαν, καθώς θέλω να το βοηθήσω να προοδεύσει πνευματικά.

Και έτσι θα έρθουν οι εξελίξεις όπως έχουν προαγγελθεί… Όσο απίστευτες κι αν σας φαίνονται αυτές οι προφητείες Μου, μπορείτε με βεβαιότητα να περιμένετε ότι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τεράστιες ανατροπές, και ότι μια Περίοδος Λύτρωσης τελειώνει και θα αρχίσει σύντομα μία νέα… Γιατί έληξε ο χρόνος που είχαν παραχωρήσει στα πνεύματα η αγάπη, η σοφία και η δύναμή Μου… Και οι εξελίξεις θα έρθουν όπως σας το διακηρύσσουν ξανά και ξανά…

Αμήν

αρ. 2086 25-9-1941

«Ο σκοπός των φυσικών καταστροφών»

Μπορεί κανείς να μιλάει χωρίς δισταγμό για το γεγονός ότι η γη θα πληγεί από τρομακτικές φυσικές καταστροφές, μάλιστα οφείλει να αναφερθεί σε αυτές τις καταστροφές, για να ξέρουν οι άνθρωποι ότι δεν είναι τυχαίο που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Τυχαίο δεν είναι τίποτα, τα πάντα είναι προκαθορισμένα και όλα ακολουθούν μια πορεία ανοδικής εξέλιξης. Η δε επικείμενη φυσική καταστροφή θα ελευθερώσει αμέτρητες πνευματικές οντότητες και θα τους δώσει νέες δυνατότητες για να πάρουν μορφή.

Ταυτόχρονα όμως οι διάφορες καταστροφές σκοπό έχουν να επιδράσουν έτσι πάνω στους ανθρώπους ώστε να αναζητήσουν την επαφή με τον Θεό. Αυτό το δεύτερο πολλοί λίγοι άνθρωποι το λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, γι’ αυτό θέλει ο Θεός να τους φέρει κοντά Του, έστω και αν είναι με έναν τρόπο που αναγκαστικά θα τους καταλάβει φόβος και τρόμος, ωστόσο, εφόσον τα γεγονότα έχουν ήδη αναγγελθεί εκ των προτέρων, κανείς μπορεί να αναγνωρίζει τις αιτίες από πίσω τους, οπόταν εμπιστεύεται τη Δύναμη εκείνη που μπορεί να τον βοηθήσει.

Οι δυνάμεις της φύσης αποτελούν το μόνο πράγμα που μπορεί να ταράξει ακόμη και τους πιο άθεους ανθρώπους και να τους οδηγήσει να πιστέψουν πάλι. Αλλά δεν διαρκούν ποτέ για πολύ τα αποτέλεσματά τους, οπότε και η προθυμία να πιστέψουν οι άνθρωποι διαρκεί όσο ακριβώς υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει κανείς τη ζωή του.

Όμως ποτέ η αιώνια Θεότητα δεν επεμβαίνει έτσι στη ζωή ενός ανθρώπου, που να εξαναγκάζεται να πιστέψει…. Ακόμη και στα πιο μεγάλα σωματικά βάσανα ο Θεός τον αφήνει στην ελευθερία του, γιατί μπορεί μεν να αγωνίζεται για τις ψυχές που δεν έχουν ακόμη τελειοποιηθεί, αλλά ποτέ δεν τις εξαναγκάζει.

Για το λόγο αυτό πρέπει επομένως να συμβαίνουν οι φυσικές καταστροφές με μια ορισμένη κανονικότητα, άλλοτε πολύ και άλλοτε λιγότερο τραγικές, ανάλογα με το τι απαιτείται για τους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο , επειδή τους λείπει η σωστή γνώση.

Και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται λόγος για τα επερχόμενα γεγονότα…. Πρέπει η ανθρωπότητα να βρεθεί σε κατάσταση ανάγκης, όπου θα είναι εντελώς αβοήθητη και θα επικαλεσθεί τον Θεό για βοήθεια με την εμπιστοσύνη ενός παιδιού.

Είναι αναγκαίο να μάθουν οι άνθρωποι από πριν ποια τρομακτική περίοδος τους περιμένει, παρ’ όλο που εαν δεν πιστεύουν ιδιαίτερα, θα αντιμετωπίσουν με αδιαφορία όλες τις προαγγελίες, αφού θεωρούν σαν πιο πιθανό να μην συμβούν τα προφητευμένα γεγονότα. Παρ’ όλα αυτά, θα τα θυμηθούν ξανά όταν θα βρεθούν πλέον μέσα στον κίνδυνο σωματικά και ψυχικά.

Εκεί ακριβώς σκοπεύουν οι φυσικές καταστροφές, γιατί ακόμη και αν είναι τρομακτικές οι επιπτώσεις τους, πάντοτε συγκλονίζουν την ανθρώπινη σκέψη. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ευνοϊκό για την πίστη των ανθρώπων, με την προϋπόθεση ότι γνώριζαν από πριν σχετικά μ’ αυτά. Γιατί αυτή την στιγμή όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια καμπή της ζωής της.

Και μακάριος είναι όποιος αναγνωρίζει το θέλημα του Θεού σε οτιδήποτε συμβαίνει και έρχεται από ψηλά. Γιατί αυτός ο άνθρωπος θα ενεργεί πραγματικά σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το θέλημά Του και θα βλέπει μόνο το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάνθρωποι του. Τη δε φυσική καταστροφή θα τη βλέπει σαν ένα μέσον που μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτό. Κι αυτή η καταστροφή είναι πολύ κοντά…. θα έρθει σαν τον κλέφτη τη νύχτα…. και θα περάσει το ίδιο γρήγορα, όμως οι συνέπειές της θα είναι αδιανόητες….

Αμήν

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, κεφ. ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ»

Αρ. 2803 7/8.7.1943

Το τέλος του παγκόσμιου ολοκαυτώματος και η αποκατάσταση της θείας Τάξης

Είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η τάξη στον κόσμο όσο οι άνθρωποι θα νιώθουν μίσος και φθόνο, διότι αυτές οι δυο είναι αντίθετες ιδιότητες, οι οποίες καταστρέφουν αναγκαστικά την κάθε είδους τάξη, όπως εξάλλου το κάθε τι που είναι ενάντιο στο Θεό, στρέφεται ενάντια στη θεία Τάξη. Κι η παντελής έλλειψη αγάπης στον κόσμο δεν δείχνει ποτέ εποικοδομητική, παρά επενεργεί πάντα καταστροφικά. Όπως είναι ευνόητο μια τέτοια καταστροφική κατάσταση δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Γι’ αυτό το λόγο ο ίδιος ο Θεός θα την τερματίσει με έναν τέτοιο τρόπο, ο οποίος όμως και αυτός θα επιφέρει πλήρη αταξία, ωστόσο η θεία Σοφία τον έκρινε ως το μόνο μέσον για την επαναφορά της Τάξης.

Η ανθρωπότητα από μόνη της δεν κάνει καμία προσπάθεια για να τερματισθεί ένας πόλεμος ο οποίος σκορπάει πόνο και ατέλειωτη δυστυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, κατά συνέπεια θα πρέπει να τερματισθεί με έναν άλλο τρόπο. Παρ’ όλα αυτά η δυστυχία πάνω στη γη δεν θα λιγοστέψει, γιατί η ανθρωπότητα χρειάζεται τη δυστυχία.

Πρέπει οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην παλαιά Τάξη, πρέπει να μάθουν ξανά να μην εποφθαλμιούν τα υπάρχοντα του διπλανού τους, τα οποία ποθούν ν’ αποκτήσουν και για να τα κάνουν δικά τους πολεμούν με τα πιο ολέθρια όπλα. Γιατί η μανία για τα υλικά αγαθά θα έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ολοκαύτωμα, το οποίο δύσκολα πια να σβήσει… Όμως δεν προσφέρει κανένα υλικό όφελος στους ανθρώπους, παρά αντίθετα τεράστιες υλικές απώλειες, για την έκταση των οποίων δεν πληροφορούνται καν οι άνθρωποι. Διότι ο κάθε θρίαμβος έχει εξαγορασθεί με απερίγραπτες απώλειες, τόσο σε υλικά αγαθά, όσο και σε ανθρώπινες ζωές.

Ωστόσο η ανθρωπότητα έχει γίνει αδιάφορη απέναντι σε τέτοιες απώλειες και δεν δίνει σημασία στο τι αποτελέσματα γεννάει η ανθρώπινη θέληση. Γι’ αυτό όμως επεμβαίνει η ίδια η θεία θέληση, προκειμένου να προκαλέσει μια βίαιη μεταστροφή των παγκόσμιων εξελίξεων… Διότι η μόνη δυνατότητα να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων μπορεί να υπάρξει μόνο όταν νιώσουν ότι οι ίδιοι είναι ανίσχυροι, ότι μια Δύναμη, που είναι πιο δυνατή από αυτούς, τους παίρνει τα ηνία από το χέρι και κάνει εντελώς άχρηστη τη δική τους τη θέληση.

Στο πνευματικό σκοτάδι στο οποίο ευρίσκονται, οφείλεται η σκληρόκαρδη συμπεριφορά τους και ταυτόχρονα η ασπλαχνία τους είναι η αιτία για αυτό το σκοτάδι… Γι’ αυτό θα πρέπει να αναδυθεί σαν αστραπή μέσα τους η επίγνωση ότι κάνουν λάθος στις σκέψεις τους, ότι κυνηγώντας τους λάθος στόχους βγαίνουν από το δρόμο τους, εάν δεν επιστρέψουν στη θεία Τάξη και αν δεν αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους. Η θεία λοιπόν επέμβαση έχει σκοπό να τους φέρει σαν μια αστραπή αυτή την επίγνωση, αν και απέχουν πολύ ακόμα από το να πιστέψουν σε μια ανώτερη Δύναμη που κρατάει τα πεπρωμένα τους στα χέρια της… Όμως για να πιστέψουν θα πρέπει να σκεφθούν πρώτα. Και θ’ αρχίσουν να σκέφτονται όταν θα δουν ότι τα πάντα παίρνουν μια διαφορετική τροπή, από εκείνη που υπολόγιζαν οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Πρόκειται για ένα χάος, τόσο πνευματικό όσο και επίγειο, το οποίο προκλήθηκε από την ανθρώπινη θέληση και χωρίς την επέμβαση του Θεού θα αυξανόταν όλο πιο πολύ, ώσπου θα κατέληγε στην τελική εξολόθρευση. Γιατί η ανθρωπότητα δεν σέβεται πια τη θεϊκή Τάξη, εκτός από ελάχιστους, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο Θεό και προσπαθούν να ακολουθήσουν το Θέλημά Του. Όμως αυτοί οι λίγοι άνθρωποι δεν μπορούν να σταματήσουν την πορεία των γεγονότων. Αντίθετα αποτελούν επιπλέον αφορμή για να ληφθούν σκληρότερα μέτρα ενάντια στη θεία Τάξη. Τότε έχει έρθει ο καιρός όπου η ανθρωπότητα υποδουλώνεται στη θέληση του αντίμαχου του Θεού και οι σκέψεις και οι πράξεις της γίνονται όλο πιο σκληρές.

Η επέμβαση του Θεού έχει σαν αποτέλεσμα απερίγραπτη δυστυχία και εξαθλίωση. Παρ’ όλα αυτά είναι η μοναδική δυνατότητα για τους ανθρώπους να ξαναοδηγηθούν στη θεία Τάξη και να αντιστρέψουν την πνευματική τους κατάσταση, αν και αυτό δε θα συμβεί παρά με ελάχιστους ανθρώπους. Γι’ αυτό το λόγο ο χρόνος του τελειωτικού αφανισμού όποιου δεν θέλει να μεταστραφεί, πλησιάζει διαρκώς πιο κοντά, όπως έχει προαναγγελθεί με το λόγο και με τη γραφή…

Αμήν

«Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ», κεφ. «ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ;»

Αρ. 7405 5-9-1959

Ένα άστρο πλησιάζει τη Γη

Αυτά που σας δίδονται μέσω του θείου Πνεύματος μπορεί­τε να τα αποδέχεσθε ανεπιφύλακτα. Έτσι ένα άλλο που πρέ­πει να μάθετε είναι ότι μπορεί να γίνει ήδη αντιληπτό και στο σύμπαν το γεγονός ότι πλησιάζει το τέλος της Γης. Συγκεκρι­μένα γίνονται ορισμένες σημαντικές μεταβολές στον κόσμο, για το λόγο ότι είναι θέλημα του Θεού το τέλος της τρέχου­σας γήινης περιόδου να γίνει αντιληπτό με κάθε τρόπο. Έτσι παρουσιάζονται ορισμένα σημάδια τα οποία ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα εξηγήσει με βάση φυσικά αίτια. Τα προειδοποι­ητικά αυτά σημάδια παραπέμπουν σε ένα Δημιουργό του σύμπαντος και σκοπό έχουν να αποδείξουν πασιφανώς τη δύνα­μή Του.

Οι κοσμικές αυτές μεταβολές αφορούν κυρίως αποκκλίσεις από την κανονική πορεία των αστρικών σωμάτων, τα οποία μπαίνουν σε μία άλλη τροχιά. Πρόκειται δηλαδή για ένα φαι­νόμενο το οποίο είναι και παραμένει ανεξήγητο για τους αν­θρώπους, αλλά ούτε μπορούν και να το διαψεύσουν. Όσο πιο κοντά έρχεται το τέλος, τόσο πιο συχνά θα παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Στην αρχή μόλις που Οα είναι αναγνωρίσιμα, όμως με την πάροδο του χρόνου θα γίνονται όλο και πιο ευ­διάκριτα, έτσι που θα μπορεί αληθινά να πει κανείς ότι «σα­λεύονται οι δυνάμεις του Ουρανού».*

Κι αυτό δεν θα εξαρτάται προφανώς από κανενός ανθρώπου τη θέληση, παρά θα είναι αποκλειστικά εκδήλωση της θείας βούλησης. Για το λόγο αυτό και μόνο θα μπορούσαν άλλωστε να πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι στον Θεό, φθάνει να είχαν τη διάθεση να παρατηρήσουν με λίγη προσοχή αυτά τα ασυνήθι­στα φαινόμενα. Όποιος όμως δεν είναι πρόθυμος να πιστέψει δεν μπορεί να πειστεί ούτε και με οφθαλμοφανέστερα σημά­δια για την ύπαρξη ενός Θεού και Δημιουργού, στον Οποίο υπακούουν υποχρεωτικά όλα τα στοιχεία της φύσης.

Όποιος ωστόσο παρακολουθεί τα σημάδια αυτά γνωρίζει ποια ώρα έχει σημάνει. Γιατί ένα άστρο θα ξεφύγει από την κανονική πορεία του και θα κατευθυνθεί προς τη Γη. Το άστρο αυτό ακολουθεί το δρόμο του ανεπηρέαστα από τη θέληση των ανθρώπων και σημαίνει μια τεράστια απειλή γι’ αυτούς.

Εντούτοις η πορεία του δεν θα ανακοπεί, επειδή η Γη πρέ­πει να υποστεί έναν τρανταγμό, που θα είναι ανάλογα για το καλό ή για το κακό των κατοίκων της. Πάρα πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τότε τη ζωή τους, όπως έχει ήδη προαγγελθεί εδώ και πολύ καιρό. Με λίγα λόγια η Γη θα δεχθεί ένα κτύπημα. Κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί σε τι επικίνδυνη κατάστα­ση θα βρεθεί ξαφνικά όλος ο πλανήτης. μολονότι η καταστρο­φή δεν θα είναι ολοκληρωτική, θα είναι τέτοιων ασύλληπτων διαστάσεων που για αμέτρητους ανθρώπους θα σημάνει το τέ­λος τους.

Αλλά ακόμη κι αυτούς που θα επιζήσουν τους περιμένει πολύ σύντομα το οριστικό πια τέλος, μία καταστροφική ενέργεια που θα προκαλέσουν οι ίδιοι οι άνθρωποι με τη θέλησή τους, την οποία ενέργεια επιτρέπει μεν ο Θεός, όμως δεν είναι βούλησή Του. Απεναντίας η προηγούμενη κοσμική καταστροφή έχει ένα λυτρωτικό σκοπό, να δοθεί στους αρνησίθεους ένα τελευταίο μήνυμα για την ύπαρξη μιας Δύναμης η οποία κατευθύνει τα πάντα και άρα τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς τη θέλησή της. Ο σκοπός είναι να τους δοθεί μια τελευταία δυνατότητα να πιστέψουν ώστε να μην πάνε τελείως χαμένοι κι α-φανιστούν.

Μέσα από αυτό το συμβάν αποτείνεται ο ίδιος ο Θεός στους ανθρώπους οι οποίοι δεν ακούν τη φωνή Του όσο είναι σιγανή. Μα όταν ηχεί δυνατά η φωνή Του είναι συχνά οδυνηρό το αποτέλεσμα και συνεπώς θα είναι πολλοί εκείνοι που θα υποκύψουν, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί θα βρουν το θάνατο. Αλλά κι αυτοί θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα στο υπερκόσμιο βασίλειο να αναπληρώσουν αυτά που παρέλειψαν να κάνουν στη Γη. Πολλοί άλλοι ωστόσο θα έχουν τη χάρη να βιώσουν την τελευταία σύντομη περίοδο που μεσολαβεί ως το τέλος. Και τότε έχει πάλι σημασία η προθυμία που δείχνει κάποιος να πιστέψει, διότι οι αρνησίθεοι δεν αντλούν κανένα όφελος για την ψυχή τους από τα βιώματά τους.

Το μόνο που περιμένει αυτούς τους ανθρώπους στο τέλος είναι ένας νέος εγκλεισμός μέσα στην ύλη, μια μοίρα από την οποία ο Θεός με την αγάπη Του θα ήθελε να τους προφυλάξει. Για το λόγο αυτό προειδοποιεί και νουθετεί από πριν τους ανθρώπους και τους εφιστά την προσοχή σε όλα τα φαινόμενα των τελευταίων καιρών. Μακάριος τότε όποιος λαμβάνει υπόψη του τις προειδοποιήσεις, τις πιστεύει και διαμορφώνει αντίστοιχα τη ζωή του. Αυτός θα οδηγηθεί μέσα από όλες τις δυσκολίες ώστε ό,τι κι αν του συμβεί θα αποβεί σε καλό για την ψυχή του και για την ολοκλήρωσή του πάνω σε αυτή τη Γη.

Αμήν

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ»

Αρ. 7052 1-3-1958

Η επέμβαση του Θεού και οι συνέπειες της

Ελάχιστος είναι ο χρόνος που σας χωρίζει από την ημέρα που η Φωνή Μου θα ακουστεί τόσο συνταρακτικά ώστε κα­νείς δεν πρόκειται να μην την ακούσει. Λίγος χρόνος μένει για να μπορείτε ακόμη να ζείτε σε φυσιολογικές συνθήκες. Ύστε­ρα όμως θα επέλθει χάος στη γη και τότε θα βρεθείτε αντιμέ­τωποι με τρομακτικές δυσκολίες στην προσπάθεια να κάνετε ανεκτή τόσο τη δική σας ζωή όσο και των άλλων. Θα χρεια­στεί να σας δοθεί βοήθεια με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο, προ- κειμένου να κυριαρχήσετε στο χάος και να δημιουργήσετε πά­λι υποφερτές συνθήκες με τα ελάχιστα μέσα που θα είναι στη διάθεσή σας.

Διότι θα χάσετε όλα αυτά που έχετε, όσοι από σας κατοικεί­τε στις περιοχές εκείνες, οι οποίες θα πληγούν από μια φυσική καταστροφή ασύλληπτων διαστάσεων. Αυτό το γεγονός δεν θέλετε βέβαια ούτε μπορείτε να το πιστέψετε, γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί ένα τέτοιο φυσικό φαινό­μενο. Αλλά το επικείμενο τέλος αυτής της γης επιβάλλει μια τέτοια επέμβαση από μέρος Μου. Θέλω να μιλήσω άλλη μια φορά σ’ όλους τους ανθρώπους, για να τους συνετίσω και για να σώσω ακόμη όσους έχουν καλή θέληση. Και την ομιλία Μου αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας που να μην την ακού­σει, ωστόσο εναπόκειται ελεύθερα στον καθένα, αν θ’ ανοίξει την καρδιά και τ’ αυτιά του για να συλλάβει τη φωνή Μου.

Γιατί ακόμα και τότε οι περισσότεροι άνθρωποι θα αποξε­νωθούν από Μένα. Θα επιμείνουν στην απομόνωση που επέλεξαν με την απιστία τους. Και θα ψάξουν να βρουν κάθε άλ­λη δυνατή εξήγηση αντί για τη μοναδική σωστή, ότι δηλαδή θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους, ότι είναι ο Θεός που τους φανερώνεται και τους απευθύνει το λόγο, για να τους συνετί­σει και να τους κάνει να συνδεθούν μαζί Του στη δυστυχία και στον κίνδυνο.

Αμέτρητοι άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους κι όσοι επιζήσουν Θα αντικρύσουν τρομακτικές καταστροφές. Η συμφορά θα είναι τεράστια και μονάχα η ακλόνητη πίστη σε Μένα και στη βοήθειά Μου θα μπορέσει να την υπερβεί, όμως μια τέτοια πίστη ελάχιστοι άνθρωποι την διαθέτουν.

Ό,τι δεν φαίνεται δυνατό με τ’ ανθρώπινα μέτρα, θα μπορεί εντούτοις να πραγματοποιηθεί χάρη στη βοήθειά Μου, γιατί συχνά θα κάνω θαύματα οπουδήποτε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πιστεύουν αληθινά σε Μένα και στη βοήθειά Μου.
Αλλά είναι απαραίτητο ωστόσο να
ταρακουνηθεί ολόκληρη η γη- πρέπει να συνταράξει ένα τέτοιο κακό τις καρδιές των ανθρώπων, ώστε μέσα στην κοινή συμφορά να νιώσουν αλληλέγγυοι με τους διπλανούς τους.

Και η βελτίωση της κατάστασης θα είναι εμφανής οπουδήποτε θα υπάρχει φανερά μια τέτοια ανιδιοτελής αγάπη και διάθεση αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

Διότι ο αποκλειστικός σκοπός της βίαιης επέμβασής Μου είναι να βάλουν επιτέλους οι άνθρωποι σε δεύτερη μοίρα το εγώ τους και να δείξουν χωρίς ιδιοτέλεια αγάπη στον διπλανό τους. Τότε μπορώ και Εγώ να τους βγάλω από τη δυστυχία τους και να τους εφοδιάσω με τα απαραίτητα, για να ζήσουν. Και είναι
βέβαιο ότι θα φροντίσω όλους εκείνους που δείχνουν μια τέτοια ανιδιοτέλεια.

Ποτέ ξανά δεν θα έχει βιωθεί μια τόσο μεγάλη συμφορά και δυστυχία. Όμως είναι πραγματικά αναγκαίο να μιλήσω με τέτοια σαφήνεια ώστε να μπορεί ο καθένας να αναγνωρίσει τη δύναμή Μου. Αλλά παράλληλα θα μπορεί να διαπιστώσει και την αγάπη Μου όποιος θα παρακολουθεί τη βοήθεια που θα δίνεται με εντελώς ασυνήθιστο τρόπο και που θα ήταν αδύνατη για τα ανθρώπινα δεδομένα. Μονάχα όμως εκείνος που θα πετυχαίνει ή θα βαθαίνει την εσωτερική σύνδεση μαζί Μου θα μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή βέβαιος για τη βοήθειά Μου.

Αντίθετα οι άνθρωποι χωρίς πίστη θα βρίσκονται σε πολύ κακή μοίρα. Θα προσπαθούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους σε βάρος των συνανθρώπων τους αλλά δεν πρόκειται να πετύχουν κανένα κέρδος ούτε υλικά ούτε πνευματικά. Ο χρόνος που απομένει μέχρι αυτό το ολέθριο γεγονός δεν είναι πολύς.

Αλλά το γεγονός ότι ενημερώνεστε και σας εφιστάται η προ­σοχή σ’ αυτό που επίκειται αποτελεί ήδη μια πρωτάκουστη χάρη. Διότι έτσι γνωρίζετε παράλληλα σε ποιόν πρέπει να απευθυνθείτε και ποιος είναι αυτός που μπορεί να σας βοηθή­σει την ώρα του υπέρτατου κινδύνου και του ολέθρου. Γι’ αυ­τό το λόγο δεν παύω να σας επισημαίνω αυτό που θα συμβεί’ όποιος δε το ακούει, θα πρέπει να προσεύχεται, να έχει ισχυ­ρή πίστη, δύναμη και σθένος ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Τότε ακόμη και μέσα σ’ αυτή τη συμφορά, θα πάρει το δρόμο που οδηγεί σε Μένα που είμαι ο Μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει. Και δεν θα χρειάζεται να φοβάται τίποτα, γιατί Εγώ θα συμπαραστέκομαι στους δικούς Μου με κάθε τρόπο.

Σαν δικοί Μου δε υπολογίζονται όλοι όσοι με το να πιστεύ­ουν και να προσεύχονται σε Μένα συνδέονται μαζί Μου και για το λόγο αυτό μπορούν να είναι πάντοτε βέβαιοι για την προστασία και τη βοήθειά Μου. Και αυτοί έχουν επίσης το κα­θήκον να επισημάνουν στους συνανθρώπους τους την ύπαρ­ξή Μου, ώστε να στραφούν και εκείνοι προς Εμένα, όταν έρ­θει η ώρα που θα αποφασισθεί το μέλλον όλων των ανθρώ­πων.

Αμήν

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ», κεφ.«ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ»

Αρ. 7331 10-4-1959

Η ιδιαίτερη βοήθεια του Θεού μετά τη φυσική καταστροφή

Ένα απερίγραπτο χάος θα επικρατήσει μεταξύ των ανθρώπων από τη στιγμή που θα έχω μιλήσει μέσα από τις δυνάμεις της φύσης, γιατί θα τρέμουν μήπως επαναλειφθεί το ίδιο ολέθριο συμβάν. Γι’ αυτό θα επιζούν απλά όλο αγωνία και φόβο καταμεσής στα ερείπια που θα έχουν αφήσει πίσω τους τα στοιχεία της φύσης μετά από ένα γεγονός που θα είναι ωστόσο σύμφωνο με το θέλημά Μου το οποίο θα εκδηλωθεί με αυτόν τον τρόπο. Μία πολύ χαλεπή περίοδο θα περάσει τότε η ανθρωπότητα, τέτοια που δεν έχουν ξαναζήσει οι άνθρωποι όσο κατοικούν σε αυτή τη Γη. Είναι όμως ταυτόχρονα η εποχή του τέλους κατά την οποία τα πάντα συμβαίνουν σε μια τελείως ασυνήθιστη έκταση με σκοπό να αφυπνισθούν επιτέλους οι άνθρωποι. Αλλά κι αυτή ακόμη η φυσική καταστροφή λίγους μόνο πάλι θα βάλει σε σκέψεις, ενώ η πλειοψηφία θα αρνείται όλο οργή οποιαδήποτε πίστη σε ένα τέτοιο Θεό και Δημιουργό, ο Οποίος επιτρέπει να συμβαίνουν παρόμοιες καταστροφές, όπως είναι φανερό σε όλους. Μα κανένας δεν αναλογίζεται ποια είναι ή ήταν η στάση του απέναντι σε Μένα, τον Θεό τους, τον Οποίο ανέφεραν μόνο με το στόμα, χωρίς να Με πιστεύουν ζωντανά ή να έχουν οποιαδήποτε επαφή μαζί Μου.

Ελάχιστοι μόνο θα στραφούν τότε σε Μένα μέσα στα μεγάλα τους δεινά. Αλλά οι λίγοι αυτοί θα νιώσουν αισθητά τη βοήθειά Μου, θα τους παρασταθώ τόσο εμφανώς ώστε θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πίστη τους σε μια Δύναμη, η οποία κρατάει τη μοίρα τους στα χέρια της. Όλα αυτά θα συμβαίνουν με αποκλειστικό σκοπό να οδηγηθούν οι άνθρωποι να βρουν τη σύνδεση μαζί Μου. Βέβαια πάντοτε θα είναι μόνο λιγοστοί εκείνοι που είναι πρόθυμοι να το κάνουν, για αυτούς όμως τα μελλοντικά γεγονότα θα αποβούν σε ευλογία. Αντίθετα οι πιο πολλοί έχουν πλέον υποδουλωθεί σε υπερβολικό βαθμό στον εχθρό Μου για να στραφούν σε Μένα και να ζητήσουν τη συνδρομή Μου.

Για το λόγο αυτό δεν μπορώ κι Εγώ να αποκαλυφθώ σε αυτούς τους ανθρώπους, ενώ σίγουρα θα το κάνω με κείνους που καταφεύγουν σε Μένα μέσα στην αγωνία τους. Το βάρος των δεινών τους θα κάνει πολλούς να προσεύχονται πιο βαθιά. Έτσι το να εκπληρώσω τις προσευχές τους θα είναι για Μένα εύκολο, επειδή θα είναι κατάδηλη η πίστη τους σε ένα Θεό που μπορεί να τους βοηθήσει. Κι επιπλέον οι επικλήσεις τους σε βοήθεια θα είναι τόσο πολλές κι έντονες, ώστε ασφαλώς θα τους βοηθήσω να βγουν από τον κίνδυνο.

Εκείνη την περίοδο οι υπηρέτες Μου θα έχουν επίσης πολλές ευκαιρίες να μεταφέρουν το Λόγο Μου στους καλοπροαίρετους ανθρώπους που θα τον δέχονται με πρωτόγνωρη δίψα. Αντίθετα εκείνοι που δεν πιστεύουν θα είναι ακόμη περισσότερο γεμάτοι μίσος απέναντι σε όσους μιλούν ανοικτά για το Λόγο Μου ή δέχονται εμφανώς τη βοήθειά Μου. Όμως όχι μόνο δεν θα πεισθούν να μεταστραφούν, απεναντίας θα αποδεικύουν με τη σκληρότητά τους ότι ανήκουν στον αντίμαχό Μου. Για το λόγο αυτό αντιστέκονται ανοιχτά απέναντι σε Μένα και στην αγάπη Μου, η οποία θα ήθελε να τους κερδίσει, μα δεν βρίσκει καμιά πρόσβαση πλέον μέσα τους.

Η κατάσταση θα είναι πολύ τραγική αλλά όχι ανέλπιδη, επειδή ανά πάσα στιγμή θα μπορεί ο καθένας να Με καλέσει σε βοήθεια με την προσευχή του. Επιπλέον Εγώ θα εισακούω κάθε αληθινή προσευχή, για να αποκαλυφθώ σε αυτούς που δεν έχουν υποταχθεί εντελώς στον εχθρό Μου. Βέβαια καθώς πρέπει να είναι ελεύθερος ο καθένας να Με καλέσει ή όχι, για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να συμβαίνουν τα πάντα μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, εντούτοις όσοι έχουν ακόμη έστω ένα σπινθήρα πίστης μέσα τους θα το αντιλαμβάνονται εύκολα. Κι Εγώ θα τους δίνω τη δυνατότητα να Με αναγνωρίσουν για να μη χαθεί η πίστη τους, αλλά αντίθετα να γίνει πιο δυνατή και ισχυρή.

Η εποχή αυτή βρίσκεται λοιπόν μπροστά σας και δεν μπορείτε να την αποτρέψετε για το λόγο ότι δεν προσπαθείτε να βαδίσετε σε άλλους δρόμους και γιατί εσείς οι ίδιοι με το χαρακτήρα και με τις πράξεις σας την κάνετε να έρθει. Γιατί εσείς οι ίδιοι επιταχύνετε το τέλος με την πνευματική σας στάση και επιπλέον γιατί έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που σας έχει παραχωρηθεί για να ωριμάσει η ψυχή σας.

Η πύρινη λαίλαπα θα έχει εξαπλωθεί και δεν θα μπορεί πια να σβυστεί από τους ανθρώπους, όμως θα φροντίσω Εγώ να σβήσει αντιπαραθέτοντας άλλα στοιχεί και αντιμετωπίζοντας ο Ίδιος αυτούς που προσπαθούν να κατασπαράξει ο ένας τον άλλον.

Γιατί στο τέλος θα ακουσθεί η Φωνή Μου από ψηλά… Μία φυσική καταστροφή θα πλήξει τη Γη και θα χωρίσει βίαια τους εμπόλεμους.

Θα αντιμετωπίσουν μία Δύναμη που κανένας από τους αντιμαχόμενους δεν μπορεί να τα βάλει μαζί της. Αυτή η διαδικασία δεν θα κρατήσει παρά λίγες ώρες, όμως θα δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στον κόσμο, τελείως διαφορετικές συνθήκες και αρχικά ένα ανυπέρβλητο χάος, τεράστια επίγεια προβλήματα και ανείπωτα μεγάλη θλίψη και δυστυχία ανάμεσα στους ανθρώπους.

«Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ»

Αρ. 6164 14-1-1955

Μόνον ο Δεσμός με τον Θεό

Δίνει Δύναμη στο Μέλλον

Όλο και πιο στενά θα πρέπει να συνδεθείτε μαζί Μου γιατί όλο και πιο ισχυρά θα εκφράζεται η Δύναμη και η Βούλησή Μου όσο πιο κοντά έρχεται το Τέλος. Ολόκληρη η οικουμένη θα βρίσκεται σε αναταραχή, αν και αιτία θα είναι διαφορετικά γεγονότα. Και όλα όσα συμβαίνουν θα μπορούσαν να ωθήσουν τους ανθρώπους να βρουν καταφύγιο σ’ Εμένα. Θα μπορούσαν να βρουν παρηγοριά και βοήθεια κοντά Μου και χάρη στο δεσμό μαζί Μου να αντέξουν πιο εύκολα τα πάντα ή να μειώσουν όλες τις συνέπειές τους.

Όμως δεν αναζητούν όλοι να συνδεθούν μαζί Μου, γιατί απουσιάζει η πίστη στη Δύναμη, που είναι η μόνη ικανή να βοηθήσει, και στην Αγάπη, που θέλει να βοηθήσει. Αλλά όποιος δένεται ολόψυχα μαζί Μου, Με έχει προστάτη και ασπίδα σε κάθε κακό και η μοίρα του βρίσκεται στα χέρια Μου… Όποιος δένεται ολόψυχα μαζί Μου δεν χρειάζεται να νοιάζεται για το παραμικρό στο εξής, γιατί παίρνω πάνω Μου όλες τις έγνοιες του…

Και πολλοί θα είναι εκείνοι που θα στραφούν σε Μένα, γιατί θα βρεθούν σε τεράστιο κίνδυνο, εν μέρει από ανθρώπινες – σατανικές ενέργειες και εν μέρει από δυστυχήματα, από κάθε είδους καταστροφές, από κτυπήματα της μοίρας. Όλα αυτά τους προκαλούν φόβο έτσι ώστε τους κάνουν να βρουν το δρόμο προς Εμένα…

Όμως στους συντριπτικά περισσότερους δεν κάνει εντύπωση κανένα γεγονός και καμία καταστροφή που αφήνω να βρει τους ανθρώπους, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου ν’ αλλάξουν νοοτροπία. Πασχίζουν αποκλειστικά και μόνο να επανορθώσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα ζημιές κι απώλειες που έχουν υποστεί χωρίς να σέβονται την εντολή Μου για την αγάπη… Σε βάρος των συνανθρώπων τους ανοικοδομούν όλα όσα έχασαν επειδή ήταν θέλημά Μου.

Γιατί δεν πιστεύουν σ’ Εμένα ούτε στη δύναμή Μου, ενώ η εγωλατρεία κυριαρχεί ολοκληρωτικά στη ψυχή τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα δεχτούν ποτέ να αναγνωρίσουν το χέρι ενός Θεού πίσω από οποιοδήποτε βίωμα. Αντίθετα θα Με αμφισβητήσουν πλήρως, δεν θα αναγνωρίζουν κανένα δημιουργό θεό, επειδή οι ολοφάνερες καταστροφές στην πλάση τούς φαίνεται ότι αποτελούν απόδειξη για το ενάντιο.

Ορθώνουν έτσι μεταξύ μας ένα τεράστιο χάσμα. Η απόσταση που τους χωρίζει από Μένα είναι απέραντη, βρίσκονται ακόμη στο βασίλειο του εχθρού Μου, ο οποίος φέρνει σύγχυση σε όλες τις επιδιώξεις και τις σκέψεις τους και δεν τους αφήνει να αναγνωρίσουν την αλήθεια.

Μονάχα εκείνοι που έχουν στην καρδιά τους ένα δεσμό μαζί Μου αναγνωρίζουν συνάμα το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου. Για εκείνους είναι κατανοητά όλα όσα πλήττουν την ανθρωπότητα την έσχατη εποχή. Στηρίζονται πάνω Μου κι Εγώ όντως δεν θα τους εγκαταλείψω. Θα ακούσω κάθε επίκληση που θα βγει από μία φοβισμένη καρδιά και θα τους γεμίσω δύναμη. Έτσι οι δικοί Μου δεν θα υποφέρουν ιδιαίτερα βαριά από τα δεινά που πρέπει να βρουν τη Γη προς χάριν των συνανθρώπων τους…

Και θα γίνει ολοφάνερο πάνω τους τι δύναμη και τι αποτέλεσμα έχει μια βαθιά πίστη… Κάθε φορά θα βρίσκουν μία διέξοδο, κάθε φορά θα έχουν τη δύναμη να τα βγάλουν πέρα με τα πάντα… Γιατί Εγώ δεν τους εγκαταλείπω από τη στιγμή που συνδέονται μαζί Μου ολόψυχα… Και θα νιώθουν την παρουσία Μου και θα μαρτυρούν για Μένα στους συνανθρώπους τους, όταν θα τους ζητηθεί να δώσουν μαρτυρία για την πίστη τους…

Αμήν

Αρ. 3448 25-2-1945

Ο θείος Λόγος Παρηγοριά και Δύναμη στην

Έσχατη Ανάγκη και στον Κίνδυνο…

Ποιο έλεος και ποια δύναμη πηγάζει από το Λόγο που φέρνει η αγάπη του Θεού στη Γη, θα το βιώσετε την ώρα της αγωνίας, όταν θα νιώθετε ότι έχετε αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο και θα μπορείτε να επικοινωνείτε μόνο με τον Θεό με την προσευχή. Γιατί τότε θα σας μιλάει με όλη την αγάπη Του και θα σας δίνει δύναμη, θα σας προστατεύει και θα σας φροντίζει, ο δε Λόγος Του θα είναι με το παραπάνω τροφή και νερό, ώσπου να έρθει βοήθεια.

Κανένας άνθρωπος δεν θα μπορεί να σας δώσει την παρηγοριά που σας προσφέρει ο Λόγος Του. γιατί μαζί με το Λόγο Του νιώθετε κι Αυτόν κοντά σας, και Τον εμπιστεύεστε με απόλυτη πίστη. Και άμα ακούτε το Λόγο Του, τίποτα πια δεν σας τρομάζει σας μιλάει η αγάπη Του, σας αγκαλιάζουν τα πατρικά χέρια Του και δεν σας αφήνουν πια να πέσετε…

Τα λόγια Του είναι γεμάτα επιείκεια και καλοσύνη, σας δίνουν ελπίδα και αναγνωρίζετε ότι είναι αλήθεια. Γι’ αυτό παύει κάθε αγωνία και τρόμος, γιατί πλέον Τον εμπιστεύεστε ανεπιφύλακτα.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από επίγεια άποψη, τόσο πιο κοντά σας βρίσκεται ο Θεός, αρκεί να Τον καλέσετε. Δεν σας εγκαταλείπει κι αυτό το εκφράζει με το Λόγο Του που μπορείτε να ακούτε διαρκώς, άμεσα ή μέσα από άλλο ανθρώπινο στόμα, εφόσον το ποθείτε. Γιατί αυτόν τον πόθο ο Θεός τον ικανοποιεί, δεν θα σας αφήνει χωρίς πνευματική τροφή και δεν κλείνει την Πηγή απ’ όπου αναβλύζει το Νερό που έχει Ζωή.

Την προστατεύει και δεν την αφήνει να καταστραφεί, δεν επιτρέπει στην ανθρώπινη θέληση να την καταχώσει, ώστε να στερέψει αυτή η Πηγή που έχει ανοίξει η μεγάλη σπλαχνική αγάπη Του για σας που πεινάτε και διψάτε, που υποφέρετε από στέρηση σώματος και ψυχής και λαχταράτε να βρείτε ανακούφιση.

Και γι’ αυτό κατέρχεται ο ίδιος ο Θεός μέσα στο Λόγο Του στη Γη, στους δικούς Του ανθρώπους, όταν οι άλλοι απαγορεύουν κάθε επαφή μαζί σας… Τότε θα είναι πλάι σας, θα μπορείτε να πάρετε πλούσια ελέη από τα πατρικά χέρια Του, θα ενδυναμωθείτε σωματικά και πνευματικά. Και όταν θα έχετε εγκαταλείψει κάθε ελπίδα επίγειας λύσης και βοήθειας και αφοσιωθείτε μόνο στον Θεό, θα πάρει αυτοπροσώπως τη μοίρα σας στα χέρια Του και θα σας σώσει από κάθε κίνδυνο… Γιατί η Αγάπη Του αγκαλιάζει εσάς, όπως κι όλους όσοι καταφεύγουν σε Αυτόν με την προσευχή τους…

Αμήν

Αρ. 6321 29-7-1955

Μέσα Χάρης και Προσευχή….

Τις χάρες που παρέχονται σε σας τους ανθρώπους τις αξιοποιείται ελάχιστα. Γιατί Εγώ σας πλησιάζω συνεχώς με δώρα της χάρης Μου, και ενώ σας τα προσφέρω εσείς τα προσπερνάτε. Γιατί δεν Με καλείτε όταν έχετε ανάγκη… γιατί δεν χρησιμοποιείτε την προσευχή… και γιατί κλείνετε τα αυτιά σας στο Λόγο Μου, που σας μεταφέρουν από τα ουράνια οι επίγειοι υπηρέτες Μου;

Συνειδητοποιήστε το ότι κάθε πρόβλημα ή βάσανο είναι απλώς ένα μέσο που χρησιμοποιώ προκειμένου να βοηθηθείτε, δηλαδή αποτελεί μία χάρη, ένα έλεος από την πλευρά Μου.

Πιστέψτε με ότι και η προσευχή είναι μία χάρη που δεν αξίζετε, ότι δηλαδή σας ακούω όταν Μου μιλάτε, και ο Λόγος Μου είναι το πιο πολύτιμο έλεος. γιατί για σας συνιστά μέγιστη βοήθεια όταν ακούτε αυτά που έχω να σας πω, τα οποία σας δίνουν τα εργαλεία για την αιώνια μακαριότητα… Το κάθε μέσο που βάζω σ’ εφαρμογή, προκειμένου να σας βοηθήσω να περάσετε από το βαθύ σκοτάδι στο φως, είναι ένα δώρο της χάρης Μου, γιατί δεν αξίζετε, λόγω της αρνητικής στάσης σας, να σας περιθάλπει συνεχώς η αγάπη Μου….

Την έσχατη Εποχή σάς παρέχεται αληθινά μία πληθώρα από ελέη, ούτως ώστε κανένας δεν χρειάζεται να τα στερηθεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει δικά του όσα ποθεί η καρδιά του, αρκεί να το θέλει μόνο να βοηθηθεί στην πνευματική του φτώχεια και είναι βέβαιο ότι θα λάβει βοήθεια. Ωστόσο καμία προσφορά δεν έχει αποτέλεσμα χωρίς την προθυμία σας να την αξιοποιήσει… Ως εκ τούτου δεν μπορώ Εγώ να σας μεταμορφώσω, παρά πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. η θέλησή σας πρέπει να επιδιώξει μία πνευματική ανέλιξη, οπότε θα σας παρουσιαστούν παντού βοηθήματα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την άνοδό σας.

Αλλά εσείς οι άνθρωποι καταλαβαίνετε λάθος την έννοια της «χάρης»…. Πιστεύετε ότι με ορισμένα «μέσα» μπορείτε να αποκτήσετε δύναμη και τελείωση ψυχής, αφού πιστεύετε ότι συγκεκριμένα τυπικά έθιμα συνήθειας είναι «μέσα χάρης», αλλά δεν ξέρετε τι σημαίνει πραγματικά χάρη….

Εγώ αγαπάω όλους τους ανθρώπους, ακόμη κι εκείνους που βρίσκονται ακόμη μακριά Μου και θέλω όλους να τους βοηθήσω ν’ ανέβουν ψηλά…. Γι’ αυτό νοιάζομαι πρώτα απ’ όλα για εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση μαζί Μου, ούτως ώστε να βρουν καταρχάς μία επαφή μαζί Μου…. Και γι’ αυτόν το λόγο τούς φέρνω σε τέτοιες καταστάσεις στη ζωή τους, όπου έχουν τη δυνατότητα πάνω στον πόνο και στην απόγνωση να Με επικαλεστούν, γιατί η επίκληση έχει σωτήριο αποτέλεσμα. Έτσι η Αγάπη Μου βρίσκει συνεχώς νέα μέσα, προκειμένου να στρέψει πάλι σ’ Εμένα τα πλάσματα που έχουν αποστατήσει και είναι μακριά Μου. Και όλα αυτά τα μέσα που είναι κατάλληλα για να αποκτήσουν σχέση μαζί Μου, είναι μέσα χάρης, επειδή είναι δώρα που δεν τ’ αξίζουν.

Και όταν κάποιος αναζητεί καταφύγιο στην προσευχή, τότε ζητάει τη χάρη Μου, οπότε θα την λάβει απεριόριστα…. Θα φανερωθώ τόσο οφθαλμοφανώς στη ζωή του, που θα μπορεί να είναι πεπεισμένος για την πίστη του. Γιατί με την προσευχή του έχει αποδείξει την προθυμία του ν’ αξιοποιήσει τις χάρες Μου. γι’ αυτό άλλωστε μπορώ στο εξής να του παρέχω χωρίς περιορισμούς τα δώρα της χάρης κι αυτά τότε μπορούν να φέρουν καρπούς, αφού γι’ αυτό απαιτείται η ελεύθερη θέλησή του.

Και την Έσχατη Εποχή ο καθένας μπορεί να Με βρει, φτάνει να το θέλει… Την Έσχατη Εποχή θα καταδειχθεί στους πάντες ότι έχουν έναν θεό και δημιουργό, έναν οδηγητή και αρωγό. Και ο καθένας μπορεί να στραφεί σε αυτόν τον θεό και αρωγό με δική του προαίρεση….

Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει σχέση μαζί Μου κι από αυτής τη σχέση ν’ αντλήσει ανήκουστα οφέλη. Ωστόσο πρέπει να έχει τη θέληση να το κάνει, καθώς διαφορετικά κάθε δώρο της χάρης μένει χωρίς αποτέλεσμα. Τότε όμως αυτός ο άνθρωπος θα χαθεί χωρίς σωτηρία όταν έρθει η έσχατη ημέρα….

Αμήν

Αρ. 3753 27-4-1946

Η Περίοδος της Μεγάλης Θλίψης πριν το Τέλος….

Εσείς που ζείτε τώρα στη Γη, έχετε να περάσετε από τις πιο σκληρές δοκιμασίες και ν’ αντέξετε τα πιο βαριά βάσανα, για το λόγο ότι το Τέλος είναι κοντά και απομένει πολύ λίγος χρόνος για να ωριμάσουν σταδιακά οι ψυχές σας. σχεδόν ασήκωτα θα σας φαίνονται τα επίγεια βάρη κι αυτό θα πρέπει να είναι απόδειξη ότι έχουν έρθει οι έσχατοι καιροί.

Γιατί ενώ κάθε περίοδος μεγάλης δυστυχίας κάποτε παίρνει τέλος, όσο ζείτε εσείς θα πρέπει ν’ αγωνιάτε υπό το βάρος δυσχερέστατων βιοτικών συνθηκών, επειδή χάριν της σωτηρίας σας πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το Τέλος η διάπλαση της ψυχής σας.

Ωστόσο αυτή η περίοδος είναι σύντομη και παρά τα υπέρμετρα δεινά θα είναι υποφερτή για τους δικούς Μου, που θα τους προστατεύω με οφθαλμοφανέστατο τρόπο. Επομένως μην καταθλίβεστε με αυτήν την προαγγελία, παρά στρέψτε μ’ εμπιστοσύνη το βλέμμα σας σ’ Εμένα. Γιατί Εγώ βλέπω μέσα στις καρδιές σας, αναγνωρίζω τη θέλησή σας και βοηθώ τον καθένα που γίνεται άξιος για τη βοήθειά Μου, αφού με παρακαλεί ταπεινά και προσεύχεται πνευματικά κι αληθινά.

Οι υπόλοιποι όμως που είσαστε ολιγόπιστοι ή και εντελώς άπιστοι, δεχθείτε να σας διδάξουν για την αιτία και το σκοπό της κρίσης που περνάτε και πιστέψτε το ότι το τέλος είναι κοντά και ανάλογα με την πίστη σας θα έχετε βοήθεια. Αλλά από τη μάστιγα που έρχεται δεν μπορώ να σας απαλλάξω, λόγω του επικείμενου Τέλους. Γιατί χωρίς αυτήν το Τέλος θα έβρισκε απροετοίμαστες ακόμη περισσότερες ανώριμες ψυχές, ενώ η ανάγκη θα ωθήσει κάποιες λίγες ψυχές ακόμη να βρουν το δρόμο για Μένα.

Αλλά όπου βλέπετε μία φαινομενική βελτίωση των βιοτικών συνθηκών, είναι εμφανής η δράση της αντίθεης δύναμης. Κι αυτήν την βελτίωση να την δείτε σαν μία επιπλέον απόδειξη, γιατί η δική Μου η βοήθεια έχει άλλη μορφή. Φροντίζω μεν για τους δικούς Μου, καθώς επίσης για τις επίγειες και σωματικές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μην υποφέρουν τόσο υπερβολικά, τους παρέχω όμως εσωτερική δύναμη και ισχυρή πίστη και τους κάνω έτσι ικανούς να αντέξουν επιπλέον πολύ δυσχερείς βιοτικές συνθήκες. Αντίθετα ο εχθρός Μου προμηθεύει τους ανθρώπους με υλικά αγαθά και τους παρακινεί σε πράξεις αντίθετες με την αγάπη. Έτσι ανά πάσα στιγμή θα αναγνωρίσετε από πού προέρχεται η δύναμη που έχουν οι περισσότεροι, εάν παρατηρήσετε πώς συμπεριφέρονται στην καθημερινότητά τους.

Μα μην περιμένετε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής, γιατί η μία κρίση θα διαδέχεται την άλλη, καθώς το Τέλος είναι κοντά. Γι’ αυτό να προετοιμάζεστε για το Τέλος, να μην δημιουργείτε επίγεια αγαθά αλλά πνευματικά. Να υπηρετείτε ο ένας τον άλλον, όπου αυτό είναι ανάγκη, να κάνετε έτσι υποφερτή τη δυστυχία για σας, αφού αυτός είναι ο σκοπός της, να σας παροτρύνει σε υπηρεσίες αγάπης, ούτως ώστε με αυτόν τον τρόπο να έρθετε πιο κοντά Μου. να μην σκέφτεστε τον εαυτό σας, αλλά τη δυστυχία του διπλανού σας. Να είσαστε πρόθυμοι να βοηθήσετε και να δώσετε….

Ο καιρός είναι λίγος και γι’ αυτό ιδιαίτερα σκληρός, αλλά για σας μπορεί να έχει επίσης πλούσια ελέη, εφόσον υπακούσετε στις νουθεσίες Μου, ακούτε το Λόγο Μου και προσπαθείτε να τον ακολουθήσετε στην πράξη.

Έρχεται το Τέλος και μαζί μ’ αυτό η έσχατη Κρίση…. η απόφαση που σημαίνει λύτρωση για τους δικούς Μου αλλά εκ νέου φυλάκιση για τον αντίμαχό Μου. Γι’ αυτό φροντίστε να ανήκετε στους δικούς Μου, κοιτάξτε να διδαχθείτε από τη μεγάλη δυστυχία, ώστε αυτή να σας οδηγήσει σ’ Εμένα. Ακούτε τους απεσταλμένους Μου που σας διδάσκουν και σας πληροφορούν για το θέλημά Μου. αυτοί μπορούν επίσης να σας διαφωτίσουν κάθε στιγμή για την αιτία και το σκοπό της δυστυχίας και έτσι θα είναι ωφέλιμη για τη ψυχή σας…. Και κάποτε στο μέλλον θα Με ευγνωμονείτε που σας παραχώρησα αυτήν την τελευταία περίοδο χάριτος, κατά την οποία επεδίωξα μέσω της μεγάλης ανάγκης και της θλίψης να σας κερδίσω για Μένα και για το βασίλειό Μου….

Αμήν

Η προσευχή είναι η μοναδική προστασία απέναντι στο κακό

Αρ. 8955 15-3-1965

Όσο πλησιάζει το τέλος τόσο εντονότερη είναι η δράση του αντιπάλου Μου. Και αυτό θα το νιώσετε όλοι σας, καθώς δεν περνά μέρα που να μην σας βγάλει κάτι από την ησυχία σας ή που να μην αντιληφθείτε με κάποιο τρόπο τη δολιότητά του. Το μόνο που βοηθάει τότε είναι η προσευχή, το να συνδεθείτε απευ­θείας με Αυτόν που είναι και δικός του Κύριος και που τον νί­κησε με το θάνατό Του στο σταυρό. Μία προσευχή από τα βά­θη της ψυχής σάς δίνει ξανά την ειρήνη που εκείνος προσπαθεί να σας στερήσει. Γιατί, καθώς τότε στρέφεστε σε Μένα, η δική του η εξουσία έχει κλονισθεί, όσο επίμονα κι αν προσπαθεί να σας αναστατώσει.

Η πάλη μαζί του θα γίνεται όλο και πιο έντονη, γιατί δεν παύει να σας πιέζει γι ’ αυτό σας επαναλαμβάνω ότι το μόνο που σας προστατεύει από τη δράση του είναι η προσευχή. Γιατί τότε αποδεικνύετε ότι αναζητάτε Εμένα και ότι θέλετε να απαλλαγείτε από εκείνον, οπότε μπορώ και Εγώ από την πλευρά Μου να χρη­σιμοποιήσω την ισχύ Μου εναντίον του· μπορώ δηλαδή να τον εμποδίσω να συνεχίσει να σας καταπιέζει για το λόγο ότι εσείς οι ίδιοι Μου παραχωρείτε αυτό το δικαίωμα επάνω του με τη βούλησή σας.

Στην έσχατη εποχή θα λυσσομανά ακόμη περισσότερο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θα έχει καμία επιτυχία με τους δικούς Μου ανθρώπους, που ποθούν την παρουσία Μου με όλη τους την ύ­παρξη και Με καλούν να τους προστατέψω. Άλλωστε ποιον άλ­λον θα προστάτευα πιο πρόθυμα από ό,τι τους δικούς Μου, που θέλουν να είναι συνδεδεμένοι μαζί Μου και έχουν προσφερθεί να Με υπηρετήσουν; Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύε­τε ότι η εξουσία Μου εκτείνεται και πάνω του επίσης, οπότε δεν είσαστε απροστάτευτοι απέναντι του και συνεπώς θα έχετε τη δύναμη να αποκρούσετε οποιαδήποτε επίθεσή του.

Τη δύναμη λοιπόν αυτή πρέπει να την αντλήσετε από το Λόγο Μου εμβαθύνοντας συνεχώς στο εσωτερικό του και τότε γύρω σας θα απλωθεί ένα φως που αυτός το αποφεύγει και έτσι απαλλάσσεστε από την παρουσία του. Και μην αφήσετε πια τον υλι­κό κόσμο να σας αιχμαλωτίσει, γιατί τότε εκείνος βρίσκει μία κερκόπορτα για να διεισδύσει και να σας δελεάσει με τα υλικά αγαθά. Έτσι αποκτά μία ορισμένη εξουσία επάνω σας χωρίς εσείς να το αντιλαμβάνεστε, γιατί μπορεί και σας ξεγελά. Αλλά τότε Εγώ δεν μπορώ να σας βοηθήσω, δεδομένου ότι παραδί­δεστε εθελοντικά στα χέρια του και Εμένα Με ξεχνάτε. Ύστερα θα αναγκαστείτε να αγωνιστείτε σκληρά για να επανασυνδεθεί­τε εσωτερικά μαζί Μου και τότε θα νιώσετε τι σημαίνει το να έχετε απομακρυνθεί από Μένα, μια και ο αντίπαλος κρατά γε­ρά κάτω από την πυγμή του όποιον έχει στην κατοχή του. Ωστό­σο, Εγώ δεν αφήνω να πέσει κανένας που Με αναζητεί με επι­μονή, μόνο που θα αναγκαστεί να παλέψει πολύ μέχρι να φτά­σει πάλι το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν προηγουμένως.

Γι’ αυτό προσέξτε να μην αποκτήσει ο αντίπαλος εξουσία επά­νω σας- καλέστε Με την ώρα της ανάγκης και εάν το κάλεσμα βγαίνει από την καρδιά σας, είμαι πάντα πρόθυμος να σας βοη­θήσω. Αλλά μόνο μην αφήσετε να σας κυριεύσει ο κόσμος, για­τί τότε θα σας κάνει υποχείριά του εκείνος που είναι κύριος αυ­τού του κόσμου· και τότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω μέχρι να ξαναβρείτε το δρόμο της επιστροφής κοντά Μου.

Αμήν

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΩΗ

Αρ. 6762 15-2-57

Το χάος μετά την παγκόσμια καταστροφή και ο αντίχριστος

Ένα απερίγραπτο χάος θα επικρατήσει όταν θα έχω μιλήσει μέσω των δυνάμεων της φύσης, γιατί οι άνθρωποι δεν θα έχουν ξαναζήσει ποτέ κάτι τέτοιο από τότε που υπάρχει η γη. Ο τρόμος και ο πανικός θα τους κάνουν ανίκανους να σκεφτούν και να λειτουργήσουν, επειδή φοβούνται ότι μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο γεγονός. Έτσι θα είναι ανήμποροι να δραστηριοποιηθούν για να βοηθήσουν και να σώσουν, όπου είναι ακόμη δυνατόν.

Λίγοι θα είναι αυτοί που θα έχουν συνειδητοποιήσει τι συνέβη, επειδή είχαν λάβει γνώση από πριν και τώρα αντιλαμβάνονται την αλήθεια των λόγων Μου.

Για το λόγο αυτό με απόλυτη πεποίθηση θα εξηγούν τότε τα αίτια και θα διαφωτίζουν τους συνανθρώπους τους. Ωστόσο θα είναι πάλι λίγοι εκείνοι που θα τους ακούνε επειδή οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να δεχτούν οποιαδήποτε εξήγη-ση εκτός από τη δυνατότητα ύπαρξης ενός θεϊκού σχεδίου, το οποίο υλοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά το διάστημα που ακολουθεί και σε άμεση συσχέτιση με εκείνο το γεγονός να πληροφορηθούν οι άνθρωποι για το τέλος που έπεται. Δεν θα μπορούν να διαψεύσουν άλλωστε αυτό που συνέβη στο σύμπαν και επιπλέον, το γεγονός ότι είχε ήδη προαγγελθεί από πριν, μπορεί επίσης να βάλει ορισμένους σε σκέψεις. Αλλά η θέληση να ζήσουν, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, θα επικρατήσει τελικά και θα κάνουν τα πάντα για να θέσουν υπό έλεγχο τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή. Και τότε ο βαθμός της αγάπης του καθενός, η αλληλεγγύη, η προθυμία να συμπαρασταθεί στο διπλανό του θα καθορίζουν το αν και πως θα βελτιωθούν και οι δικές του βιωτικές συνθήκες. Γιατί Εγώ θα βοηθάω όλους εκείνους που θα νοιάζονται ταυτόχρονα και για τη δυστυχία των γειτόνων τους.

Αντίθετα, πολλοί θα χρειασθεί να παλέψουν πολύ σκληρά, είτε επειδή θα εμπιστεύονται αποκλειστικά τις δικές τους δυνάμεις, είτε επειδή θα παίρνουν φανερή ενίσχυση από τον κάτω κόσμο, εφόσον θα συμπεριφέρονται ανήλεα σε βάρος των συνανθρώπων τους. Τα επίγεια προβλήματα θα είναι τεράστια όπως άλλωστε και το χάος που θα προκαλέσουν οι ασύλληπτες καταστροφές. Το αποτέλεσμα είναι τότε αμέτρητοι άνθρωποι να χάσουν τη πίστη τους σ’ έναν Θεό και Πατέρα, για-τί τα πλήγματα που θα έχουν υποστεί θα είναι τρομακτικά.

Αλλά προφανώς η πίστη αυτών των ανθρώπων ήταν μόνο στους τύπους και γι’ αυτό δεν άντεξε στην πιο σοβαρή δοκιμασία.

Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που σας ενημερώνω εκ των προτέρων για αυτό που θα συμβεί, ώστε να δείξετε αντοχή, αφού θα ξέρετε ότι πρόκειται για δικό Μου σχέδιο και ότι επί-σης Εγώ είμαι ο κύριος των φυσικών δυνάμεων και επομένως για Μένα είναι πανεύκολο να βοηθήσω όσους ζητούν από Μένα βοήθεια.

Θα μπορούσα κάλλιστα να σας κρατήσω σε άγνοια, θα μπορούσα να επέμβω εντελώς αιφνιδιαστικά και να σας καταλάβω όλους εξ απήνης. Σαν συνέπεια τότε όμως δεν θα ήθελε κανείς πια να πιστεύει σε Μένα, αλλά αυτό που επιθυμώ Εγώ είναι να Με αναγνωρίσετε. Και όντως μπορείτε να Με αναγνωρίσετε, όταν όλα έρθουν όπως έχουν προαγγελθεί. Τότε σεις θα ξέρετε ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στη γη, εάν δεν το θέλω Εγώ και μπορείτε να περιμένετε ότι θα σας αντιμετωπίσω με ευμένεια, εφόσον αφήνεστε με εμπιστοσύνη στα χέρια Μου και Με παρακαλείτε να αναλάβω την προστασία σας.

Για το λόγο αυτό σας γνωστοποιώ τα όσα επίκεινται, γι’ αυτό σας μυώ στο σχέδιό Μου και γι’ αυτό προσκαλώ διαρκώς εσάς, που είσαστε οι υπηρέτες Μου να μεταφέρετε αυτά που γνωρίζετε και στους συνανθρώπους σας, επειδή η σύνδεσή σας μαζί Μου θα συνιστά την πιο ασφαλή προστασία, ό,τι και αν συμβεί. Γιατί τότε θα κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο αυτός που θα είναι ο αντιμαχητής Μου στην εποχή του τέλους, ο οποίος θα πάρει τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του.

Εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη καταστροφή που θα του παρέχει αυτή τη δυνατότητα, θα επιβάλει σταδιακά νόμους, οι ο-ποίοι θα αποδεικνύουν φανερά ότι ανήκει στον Σατανά.

Θα τον ακολουθήσει όμως πειθήνια μεγάλο πλήθος ανθρώπων και αυτός θα διαφεντεύει χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Θα επιδιώξει επίσης να αποσπάσει από την επιρροή Μου και να πάρει με το μέρος του τους αδύνατους στην πίστη. Αλλά εκεί θα συναντήσει αντίσταση από την πλευρά Μου, γιατί θα εξοπλίσω τους δικούς Μου με μεγάλη δύναμη. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη, τόσο ισχυρότεροι θα είναι οι δικοί Μου πι-στοί, επειδή θα αισθάνονται ζωντανά Εμένα και την παρουσία Μου. Έτσι θα λένε χωρίς δισταγμό και φόβο αυτά που τους υπαγορεύει το Πνεύμα Μου.

Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να συμβούν πριν έρθει το τέλος που έχει προαγγελθεί, γιατί στο μεταξύ θα διεξαχθεί σκληρή πάλη για την καθεμία ψυχή. Και αυτά τα μεγάλα δεινά που θα μεσολαβήσουν θα σπρώξουν κοντά Μου ακόμη μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι έστω και στην ύστατη στιγμή θα φωνάξουν το όνομά Μου και γι’ αυτό και θα γλιτώσουν από μια νέα φυλάκιση μέσα στην ύλη.

Αμήν

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Αρ. 5655 2-5-1953

Όποιος Θέλει να Είναι με τον Θεό, θα Έχει

Δύναμη για τον Έσχατο Αγώνα….

Δεν χρειάζεται να φοβάστε το Τέλος, εάν η θέλησή σας είναι να μείνετε πιστοί σ’ Εμένα, εφόσον οι επιδιώξεις και οι προσπάθειές σας στοχεύουν στο να κατακτήσετε μία πνευματική ωριμότητα εφόσον θέλετε αποκλειστικά να κάνετε το θέλημά Μου. τότε τα πάντα στη ζωή σας γίνονται έτσι που κάθε φορά σκέφτεστε, μιλάτε και ενεργείτε σωστά. Τότε ούτε θα σφίγγει ο φόβος την καρδιά σας, παρά θα έχετε μέσα σας μία ισχυρή θέληση, ούτως ώστε θα αντιμετωπίζετε οτιδήποτε σας προκύπτει με ψηλά το κεφάλι. Γνωρίζω τη θέληση του καθενός και αντίστοιχα με αυτήν του παρέχω δύναμη και έλεος. Από τη στιγμή που έχετε βάλει στόχο Εμένα και τη βασιλεία Μου, δεν χρειάζεται να φοβάστε τον κόσμο ούτε τους κοσμικούς ηγέτες αφού κι αυτοί υπόκεινται στη βούλησή Μου.

Οπωσδήποτε η εποχή που έρχεται θα έχει για σας εξαιρετικές απαιτήσεις. ωστόσο εσείς θα ωριμάσετε με αυτές τις απαιτήσεις, θα κατορθώσετε πράγματα που προηγουμένως σας φαίνονταν ακατόρθωτα. Όλα θα τακτοποιούνται από μόνα τους, εφόσον οι σκέψεις σας παραμένουν αφοσιωμένες σ’ Εμένα αποκλειστικά και δεν αιχμαλωτίζονται από τον κόσμο, που επίσης θα προσπαθεί να σας δελεάσει με τους πειρασμούς του, όσο πιο κοντά θα είναι το Τέλος. Όμως αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για σας, να στρέψετε το βλέμμα και τις αναζητήσεις σας στον κόσμο. Μα όποιος έχει υπερβεί τον κόσμο δεν χρειάζεται να φοβάται την ερχόμενη εποχή, τον πόλεμο κατά της πίστης και το Τέλος, γιατί έχει ήδη νικήσει, έχει βρει Εμένα και τη βασιλεία Μου και δεν έχει τίποτα πια να χάσει.

Όποιος Με αναζητεί σοβαρά σίγουρα θα Με βρει. όποιος Με έχει βρει δεν θα θέλει πια να Με χάσει και Εγώ θα τον κρατώ γερά και θα τον ενισχύω απέναντι σε όλους τους πειρασμούς που δελεάζουν τον καθένα όσο βρίσκεται ακόμη στη Γη.

Μάλιστα για να μην μειωθεί ο πόθος σας για Μένα, για να μην λυγίσετε κάτω από τα καταπιεστικά μέτρα της κοσμικής εξουσίας, και Εγώ θα μπαίνω όλο και περισσότερο στις σκέψεις σας και αληθινά θα έχω μεγαλύτερη δύναμη επιβολής πάνω σας από τον εχθρό Μου…. Γιατί όσο η θέλησή σας είναι αφοσιωμένη σ’ Εμένα, αυτός δεν έχει καμία εξουσία πάνω σας.

Γι’ αυτό μην φοβάστε τίποτα, οτιδήποτε κι αν σας βρει. έχω γνώση για τα πάντα και σας καθοδηγώ έτσι που να γίνεται όλο και πιο βαθύς ο δεσμός σας μαζί Μου. έτσι η μακαριότητά σας θα είναι να περνάτε ώρες μιλώντας σιωπηλά μαζί Μου και θα αρπάζετε κάθε ευκαιρία για να βρείτε καταφύγιο στην αγκαλιά Μου. Θα φροντίζω να αντλείται παρηγοριά και δύναμη κάθε φορά που θα Με αφήνετε να σας μιλήσω….

Έρχομαι επανειλημμένα κοντά σας μέσα από το Λόγο Μου και έτσι σας διοχετεύω άμεσα τη δύναμη που θα σας κάνει δυνατούς και ικανούς ν’ αντισταθείτε και επομένως δεν χρειάζεται να φοβάστε τους καιρούς που έρχονται…. Γιατί οι δικοί Μου έχουν την αγάπη Μου και δεν θα τους εγκαταλείψω ποτέ…. Και στους δικούς Μου συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι Με αγαπούν και τηρούν τις εντολές Μου, που εργάζονται για Μένα και για το βασίλειό Μου, που με τη θέλησή τους είναι αφοσιωμένοι σ’ Εμένα και θέλουν να Μου μείνουν πιστοί μέχρι το Τέλος….

Αμήν

Αρ. 5358 9-4-1952

Θεραπείες και θαύματα με τη Δύναμη της Αγάπης….

. Η αγάπη είναι το πιο πολύτιμο που υπάρχει, αφού κάνει τα πάντα δυνατά. Εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε ιδέα για τη δύναμη της αγάπης…. Θα μπορούσατε να κάνετε θαύματα, θα μπορούσατε να θεραπεύσετε αρρώστιες, θα μπορούσατε να απαλλαγείτε από κάθε έγνοια, αληθινά, τίποτα δεν θα ‘ταν αδύνατον για σας, εάν θα αναπτύσσατε μέσα σας την αγάπη στον υπέρτατο βαθμό και πιστεύατε στη δύναμή της.

Επομένως εάν τα μπορείτε όλ’ αυτά, δεν είναι ένα χάρισμα που σας δίνω Εγώ, αλλά είναι η απόρροια της δύναμης της αγάπης σας, είναι το φυσικό επακόλουθο, όταν έχετε κάνει δική σας τη δύναμή Μου χάρη στην αγάπη σας.

Κατά συνέπεια δεν πρέπει να επιδιώκετε συστηματικά να αποκτήσετε τέτοια χαρίσματα όπως το να θεραπεύετε αρρώστους, να κάνετε θαύματα κ.ο.κ. Γιατί δεν είναι μια ικανότητα, στην οποία μπορείτε να εκπαιδευτείτε, παρά απλώς χρειάζεται να δυναμώσετε την αγάπη μέσα σας, χρειάζεται να επιδιώκετε την πνευματική σας τελειοποίηση, η οποία στη συνέχεια αποδεικνύεται από τέτοιες ικανότητες, Μόνον η αγάπη κατορθώνει τα πάντα….

Αρ. 8512 28-5-1963

Η εξήγηση για τα Δεινά

της Έσχατης Εποχής ….

Θέλω να αναλογιστείτε ότι κάθε μία μέρα που σας χαρίζεται μπορείτε να την αξιοποιήσετε για την τελείωσή σας. Όσο μεγάλη απόσταση κι αν σας χωρίζει από Μένα, μπορείτε μόνοι σας να γεφυρώσετε το τεράστιο χάσμα, αρκεί απλώς να Μου απευθύνετε μία εσώψυχη προσευχή…. Μόνο μία προσευχή από τα βάθη της ψυχής σας ζητάω από σας και αληθινά θα έχετε σωθεί στο παρόν και στην αιωνιότητα. Γιατί με αυτήν την προσευχή παραδέχεστε πάλι ότι είμαι ο Πατέρας σας, από τον Οποίον εκπορευτήκατε κάποτε. Με αυτήν την προσευχή επιδιώκετε πάλι την ένωση μαζί Μου και τότε μπορεί η δύναμή Μου να σας διαπεράσει και πάλι, ούτως ώστε αποκλείεται πια να επιστρέψετε πάλι στην άβυσσο….

. Απλώς δεν μπορώ να σας πάρω αποκλειστικά στην κατοχή Μου όσο εσείς οι ίδιοι στρέφεστε ακόμη προς τον εχθρό Μου και ως εκ τούτου έχει κι εκείνος δικαίωμα πάνω σας, δικαίωμα που δεν του αμφισβητώ….

Ωστόσο με πνευματικές προειδοποιήσεις και νουθεσίες δεν μπορώ να κάνω πολλή εντύπωση σε σας τους ανθρώπους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να σας βασανίσουν προβλήματα, επίγειες έγνοιες και συμφορές. Τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να Με θυμηθείτε και να βρείτε το δρόμο προς Εμένα με την παράκληση να σας βοηθήσω. Γι’ αυτόν το λόγο δεν μπορώ να αποτρέψω να σας βρουν έγνοιες και βάσανα, μια που είναι το ύστατο μέσον για να αλλάξετε τρόπο του σκέπτεσθαι…

Κατά συνέπεια λοιπόν την Έσχατη Εποχή τα βάσανα θα είναι υπέρμετρα. Ο κάθε ένας θα τα αντιμετωπίσει ή θα πρέπει να τα βιώσει στους διπλανούς του. Γιατί χρειάζεται ν’ αφυπνιστεί η αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων και έτσι κάθε επίγεια ανάγκη του συνάνθρωπου μπορεί να γίνει αφορμή να μαλακώσουν οι καρδιές τους και να του συμπαρασταθούν προσφέροντας βοήθεια. Όπου ανάβει δε έστω κι ένας μοναδικός σπινθήρας αγάπης, θα βάλω κι Εγώ το χέρι Μου και θα τους δώσω δύναμη, ώστε να συνεχίσουν να κάνουν πράξεις αγάπης. Έτσι τότε αρχίζουν ήδη ν’ αποκτούν μία μικρή επαφή μαζί Μου, η οποία θα βαθαίνει ανάλογα με το βαθμό της αγάπης τους.

Μέχρι την ύστατη ώρα θα προσφέρονται ευκαιρίες στον καθένα να βοηθήσει ανιδιοτελώς τους άλλους. Η θέληση του, που είναι ελεύθερη, θα αποφασίζει αν θα τις αξιοποιήσει. Αλλά ακριβώς γι’ αυτήν τη θέληση είναι υπεύθυνος, καθότι η θέλησή του επηρεάζεται τόσο από τη δική Μου την πλευρά όσα κι από του αντιπάλου Μου και τώρα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στις δύο. Όμως έχει την ικανότητα να σκέφτεται και επιπλέον οι φωτεινές οντότητες θα βοηθήσουν τις σκέψεις του προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο θα επιδράσουν πάνω του χωρίς όμως να τον αναγκάζουν, όπως άλλωστε ούτε ο αντίπαλός Μου μπορεί να τις κατευθύνει με τη βία.

Πάντως η αγάπη Μου δεν αφήνει κανέναν να πέσει. η αγάπη Μου επιβλέπει κάθε ψυχή μέχρι το θάνατο του σώματός της και την προσεγγίζω τόσο συχνά που πραγματικά μπορεί να διαλέξει τη δική Μου πλευρά. Και εάν έστω κάνει έργα αγάπης, την έχω κερδίσει με το μέρος Μου. γιατί τότε έρχεται πιο κοντά Μου, με αποτέλεσμα να εισπράττει κάθε φορά δύναμη για να δρα με αγάπη. Η δε αγάπη μάς ενώνει και αυτή η ψυχή δεν μπορεί πια να πάει χαμένη….

Πάντως χωρίς στερήσεις και βάσανα αποκλείεται να πετύχω πια κάτι σ’ αυτήν τη Γη και αυτή να είναι για όλους σας η εξήγηση γιατί η έσχατη Εποχή φαίνεται συχνά να είναι αβάσταχτη. Αυτά που δεν καταφέρνει πια η αγάπη Μου, μπορούν να γίνουν μόνο χάρη στον πόνο και στη συμφορά, έτσι ώστε την ώρα που υποφέρει κάποιος να επικαλεστεί Εμένα για να τον συντρέξω.

Και μ’ αυτήν την επίκληση Εγώ θεωρώ ότι Με παραδέχεται για θεό του και θα ανταποκριθώ ανάλογα φροντίζοντας γι’ αυτόν. Θα του φανερωθώ τόσο οφθαλμοφανώς, που τότε πλέον θα Με αναγνωρίσει και θα ανταποδώσει την αγάπη Μου…. Και Εγώ θα τον σώσω ακόμη και την ύστατη ώρα…. Θα γλυτώσει από τη μοίρα μίας νέας φυλάκισης μέσα στην ύλη, και έστω κι αν ο βαθμός της ωριμότητάς του είναι πολύ χαμηλός, θα μπορέσει ωστόσο να τον μεγαλώσει στον υπερκόσμιο βασίλειο, αφού δεν θα υπάρχει πια κίνδυνος να οπισθοδρομήσει και να πέσει πάλι στην άβυσσο…. Γιατί όταν κάποιος Με αναγνωρίσει, δεν Με εγκαταλείπει ποτέ πια στους αιώνες των αιώνων….

Αμήν

Αρ. 4374 13-7-1948

Ο κατακλυσμός, η Έσχατη Εποχή

και η Εγκόσμια Πρόοδος….

Όπως ήταν τον καιρό του κατακλυσμού, το ίδιο θα είναι λίγο πριν το τέλος. Οι άνθρωποι θα είναι αφοσιωμένοι σε όλες τις γήινες απολαύσεις, θα απολαμβάνουν ανεξέλεγκτα σωματικές ηδονές και τα πάθη τους, ζώντας μία ανήθικη και διεφθαρμένη ζωή, χωρίς σκέψη προς τα πάνω, προς Αυτόν που είναι κύριος Ουρανού και Γης. Γιατί δεν θα έχουν πια καμία πίστη…. Θα είναι μία πνευματική κατάπτωση που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν, από την αρχή αυτής της περιόδου ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Με ειρωνείες και βρισιές θ’ αντιμετωπίζουν τους λίγους πιστούς, θα τους εχθρεύονται και θα τους καταδιώκουν και συνάμα θα τους στερούν καθετί που χρειάζονται για να ζήσουν.

Οι ίδιοι θα ζουν έκλυτη, τρυφηλή ζωή, θα καλοπερνούν και θ’ αγαπούν…. Όμως η αγάπη τους θα είναι άρρωστη κι ανώμαλη και ο βίος τους διεφθαρμένος και εσφαλμένος. Γιατί είναι υπηρέτες του διαβόλου αυτοί που κατοικούν στη Γη στην τελευταία εποχή. έτσι η διάλυση της Γης θα θέσει απλώς τέρμα σε μία κατάσταση, η οποία καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε καλύτερη εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Είναι μία εποχή τέτοιας ανεξέλεγκτης ασυδοσίας και ακολασίας που ούτε μπορεί να διανοηθεί κανείς κάτι το χειρότερο. Θα διαγράψουν εντελώς τον Θεό και θα επιβουλεύονται τη ζωή εκείνων που πιστεύουν σ’ Αυτόν…. Και σε αυτήν την εποχή θα βάλει τέλος ο ίδιος ο Θεός. έτσι θα έρθει η έσχατη ημέρα ξαφνικά κι απροσδόκητα μέσα στην κραιπάλη και στις ηδονές του κόσμου, όπου βρίσκονται συνεχώς οι άνθρωποι την τελευταία περίοδο….

Ως εκ τούτου προηγουμένως θα υπάρξει μία φαινομενική ανάπτυξη, καθώς από εγκόσμια άποψη θα τους προσφέρονται τα πάντα, ο πόθος για τα πράγματα του κόσμου θα είναι ακόρεστος και χωρίς ηθικές αναστολές ο καθένας θ’ αρπάξει ό,τι λαχταρούν οι αισθήσεις του. Θα είναι ένας πόλεμος του ισχυρού εναντίον του ανίσχυρου, όπου νικητής θα βγαίνει όποιος χωρίς κανένα αίσθημα αγάπης οικειοποιείται ό,τι δεν του ανήκει. γιατί έχει για προστάτη τον ίδιο τον Σατανά, ο οποίος τον διαφθείρει με υλικά πράγματα και τον εκμαυλίζει υποκινώντας τον να απολαμβάνει ανεξέλεγκτα.

Η αμαρτία θα ξεφύγει από κάθε όριο και η Κρίση θα ενσκήψει εκεί που δεν θα την περιμένει κανένας. Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να αφανιστούν από προσώπου Γης που θα τους καταπιεί, αφού έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο εξέλιξης, καθώς έχουν γίνει πλέον αληθινοί υπηρέτες του διαβόλου και αρνούνται εντελώς τον Θεό. Και τότε έρχεται η ώρα του καταλογισμού ευθυνών για όλους τους αμαρτωλούς, έρχεται η ημέρα της Δικαιοσύνης του Θεού, έρχεται η ημέρα της Κρίσης για όλους όσοι ανήκουν στον αντίθεο. Συνάμα θα είναι η ημέρα της αμοιβής για τους λίγους πιστούς που αντιστέκονται και δεν υπέκυψαν στους πειρασμούς του κόσμου, όπως έχει προφητευτεί με το Λόγο και με τη Γραφή…. Μπαίνει τέλος σε μία περίοδο λύτρωσης, γιατί η ανθρωπότητα είναι ώριμη για τον αφανισμό της.

Αμήν

Αρ. 3672 30-31.1.1946

Η εμφάνιση του αντίχριστου θα είναι το σημάδι του επικείμενου τέλους

Το πνεύμα του αντίχριστου βρίσκεται στον κόσμο από τότε που ο Ιησούς Χριστός ολοκλήρωσε το λυτρωτικό του έργο. Αδιάκοπα και σταθερά προσπαθούσε να υπονομεύσει αυτό το έργο πολεμώντας διαρκώς τους οπαδούς του Ιησού, και σπρώχνοντας διαρκώς τους ανθρώπους να ζουν χωρίς αγάπη. Με άλλα λόγια διαρκώς δρούσε στη Γη ενάντια στη βούληση και στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού είτε επηρεάζοντας πνευματικά και φέρνοντας σύγχυση στην ανθρώπινη σκέψη είτε επίσης ενεργώντας μέσα από ανθρώπους οι οποίοι εμφανίζονταν με το μανδύα της γνώσης και της ευφυΐας. Πάντοτε η διδασκαλία του Χριστού βρισκόταν αντιμέτωπη με μία αν-θρώπινη διδασκαλία η οποία επεδίωκε να την υποσκάψει, δηλαδή κατευθυνόταν ενάντια στο χριστικό πνεύμα. Η δράση αυτή του σατανά και των καταχθόνιων δυνάμεων αποσκο-πούσε κάθε φορά στο να κάνει τους ανθρώπους να απομα-κρυνθούν από τον Θεό ή να τους εμποδίσει να βρουν το δρόμο προς Αυτόν.

Κι αυτή η αντιχριστική δραστηριότητα εντείνεται συνεχώς, θα γίνει δε πια εμφανέστατη λίγο πριν από το τέλος της τωρι-νής γήινης εποχής. Ο ίδιος ο σατανάς θα ενεργεί πάνω στη Γη μέσα από μία ανθρώπινη μορφή, τον προσωποποιημένο Αντίχριστο, με εξαιρετικά ολέθριες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα. Γιατί από αυτόν τον άνθρωπο θα προέλθουν νόμοι που καθώς θα αποβλέπουν στην πλήρη εξάλειψη της πνευματικής σκέψης, θα απαγορέψουν κάθε πνευματική αναζήτηση και θα επιδιώξουν να υποδουλώσουν τελείως τους ανθρώπους στο εγκόσμιο πνεύμα.

Αλλά αυτή είναι η τελευταία ενέργεια εκείνου που αντιμάχεται τον Θεό, καθώς έτσι υπερβαίνει τα όρια της εξουσίας που του έχει παραχωρηθεί από Αυτόν, υπέρβαση η οποία συνεπάγεται ανήλεη θεία τιμωρία.

Τα γεγονότα στο παγκόσμιο επίπεδο θα εξελίσσονται ραγδαία, μεγάλες αλλαγές στον κόσμο θα διαδέχονται ταχύτατα η μία την άλλη. Το αποτέλεσμα θα είναι να προκύψει μία κυρίαρχη εξουσία η οποία θα θέλει να κατευθύνει τις μοίρες όλων των λαών, αλλά αντί για την τάξη θα εγκαταστήσει την πλήρη παραβίαση της τάξης. Διότι τα διατάγματα που θα εκδώσει θα απαγορεύουν πρώτα και κύρια κάθε μορφή πίστης.

Ο δυνάστης αυτός όμως θα βρει πάρα πολλούς οπαδούς πάνω στη Γη κι αυτό είναι το σημάδι του τέλους. Γιατί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν θα του φέρνουν καμία αντίσταση, αντίθετα θα τον ακολουθούν σχεδόν ομόφωνα και θα τον τιμούν ως ήρωα και νικητή. Ως εκ τούτου θα τον υποστηρίζουν ανοιχτά, αφού θα εγκρίνουν ανεπιφύλακτα τους σκοπούς του.

Και τότε αρχίζει η πιο δύσκολη περίοδος για αυτούς που πιστεύουν. Τα τεκταινόμενα στον κόσμο τους φαίνονται ακατανόητα, όπως ακατανόητη τους φαίνεται επίσης η υπομονή και η αγάπη του Θεού που αφήνει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, όπου το ιερότατο όνομά Του γίνεται αντικείμενο εξύβρισης και χλευασμού και ταυτόχρονα οι ακόλουθοι του Ιησού Χριστού προγράφονται και καταδιώκονται με τον πλέον βά-ναυσο τρόπο.

Εκείνοι όμως αντίθετα διεισδύουν όλο και πιο βαθιά στην αλήθεια του Θείου Λόγου ο οποίος τα έχει προφητεύψει όλα αυτά κι έτσι αφήνονται πλέον με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του Θεού.

Ο Αντίχριστος μαίνεται και τρομοκρατεί ασύστολα, τυφλώνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους με τις πράξεις του τις οποίες πραγματοποιεί χάρη στη δύναμη που αντλεί από τον κάτω κόσμο. Μέσα του ενεργεί ο ίδιος ο σατανάς ο οποίος αντιμάχεται τον Θεό, ενώ Εκείνος από τη δική Του πλευρά ενεργεί μέσα σε όσους ασπάζονται την αγάπη και την πίστη. Και λόγω του ότι αγαπούν τον Θεό πάνω από όλα και πιστεύουν σθεναρά σε Αυτόν, υφίστανται τα πάνδεινα από τον αντίπαλό Του.

Όμως οι περισσότεροι θα τον λατρεύουν, θα χτίζουν ναούς προς τιμή του και θα τον επευφημούν ως τον υποτιθέμενο Μεσσία από τον οποίο θα προέλθει η σωτηρία του κόσμου. Γιατί θα πραγματοποιεί πράξεις τέτοιες που όντως θα εντυ-πωσιάζουν τους ανθρώπους, μόνο που το κίνητρό του δεν θα είναι η αγάπη προς την ανθρωπότητα, αλλά η έπαρση και η αρχομανία. Θα ενεργεί ως άνθρωπος και τις ασυνήθιστες δυνάμεις του θα τις αποδίδει αποκλειστικά στην ανθρώπινη φύση του, ενώ παράλληλα θα πολεμά και θα αρνείται καθετί θεϊκό που θυμίζει ή μαρτυρεί την ύπαρξη του Θεού. Η δε βού-λησή του θα είναι πάρα πολύ ισχυρή. Θα είναι απόλυτος δυνάστης και θα εξοντώνει ανεμποδιστα όποιον φέρνει αντίσταση στις προσταγές του.

Επιδίωξή του θα είναι να απαγορέψει εντελώς τη διδασκαλία του Χριστού και την παραμικρή γνώση γι’ Αυτόν και για το λυτρωτικό Του έργο. Στην προσπάθειά του να εξευτελίσει και να σύρει τα πάντα στη λάσπη θα ανταμοίβει γενναιόδωρα όσους θα τον βοηθούν να πολεμήσει τον Χριστό, ενώ από την άλλη θα καταδιώκει όλο μίσος τους οπαδούς Του.

Η μορφή του Αντίχριστου συν τοις άλλοις θα διακρίνεται από την εξωτερική ομορφιά του και τη σωματική του ρώμη, γιατί ο σατανάς θα μεταμφιεστεί για να μην αναγνωριστεί το πραγματικό του πρόσωπο. Οι ασυνήθιστες ικανότητές του θα επισύρουν την προσοχή του κόσμου και ο θαυμασμός τους δεν θα έχει όρια. Η διαμονή του στη Γη θα χαρακτηρίζεται από εξωτερική μεγαλοπρέπεια και δόξα σε αντίθεση με τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος ζούσε εντελώς άσημος ανάμεσα στους αδελφούς Του, χωρίς καμία γήινη ιδιοκτησία αλλά γεμάτος αγάπη στην καρδιά Του για τους συνανθρώπους Του. Σε αντιδιαστολή η καρδιά του Αντίχριστου θα είναι σκληρή και αναίσθητη μπροστά σε κάθε ανθρώπινο πόνο, παρ’ όλα αυτά η ανθρωπότητα θα τον επευφημεί τυφλωμένη ολότελα από την εξωτερική λάμψη και τη δύναμή του.

Θα κάνει την εμφάνισή του αιφνίδια και απροσδόκητα. Θα βγει στο προσκήνιο όταν η κατάσταση στη Γη θα είναι πάρα πολύ κρίσιμη, οπότε θα αδράξει με αποφασιστικά χέρια την εξουσία και την απόλυτη κυριαρχία υποσχόμενος να φέρει τη σωτηρία. Δεν θα συναντήσει άλλωστε καμία αντίσταση, επειδή το μόνο που θα απασχολεί τότε τους ανθρώπους θα είναι οι υλικές τους ανάγκες. Έτσι δεν θα τους ενδιαφέρει το πνεύμα αυτού του ήρωα ο οποίος θέλει να επιβληθεί και αναρριχάται στην εξουσία με την υποστήριξη εκείνων που είναι του ιδίου πνεύματος.

Και τότε είναι πια κοντά το τέλος, μια και ο πνευματικός διωγμός που αρχίζει αποτελεί την εναρκτήρια πράξη για την ολοκληρωτική καταστροφή της παρούσας Γης. Η περίοδος αυτή είναι πολύ σύντομης διάρκειας αλλά τέτοιας βιαιότητας που είναι απαραίτητο να έχει κανείς εξαιρετικά ισχυρή πίστη για να μην υποκύψει.

Αλλά πάλι ο Ίδιος ο Θεός αγωνίζεται τότε ενάντια στον αντίπαλό Του καθόσον βρίσκεται πνευματικά στο μέσον των μαχητών Του, ούτως ώστε ο Αντίχριστος επιτίθεται μάταια ενάντια στα προπύργια της πίστης. Κι έτσι θα πέσει τελικά α-πό το θρόνο του και θα γκρεμιστεί στη λίμνη της καταδίκης.

Η κυριαρχία του δεν θα διαρκέσει πολύ, μα θα προκαλέσει αφάνταστη δυστυχία σε όλη την ανθρωπότητα. Οι περισσότεροι θα συνταχθούν μαζί του, εγκαταλείποντας κάθε πίστη στο Θεό και δίνοντας πίστη στις δικές του σοφιστείες. Αλλά γι’ αυτό το λόγο στο τέλος θα συμμετέχουν και οι ίδιοι στην καταδίκη του, αφού θα έχουν υποδουλωθεί στον αντίπαλο του Θεού σαν συνέπεια θα μοιράζονται τη δική του μοίρα.

Κι αυτό είναι το τέλος. Ο Ιησούς Χριστός παραμένει νικητής και η δική Του Εκκλησία θα υπάρχει για όλη την αιωνιότητα.

Αμήν

«Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ»

Αρ. 7631 25-6-1960

Η Δράση του Αντίθεου και η Βοήθεια

από τον Χριστό….

Την εποχή που ο Θεός βρισκόταν στη Γη μέσα στον Ιησού, ο Σατανάς δρούσε με ιδιαίτερη μανία μεταξύ των ανθρώπων, γιατί μετά το σταυρικό θάνατο του Ιησού, έχασε πολλές ψυχές από τη σφαίρα της επιρροής του. Και ελπίζει ακόμη να τις ξανακερδίσει, αφού έχει την αξίωση να σφετεριστεί την εξουσία πάνω σε όλους και όλα, όπου συμπεριλαμβάνεται και ο κόσμος των πνευμάτων, τα οποία γεννήθηκαν με τη δική του βούληση μα με δύναμη του Θεού.

Έτσι ελπίζει να ξανακερδίσει ακόμη κι εκείνους που έχουν ήδη δεσμό με τον Θεό, επειδή νομίζει ότι μπορεί ν’ ασκήσει πάλι την επιρροή του σε αυτά τα όντα, όπως είχε γίνει στην αρχή κατά την αποστασία των πνευμάτων. Γι’ αυτόν τον λόγο λυσσάει ιδιαίτερα σφοδρά στη Γη την έσχατη εποχή, γι’ αυτό βάζει σε χρήση κάθε δυνατό μέσο, προκειμένου να επιβληθεί και να αποσπάσει από τον Θεό τις ανθρώπινες ψυχές που έχουν ήδη στραφεί σε Αυτόν με τη θέλησή τους. Αλλά έχει τέτοιο χαμηλό βαθμό επίγνωσης που δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι αδύνατο να πετύχει το σχέδιό του. Γιατί το πνεύμα του είναι αποτυφλωμένο και ούτε πρόκειται να έχει ποτέ καθαρή επίγνωση όσο συνεχίζει να δρα ως αντίπαλος του Θεού, όσο δεν επιστρέφει ο ίδιος στον οίκο του Πατέρα του.

Γι’ αυτόν το λόγο ωστόσο περιμένουν τους ανθρώπους ασυνήθιστα μεγάλες προσφορές ελέους, προκειμένου να μπορούν ν’ αντισταθούν στην επίθεσή του. Και μέχρι το τέλος ο Θεός από την αγάπη Του για τ’ αλύτρωτα πλάσματα θα τα βοηθάει, ούτως ώστε οι άνθρωποι θα μπορούν να του αντισταθούν, εφόσον το θέλουν. Οπωσδήποτε εσείς οι άνθρωποι μπορείτε να περιμένετε ότι θα λάβει χώρα μελλοντικά ένας αδυσώπητος πόλεμος, πριν έρθει το τέλος. Γιατί δεν έχει λήξει ακόμη ο χρόνος που έχει παραχωρηθεί στον αντίθεο, κατά τον οποίο μπορεί να δρα ελεύθερα, δεδομένου ότι έχει επίσης το δικαίωμα να παλέψει για τις ψυχές που τον ακολούθησαν κάποτε στην πτώση στην άβυσσο.

Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να γνωρίζετε εσείς οι άνθρωποι και για εκείνο το δράμα που εκτυλίχτηκε στο βασίλειο των πνευμάτων, καθότι είναι η εξήγηση για την ανθρώπινη υπόστασή σας στη Γη. Πρέπει να ξέρετε ότι τον έσχατο καιρό θ’ αντιμετωπίσετε εξαιρετικά σκληρές δοκιμασίες. Να ξέρετε όμως ότι συνάμα μπορείτε ν’ απελευθερωθείτε οριστικά από την εξουσία του αντίθεου. Επομένως αξίζει ν’ αγωνιστείτε για την ελευθερία σας, αφού η ελευθερία σας εξασφαλίζει επιπλέον φως και δύναμη και μακαριότητα. Πρέπει να ξέρετε γιατί θα είναι τόσο δύσκολος για σας ο τελευταίος καιρός και ποιες αιτίες κρύβονται πίσω απ’ αυτά τα γεγονότα. Και οφείλετε να προβάλλετε αντίσταση, γιατί έτσι κερδίζετε τη μακαριότητα στο πνευματικό βασίλειο ή εναλλακτικά στον παράδεισο που θα γίνει η Γη προσεχώς. Στη νέα Γη θ’ αποζημιωθείτε για κάθε βάσανο και θλίψη που θα χρειαστεί να αντέξετε ως το τέλος της παλιάς Γης.

Άλλωστε έχετε πάντα μία προστασία κι ασπίδα, έναν βοηθό στην έσχατη ανάγκη…. Έχετε τον Ιησού Χριστό και χρειάζεστε μόνο να Τον επικαλεστείτε όταν σας απειλούν κίνδυνοι…. Δεν θα σας αφήσει ποτέ χωρίς βοήθεια, δεν αγνοεί ποτέ την προσευχή σας σ’ Αυτόν. Αυτός θα σας συμπαραστέκεται πάντα, καθώς τώρα με την επίκληση στον Ιησού Χριστό επικαλείστε τον ίδιο τον Θεό, ο Οποίος σάς λύτρωσε από την αμαρτία και το θάνατο…. Αυτός πορεύτηκε στη Γη, Αυτός με την αντίστασή Του νίκησε για σας τον εχθρό του Θεού, Αυτός εξόφλησε το χρέος των αμαρτιών σας, Αυτός πλήρωσε με το αίμα Του το αντίτιμο για την ελευθερία όλων σας. Και έτσι είσαστε ελεύθεροι από τον εχθρό σας, εάν το θέλετε, και αναζητάτε καταφύγιο στον Ιησού Χριστό, αναγνωρίζοντας έτσι το έργο Του για τη λύτρωσή σας.

Τότε ο αντίθεος μπορεί να λυσσομανά όσο θέλει και να σκαρφίζεται κάθε κόλπο και παγίδα για να σας αποπλανήσει και να σας χειραγωγήσει…. Όμως δεν θα έχει καμία επιτυχία με σας που μένετε πιστοί στον Ιησού Χριστό. Γιατί θα μπορείτε ν’ αντλείτε απεριόριστα ελέη, η θέληση κι η αγάπη σας θα ενισχυθούν κι έτσι θα είσαστε ικανοί να ελευθερωθείτε από τις αλυσίδες με τις οποίες σας έδεσε κάποτε σφικτά ο αντίπαλος του Θεού…. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός θα σας ελευθερώσει, αρκεί μόνο να έχετε τη θέληση να Τον ακολουθήσετε. Και θα παίρνετε δύναμη ως το Τέλος, για να μπορείτε ν’ αντέξετε. γιατί η δύναμη του Θεού είναι εξασφαλισμένη, για όλους όσοι θέλουν να είναι δικοί Του και να μείνουν δικοί Του σε όλη την αιωνιότητα….

Αμήν

Αρ. 5729 21-7-1953

Η Αξιοποίηση της Περιόδου Χάριτος

πριν το Τέλος….

Δεν μπορείτε πια να εμποδίσετε να έρθει το Τέλος, για το λόγο ότι έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που είχε ορίσει προ αιώνων ο Θεός. Γιατί γνώριζε για τη Βούλησή σας που τείνει ασυγκράτητα προς την άβυσσο και ως εκ τούτου πρέπει να δεσμευτεί μέσα στην ύλη εκ νέου. Αυτό που μπορεί ακόμη να κάνει ο καθένας μόνος του είναι να διαμορφώσει τον εαυτό του έτσι που να μην ανήκει σ’ εκείνους που θα γίνουν εκ νέου δέσμιοι και επιπλέον να επιδράσει θετικά πάνω στους συνανθρώπους του, ούτως ώστε ν’ αποφύγουν κι αυτοί την πιο αμείλικτη Κρίση.

Ο χρόνος έχει συμπληρωθεί… αυτό σημαίνει ότι κάθε ώρα μπορεί να περιμένει κανείς την Έσχατη Ημέρα, την ημέρα της διάλυσης των υλικών δημιουργημάτων πάνω σε αυτήν τη Γη, έστω κι αν σε σας τους ανθρώπους δεν αποκαλύπτεται συγκεκριμένα ο χρόνος. Γιατί αυτή η γνώση θα προκαλούσε μόνο τρομερό χάος χωρίς να ωφελεί κανέναν. Παρ’ όλα αυτά, το τέλος έρχεται, όπως σας έχει προαγγελθεί… και οι τελευταίες μέρες περνάνε σαν μία στιγμή, γιατί αυτή είναι αναγκαστικά η κατάληξη σε όσα σας έχουν προφητευτεί από παλιά…

Ήδη είναι ημέρες της Κρίσης, πράγμα που αναγνωρίζει ο καθένας που κοιτάζει γύρω του με ανοικτά μάτια. Η μοίρα που βρίσκει σήμερα μόνο μεμονωμένα άτομα, θα βρει κι όλους τους άλλους, συμφορές, διωγμοί, φόβος θανάτου, ένδεια κι απόγνωση… Κάθε άνθρωπος θα τα βιώσει, δεδομένου ότι οι δυνάμεις της κόλασης έχουν εξαπολυθεί και λυσσομανούν και υποδαυλίζουν για να καταστραφεί οτιδήποτε είναι ακόμη όρθιο. Και πάντοτε βρίσκουν ανθρώπους πρόθυμους να τις υπηρετήσουν, μέσω των οποίων μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους καταστροφές.

Εντούτοις το κάθε άτομο μπορεί να πάρει βοήθεια από τον Θεό, το κάθε άτομο έχει στο πλευρό του καλές πνευματικές δυνάμεις και αρκεί να τις καλέσει για να το προστατέψουν από τους κινδύνους για το σώμα και την ψυχή του. Επομένως όποιος στηρίζεται στον Θεό και στους φωτεινούς απεσταλμένους Του, μπορεί να προσδοκά το Τέλος γεμάτος εμπιστοσύνη.

Έχει συμπληρωθεί ο χρόνος που είχε δοθεί σε σας τους ανθρώπους, προκειμένου να ωριμάσουν οι ψυχές σας, η δε ημέρα του τέλους έχει οριστεί εδώ και αιωνιότητες. Εσείς βέβαια δεν την γνωρίζετε και ως εκ τούτου μπορείτε ακόμη και σήμερα ν’ αρχίσετε την καλλιέργεια της ψυχής σας. Γιατί για σας είναι κέρδος καθεμία ώρα που κατευθύνετε τις σκέψεις σας προς τα ύψη, που αποκτάτε σχέση με τον πνευματικό κόσμο από τον οποίο κατάγεστε….

Πάνω απ’ όλα προσπαθήστε να ελευθερώσετε τις σκέψεις σας από τον κόσμο, μην αφήνετε να σας εξουσιάζει ο κόσμος και τα θέλγητρά του, για να μην είναι η μοίρα σας να φυλακιστείτε στην ύλη για αιώνες και αιώνες…. Στείλτε τις σκέψεις σας ψηλά και προσπαθήστε να αναρριχηθείτε σ’ αυτά τα ύψη. Μπορείτε να το κάνετε, καθότι σας προσφέρουν τη βοήθειά τους αμέτρητες πνευματικές δυνάμεις, που σας ανυψώνουν, εφόσον τους το ζητήσετε. Μπορείτε ν’ αφήσετε πίσω σας τον κόσμο, φτάνει να το θέλετε σοβαρά. Αξιοποιήστε την κάθε μέρα που σας χαρίζεται σαν μία εξαιρετική χάρη, ταυτόχρονα όμως να υπολογίζετε ότι η κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία σας και ότι πολύ λίγος χρόνος σάς χωρίζει από το τέλος αυτής της Γης. Γιατί το τέλος περιμένει όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο μεμονωμένα άτομα, δεδομένου ότι τηρείται ο νόμος της αιώνιας Τάξης, νόμος που έχει δοθεί εδώ και αιωνιότητες.

Επομένως αυτό που εσείς οι άνθρωποι θεωρείτε αναβολή του Τέλους, στην πραγματικότητα έχει συνυπολογιστεί στο προαιώνιο σχέδιό Μου. Σαν καθυστέρηση μπορεί να θεωρηθεί μόνο από την άποψη ότι ήδη πριν συμπληρωθεί ο χρόνος η ανθρωπότητα έχει φτάσει πνευματικά στο κατώτατο όριο, γεγονός που συνεπάγεται διάλυση της Γης.

Ωστόσο ο Θεός είναι σπλαχνικός και δεν την κρίνει πριν της ώρας της. Η αγάπη Του Τον κάνει να προσπαθεί ακόμη να σώσει ανθρώπους και χαρίζει ιδιαίτερα ελέη, που έχουν σκοπό να συνεισφέρουν στη σωτηρία τους. Αλλά δεν αναβάλλει την Ημέρα της Κρίσης και την αναγγέλλει όλο και πιο επίμονα και προειδοποιητικά…. Όμως βρίσκει λίγη ανταπόκριση, ενώ το τέλος έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Και θα αιφνιδιάσει τελικά την ανθρωπότητα παρ’ όλες τις προρρήσεις από τους διορατικούς και τους προφήτες Του. Και μόνο όποιος πιστεύει θα γίνει μακάριος, μόνο όποιος πιστεύει προετοιμάζεται, μολονότι δεν ξέρει την ώρα που θα ‘ρθει ο Κύριος. Όμως περιμένει τον ερχομό Του και μένει σταθερός μέχρι το Τέλος….

Αμήν

Αρ. 6051 13-9-1954

Ο Θείος Λόγος Δύναμη

στην Έσχατη Εποχή

και στον Κίνδυνο….

Αυτά που λαμβάνετε από Μένα τον επόμενο καιρό θα σας είναι απολύτως απαραίτητα, όταν θα χρειάζεστε δύναμη και παρηγοριά, επειδή θα υπάρχει κίνδυνος ν’ απελπιστείτε και να λυγίσετε. Προς το παρόν ακόμη σας χαρίζονται μέρες ειρήνης, ακόμη μπορείτε ν’ αξιοποιήσετε το χρόνο προς όφελός σας, ακόμη μπορείτε να προχωράτε στον πνευματικό σας δρόμο χωρίς να σας εμποδίζει κανείς. Αλλά έρχεται ο καιρός και δεν είναι πια μακριά, που θα σας επιβληθούν φραγμοί, οπότε δεν θα έχετε πια τη δυνατότητα να κάνετε ή να μην κάνετε ό,τι θέλετε.

Έρχεται ο καιρός όπου θα κηρυχθεί πόλεμος ενάντια σε κάθε επιδίωξη πνευματικών στόχων. Τότε οι περισσότεροι θα φοβηθούν και θα υποκύψουν, καθότι θα πρέπει να θυσιάσουν τη γήινη ευημερία τους εάν δεν Με απαρνηθούν. Και τότε θα μείνουν σταθεροί και πιστοί σ’ Εμένα μονάχα εκείνοι που αντλούν δύναμη από Μένα τον Ίδιο καθώς θα τους παρέχω το Λόγο Μου…. Αυτοί θ’ ακούνε Εμένα τον Ίδιο να τους μιλώ και γι’ αυτό θα είναι ατρόμητοι. Και αυτόν τον καιρό σας επισημαίνω και γι’ αυτό σας συμβουλεύω να συγκεντρώσετε δύναμη από πριν, ούτως ώστε να μην σας τρομάξουν τα μελλοντικά γεγονότα.

Αυτά που σας δίνω έχουν στόχο να σας κάνουν δυνατούς για τον πόλεμο με τον εχθρό Μου, ο οποίος πόλεμος θα έρθει αμετάκλητα, όπως το έχω προαγγείλει με το Λόγο Μου… Αυτή η εποχή είναι μπροστά σας, έστω κι αν δεν το αντιλαμβάνεστε ακόμα. Γι’ αυτήν την εποχή σάς προετοιμάζω απευθύνοντάς σας το Λόγο, προκειμένου να ζωντανέψει μέσα σας μία δυνατή πίστη. Γι’ αυτόν το λόγο σάς ελεώ ενισχύοντάς σε ασυνήθιστα μεγάλο βαθμό, επειδή χρειάζεστε ασυνήθιστα μεγάλη παροχή δύναμης. Επιπλέον είναι σκοπός Μου να επιστήσω την προσοχή σας ενημερώνοντάς σας εκ των προτέρων, ούτως ώστε να καλλιεργήσετε εντατικά τις ψυχές σας, προκειμένου να σας βρει εξοπλισμένους ο τελευταίος πόλεμος και να μπορέσετε να βγείτε από εκεί νικητές.

Φροντίζω για τους δικούς Μου με τρόπο εξαιρετικά ιδιαίτερο…. Είμαι παρών στο πλευρό τους, όπου το επιτρέπει η πίστη και η αγάπη τους και την παρουσία Μου την αποδεικνύω με το Λόγο Μου…. Και, αληθινά, θα τους παρέχω απεριόριστα δύναμη, όταν τις ώρες της ανάγκης καταφεύγουν επανειλημμένα στο Λόγο Μου. Τότε θα τους αφήσει κάθε αγωνία και ατολμία γιατί όταν ακούν Εμένα τον Ίδιο, νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι από Αυτόν που είναι πανίσχυρος και γεμάτος αγάπη. Και έτσι δεν φοβούνται πια τους άλλους ούτε εκείνον που θέλει να τους καταστρέψει… Έχουν εμπιστοσύνη στον προαιώνιο Πατέρα τους…. Περιμένουν Αυτόν που θα ‘ρθει μέσα στα σύννεφα και θα τους ελευθερώσει από κάθε κίνδυνο….

Αμήν

Αρ. 4531 4-1-1949

Ο Ερχομός του Χριστού….

η Αρπαγή…. το Τέλος….

Και έρχομαι κοντά σας, για να σας πάρω στο βασίλειό Μου…. Τις ώρες του κινδύνου θυμηθείτε αυτήν την υπόσχεση και περιμένετε τον ερχομό Μου και τη βοήθειά Μου, πιστέψτε το ακλόνητα ότι έρχομαι να σας σώσω όταν η ανάγκη και η δυστυχία δεν αντέχονται πια.

Και μην φοβάστε γιατί Εγώ είμαι πιο δυνατός από αυτόν που θέλει να σας καταστρέψει. Να ξέρετε ότι για Μένα θα ήταν πανεύκολο να τον αφανίσω. όμως αυτό δεν θα ωφελούσε σε τίποτα, δεδομένου ότι πάρα πολλοί που είναι οπαδοί του, θα συνέχιζαν το έργο του, εάν δεν εξολοθρεύονταν επίσης. Αυτό όμως δεν γίνεται, για το λόγο ότι οτιδήποτε προήλθε από το δημιουργικό Πνεύμα Μου συνεχίζει να υφίσταται σε όλην την αιωνιότητα, αφού δεν μπορεί να εξαφανιστεί, επειδή είναι δύναμη που βγήκε από Μένα, η οποία είναι άφθαρτη.

Όμως Εγώ σας σώσω από την εξουσία του, καθώς θα τον εξουδετερώσω και μαζί μ’ αυτόν κι όλους του υποτελείς του. Στο μεταξύ εσείς θα οδηγηθείτε στο βασίλειο της Ειρήνης, όπου θα ζήσετε όπως στον παράδεισο, ώσπου να σας φέρω πάλι στη νέα Γη, την οποία οφείλετε να γεμίσετε με ζωή σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Κανένας δεν θα πιστεύει την υπόσχεση που δίνω μ’ αυτήν την προφητεία, γιατί όταν έρθω μέσα στα σύννεφα καταργώ τους νόμους της φύσης, καθώς σας ανυψώνω ζωντανούς προς Εμένα μπροστά στα μάτια των συνανθρώπων σας που έχουν γίνει υπόδουλοι στον εχθρό Μου. συνεπώς βιώνουν κατά κάποιον τρόπο κάτι το αφύσικο, ένα γεγονός που τώρα δεν θέλουν να πιστέψουν.

Εσείς όμως που είσαστε δικοί Μου ξέρετε ότι για Μένα τίποτα δεν είναι αδύνατο και έτσι ξέρετε επίσης ότι μπορώ να αδρανοποιώ ή να καταργώ τους νόμους της φύσης, εάν αυτό εξυπηρετεί το προαιώνιο σχέδιό Μου για τη σωτηρία σας. Εσείς ξέρετε για το νόημα και το σκοπό της πλάσης και για το προαιώνιο σωτήριο σχέδιό Μου, και επομένως ξέρετε επίσης ότι υπάρχει ένα τέλος, κι ότι βρίσκεστε στην τελευταία εποχή πριν το τέλος. Συνεπώς δεν αμφιβάλλετε ούτε γι’ αυτήν την προαγγελία την οποία είχα γνωστοποιήσει στους ανθρώπους ήδη από την αρχή αυτής της λυτρωτικής περιόδου. Εσείς το θεωρείτε δυνατό να γίνει κι όντως οφείλετε να το πιστέψετε ακλόνητα. έτσι θα μπορέσετε να αντέξετε τη δυσβάσταχτη περίοδο έχοντας διαρκώς τη σκέψη και την προσδοκία ότι έρχεται οπωσδήποτε η βοήθειά Μου και η επιστροφή Μου από τα ουράνια.

Τα κακά που σας κάνουν οι άλλοι τους τα συγχωρείτε γιατί θα πάρουν την τιμωρία τους κι αυτή θα ‘ναι πικρή. Θα σας δουν ν’ ανυψώνεστε μπροστά στα μάτια τους, ενώ γύρω τους καραδοκεί ο θάνατος και δεν μπορούν να σωθούν προς καμία κατεύθυνση. Θα τους καταπιεί η Γη και μια άθλια μοίρα θα τους περιμένει στη νέα Γη.

Εσείς όμως θα πάρετε τη δίκαιη αμοιβή σας, κάθε δράμα θα πάρει τέλος, ελεύθεροι και περιχαρείς θα ζείτε στη νέα Γη μέσα σ’ έναν παράδεισο, μέσα στην αγάπη και στην άμεση επαφή μαζί Μου, καθώς θα παρευρίσκομαι συχνά μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μετουσιωθεί σε αγάπη.

Και αυτό είναι το τέλος που προανάγγειλαν διορατικοί και προφήτες ξανά και ξανά. είναι το τέλος που γινόταν γνωστό από την αρχή αυτής της εποχής λύτρωσης της ανθρωπότητας, προκειμένου να το πιστέψει. Όμως κανένας δεν παίρνει σοβαρά αυτές τις προφητείες. ωστόσο η Ημέρα θα έρθει που θα φέρει όλα αυτά, και την τελική Κρίση, όπως έχει δηλωθεί στο Λόγο και στη Γραφή….

Αμήν

Αρ. 5719 2-7-1953

Η Δύναμη της Πίστης Απέναντι στον Αντίχριστο….

Πρέπει να γίνει πολύ εντατική εργασία ως αντίπραξη για ν’ αντιμετωπιστεί δυναμικά ο αντίχριστος, όταν αρχίσει την τελευταία του πράξη, με σκοπό ν’ απαγορέψει οποιαδήποτε πνευματική δραστηριότητα, όταν εργάζεται φανερά εναντίον του Θεού, προσπαθώντας να εκριζώσει κάθε χριστιανική πίστη, οπότε γίνεται προφανέστατο από τη στάση του ότι μάχεται ενάντια στον Χριστό.

Τότε πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις στον Ουρανό και στη Γη, καθώς τότε αρχίζει ο χειρότερος διωγμός που έχει βιώσει ποτέ η κοινότητα του Ιησού Χριστού. Τότε αρχίζει ο τελευταίος πόλεμος κατά της πίστης, ο οποίος είναι το προοίμιο για το Τέλος, και ο οποίος θα διεξαχθεί με εξαιρετική σκληρότητα και βαναυσότητα, καθότι ο Σατανάς αυτοπροσώπως σηκώνει το κεφάλι εναντίον του Θεού, προκειμένου να Τον εκθρονίσει και ν’ ανέβει αυτός στον θρόνο Του.

Αλλά τότε όλοι οι επίγειοι υπηρέτες του Θεού θα έχουν απεριόριστη υποστήριξη από την πλευρά του φωτεινού κόσμου. γιατί τότε πρέπει να δουλέψουν πυρετωδώς, προκειμένου να εξουδετερώσουν όλες τις επιθέσεις του εχθρού, να διαφωτίσουν ανοιχτά για τον Ιησού Χριστό, και να δηλώσουν δημόσια την πίστη τους μπροστά στον κόσμο…

Τότε δεν μπορεί πια κανείς να κρυφτεί ή να παίξει θέατρο. Γιατί θα φανεί τότε ποιος έχει πίστη κι αγάπη στον Θεό, θ’ αποδειχτεί ποιος είναι τόσο δυνατός ώστε να αναγνωρίζει ως μοναδικό κύριό του τον Ιησού Χριστό και δεν φοβάται τις εντολές της αντίθεης εξουσίας. Τότε ο καθένας που θα διακηρύσσει τη θεία διδασκαλία της αγάπης, το Λόγο του Θεού, θα λάβει διπλάσια ευλογία, καθώς κάνει έργο που επείγει εξαιρετικά. Γιατί μιλάει με πεποίθηση για τον Θεό, τον Οποίον θέλουν ν’ αρνηθούν, μάχεται γι’ Αυτόν και δεν φοβάται εκείνους που απειλούν τη ζωή του με το θάνατο…

Όμως ένα τέτοιο έργο μπορεί να πραγματοποιήσει μόνον όποιος έχει την επίγνωση, όποιος ξέρει για τα πάντα και επίσης για τα προμηνύματα του Τέλους, γι’ αυτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να υποστηρίξει τον Ιησού Χριστό και το λυτρωτικό έργο Του. Γιατί Αυτός τον αγκαλιάζει με την αγάπη και τη χάρη Του, με αποτέλεσμα να αισθάνεται την επενέργειά Του. και αυτό του δίνει τέτοια δύναμη που τον κάνει ικανό για τα πάντα, ακόμη και να ομολογήσει ανοιχτά την πίστη του, μολονότι αυτό συνεπάγεται την πιο πικρή μοίρα επί Γης για τον ίδιον. Όμως δεν δίνει σημασία στις αντιξοότητες, δεδομένου ότι έχει αποκτήσει γνώση και δεν φοβάται πια τίποτα σε αυτόν τον κόσμο. γιατί έχει αναγνωρίσει τον σωστό κύριο και γι’ Αυτόν θυσιάζει με χαρά ακόμη και την επίγεια ζωή του.

Το έργο που απαιτείται από τους μαχητές τού Θεού, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η αντίθεη δράση είναι να προσφέρουν διαφώτιση όπου υπάρχουν αμφιβολίες. Το αίτημα είναι να κερδίσουν τις ψυχές ώστε να τις πείσουν να αφοσιωθούν στον Ιησού Χριστό, ο Οποίος είναι ο σωτήρας και ο λυτρωτής όλων και ο Οποίος επίσης θα τις ελευθερώσει από κάθε επίγειο κίνδυνο και μαρτύριο, όταν έρθει το Τέλος…. Το έργο τους είναι να διαδώσουν την αλήθεια που οι ίδιοι έχουν αναγνωρίσει και ν’ αντιμετωπίσουν θαρραλέα συκοφάντες και υβριστές, εκπροσώπους παραπλανητικών διδασκαλιών, όλους όσοι έχουν εχθρική στάση απέναντι στη διδασκαλία τού Χριστού…. Η αποστολή τους είναι να διαδώσουν το Φως, καθότι ζοφερή νύχτα του πνεύματος περιβάλλει τους ανθρώπους.

Και τότε θα υπάρχουν ακόμη αναποφάσιστοι που δεν έχουν καταλήξει προς τα πού να στραφούν. Έτσι το να διαφωτιστούν κι εκείνοι για το πώς είναι πραγματικά ο Θεός αποτελεί επίσης ένα έργο για τη βασιλεία Του. Γιατί η αγνή αλήθεια δεν μπορεί παρά να ενεργήσει θετικά και όντως θα έχει θετικό αποτέλεσμα εφόσον η καρδιά τους αναζητεί την αλήθεια. Η προσπάθεια αφορά τους λίγους αναποφάσιστους, τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσετε με ιδιαίτερη αγάπη, ούτως ώστε να περάσουν στο στρατόπεδό σας και αντί εχθροί να γίνουν φίλοι σας….

Ο αντίχριστος στον τελευταίο διωγμό των πιστών θα χρησιμοποιήσει όπλα που θ’ αντιστρατεύονται και θα στερούνται εντελώς την αγάπη, μα κι εσείς οφείλετε να πολεμήσετε μ’ ενθουσιασμό, όμως με όπλα αγάπης…. Έχετε χρέος να προσπαθήσετε να τους μεταδώσετε ό,τι κατέχετε οι ίδιοι, ό,τι έχετε πάρει από τον Θεό, το Λόγο Του, ο οποίος θα επενεργήσει στον καθένα ανάλογα με τη θέλησή του. Όποιος λαχταράει πραγματικά για Φως, θα το βρει και όποιος κατέχει το Φως ξέρει επίσης πώς πρέπει να συμπεριφερθεί τις μέρες που λυσσομανάει ο αντίθεος και αγωνίζεται ν’ αρπάξει τις ψυχές με το μέρος του.

Οπωσδήποτε ο πόλεμος θα είναι άνισος, αφού εσείς είσαστε μόνο μία μικρή ποίμνη, ενώ οι αντίπαλοί σας είναι αμέτρητες μάζες. Αλλά εσείς έχετε αληθινά περισσότερη δύναμη, αφού την παίρνετε απευθείας από τον Θεό, κι αυτή η δύναμη μπορεί να νικήσει τους χειρότερους εχθρούς. Χάρη στη σθεναρή πίστη σας μπορείτε να δώσετε μαρτυρία για Μένα και για την ισχύ Μου ακόμη και στον εχθρό…. Έτσι μπορείτε να εξουδετερώσετε επίσης τα πανούργα σχέδια που έχει μηχανευτεί ο εχθρός του Θεού. Γιατί η δύναμη της πίστης σας μαρτυρεί ολοφάνερα για τον Θεό. η δύναμη της πίστης μπορεί επίσης να νικήσει πριν έρθει το Τέλος ακόμη και τους εχθρούς σας. Μπορούν τότε να σας παραδοθούν με τη θέλησή τους, μπορούν να περάσουν στο δικό σας στρατόπεδο και να σωθούν αιώνια….

Αμήν

Αρ. 5843 2-1-1954

Θεραπείες και Θαύματα με τη Δύναμη της Πίστης…

Με πρωτόγνωρη δύναμη θα μπορείτε να ενεργείτε, εφόσον προσφεύγετε σ’ Εμένα με βαθιά πίστη για να σας βοηθήσω. Η αγάπη πρέπει να σας υποχρεώνει να ζητήσετε τη δύναμή Μου αυτήν και η πίστη σας πρέπει να ‘ναι τόσο ισχυρή που να μην διστάζει ούτε δευτερόλεπτο, από τη στιγμή που αναδυθεί μέσα σας η σκέψη να προσφέρετε βοήθεια σ’ έναν που υποφέρει. Εν ονόματί Μου θα ενεργήσετε τότε και το Πνεύμα Μου θα σας παρακινήσει να το κάνετε…. Επομένως μην θεωρήσετε ότι αποτολμάτε αυθαίρετα να κάνετε κάτι που δεν συμφωνεί με το θέλημά Μου, παρά αυτό που νιώθετε να σας παρακινεί από μέσα σας κάντε το χωρίς δισταγμό και θα το καταφέρετε οπωσδήποτε. Γιατί σας υποσχέθηκα τη δύναμή Μου εάν έχετε δυνατή πίστη. Και εξάλλου θέλω το τελευταίο διάστημα πριν έρθει το Τέλος οι συνάνθρωποί σας να πειστούν για τη δύναμη της πίστης. Συνεπώς δεν θα σας αφήσω να αποτύχετε, από τη στιγμή που θέλετε να υπηρετήσετε Εμένα και συγχρόνως τους συνανθρώπους σας. Ουδέποτε όμως θα δώσω την ευλογία Μου σε πράξεις ιδιοτέλειας, καταστροφής ή εχθρότητας….

Καταλάβετέ το ότι η αγάπη πρέπει να ‘ναι η κινητήρια δύναμη και αυτή να σας ωθεί να ζητήσετε τη βοήθειά Μου, αλλά ποτέ το μίσος ή διάθεση εκδίκησης, καθόσον μόνο η αγάπη ωθεί το Πνεύμα Μου να ενεργήσει. Μονάχα με την αγάπη συνδέεστε μαζί Μου έτσι ώστε να γίνετε άξιοι να κάνετε κτήμα σας τη δύναμή Μου. Και τούτη η αγάπη επιτρέπει να γίνει τόσο ζωντανή η πίστη σας που δεν αμφιβάλλετε πια ότι θα πετύχετε ό,τι θέλετε.

Έτσι εξηγούνται οι αναρίθμητες θεραπείες που πραγματοποιούνται στο Όνομά Μου. Τότε καλούν Εμένα προσωπικά για βοήθεια, καθώς επικαλούνται την υπόσχεσή Μου «Ζητείστε και θα σας δοθεί, κτυπείστε και θα σας ανοικτεί…». Εφόσον υπάρχει απόλυτη πίστη στην αλήθεια των λόγων Μου, όταν ο θεραπευτής κλείσει με αγάπη στην καρδιά του έναν που πάσχει, ο άνθρωπος αυτός θα βρει την υγεία του. Γιατί ο θεραπευτής τον έχει παραδώσει στα χέρια Μου, έτσι που είμαι πραγματικά μαζί του με τη δύναμή Μου, και άρα μπορεί να τον θεραπεύσει, αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς περιορισμούς τη δική Μου δύναμη.

Ως εκ τούτου άνθρωποι με βαθιά πίστη μπορούν με τις πράξεις τους ν’ αποβούν σ’ ευλογία για τους συνανθρώπους τους. Γιατί έχουν αυτήν τη δυνατότητα από τη στιγμή που με αυτήν την πράξη δίνουν μία ζωντανή μαρτυρία για το Όνομά Μου, προικισμένου να δοξαστεί:::: και εφόσον αυτό συμβαίνει προκειμένου άνθρωποι, που τείνουν πράγματι προς Εμένα, να βοηθηθούν, ώστε ν’ αποκτήσουν ακράδαντη πίστη.

Αλλά αυτό δεν γίνεται, εάν πρόκειται να αναγκαστούν να πιστέψουν άτομα που δεν έχουν πίστη. Η πλήρης απουσία πίστης αποτελεί εμπόδιο για την ενέργεια του Πνεύματός Μου. Τότε ο εκπρόσωπος του Ονόματός Μου εμποδίζεται από το Πνεύμα Μου να κάνει θαύματα μπροστά στα μάτια ενός απίστου ή μπορεί επίσης να γίνει έτσι που ο άπιστος θα βρει κάποιες φυσικές εξηγήσεις, με τις οποίες αιτιολογεί κάθε θεραπεία….

Ωστόσο την Έσχατη Εποχή οφείλετε να κερδίσετε κι εκείνους που έχουν λίγη πίστη, καθώς η αντίστασή τους μπορεί να καταρριφθεί με τη δύναμη της πίστης των δικών Μου…. Γι’ αυτόν το λόγο την Έσχατη Εποχή θα γίνουν αρκετά θαύματα στο όνομά Μου. Έτσι θα πάρουν δύναμη εκείνοι που έχουν ακόμη αδύνατη πίστη, προκειμένου να μπορούν να πιστέψουν επίσης ακλόνητα και ν’ αντέξουν στον τελευταίο αγώνα σ’ αυτήν τη Γη….

Αμήν

22-4-1950

Μια σειρά από προφητείες της Ντούντε αναφέρονται εκτε­ταμένα σε αυτή την τρομακτική περίοδο όπου το εσωτερικό του ανθρώπου θα βγει ορατά προς τα έξω και όπου ο καθένας θα πρέπει να δείξει ανοικτά τι είναι και με ποιόν συντάσσεται: «Σε όλο τον κόσμο η ανθρωπότητα θα βυθιστεί σε βαθιά θλί­ψη όταν θα έρθει η περίοδος της μεγάλης δυστυχίας που θα προηγηθεί λίγο πριν το τέλος.

Κάθε λαός θα περάσει συμφορές και βάσανα που εν μέρει θα οφείλονται σε ανθρώπινη πρόθεση και εν μέρει σε φυσικά αίτια ή σε γεγονότα που είναι συνυφασμένα με το πεπρωμένο των ανθρώπων. Πάντως οι άνθρωποι παντού θα έχουν τη δυ­νατότητα να δείξουν την αγάπη στους διπλανούς τους. Γιατί όσοι έχουν αγάπη και προθυμία να τη δείξουν θα μπορούν να απαλύνουν τη δυστυχία των άλλων, όπου και αν υπάρχει. Όλοι οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν δυσχερέστατες καταστάσεις. Μόνη εξαίρεση θα αποτελούν εκείνοι που θα αντλούν δύναμη από τον κάτω κόσμο. Θα είναι εκείνοι που η καρδιά τους έχει σκληρύνει τόσο πολύ ώστε υποκύπτουν στον αντίπαλο του Θεού και αυτός τους ενισχύει σε αφύσικο βαθμό. Παντού θα γίνεται εμφανής η αντίθεση μεταξύ καλού και κακού και θα διεξάγεται σε κάθε τομέα μια πάλη, καθώς τα πνεύματα θα παλεύουν για τις ψυχές των ανθρώπων, πριν φθάσει το τέλος. Οι αντίπαλες πνευματικές επιρροές την εποχή του τέλους θα κάνουν να αναδυθούν στην επιφάνεια σε κάθε άνθρωπο όλες οι τάσεις και οι ροπές. Τόσο το καλό όσο και το κακό θα εκ­δηλώνονται οφθαλμοφανέστατα. Έτσι θα διακρίνεται καθαρό μια διαχωριστική γραμμή, καθώς οι καλοί θα απομονωθούν από τους κακούς που θα τους εχθρεύονται και θα τους κατατρέ­χουν συνεχώς. Ως επακόλουθο, η θέση των καλών και επομέ­νως προσανατολισμένων προς τον Θεό ανθρώπων θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και θα επικρατεί μια πρωτοφανής δυ­στυχία. Παντού θα επαληθεύονται τα λόγια των προφητών που μιλούν για μεγάλη θλίψη την εποχή του τέλους, απλώς οι αιτίες της θλίψης δεν θα είναι παντού οι ίδιες. Παντού όμως θα συντελείται ο πνευματικός διαχωρισμός μεταξύ των ανθρώ­πων, ο διαχωρισμός των εριφίων από τα πρόβατα και από αυ­τό θα αναγνωρίσετε ότι είναι η εποχή του τέλους, η έσχατη εποχή.

…Οι πνευματικοί αγωνιστές θα είναι πάντοτε η μειοψηφία. Αρχικά οι υπόλοιποι θα τους περιγελούν και θα τους ειρωνεύ­ονται. Αλλά όταν θα επικρατήσει και θα εκδηλωθεί φανερά το διαβολικό στοιχείο στην ανθρωπότητα, θα επιτεθούν με μί­σος ενάντια σε όλους εκείνους που παραμένουν αφοσιωμένοι στον Θεό και σταθεροί στην πίστη τους. Τότε θα αρχίσει μια τέτοια περίοδος θλίψης που δεν έχει ποτέ ξαναγίνει στον κό­σμο. Παντού θα κυριαρχεί το κακό ενώ το καλό θα καταδιώκεται· παντού οι κακοί θα απολαμβάνουν, ενώ οι καλοί θα υ­ποφέρουν.

Στο τέλος δε, θα κινδυνέψει ακόμη και η ζωή εκείνων που μένουν πιστοί στον Θεό και δεν θα έχουν καμία προστασία ού­τε καν από το νόμο. Γιατί οι άνθρωποι θα διαστρέψουν τους νό­μους, το δίκαιο δεν θα αναγνωρίζεται πλέον και θα ισχύει μό­νο η εξουσία του ισχυρότερου. Και την εξουσία θα την έχουν εκείνοι που τα ήθη τους θα τους έχουν φέρει στο στρατόπεδο του Σατανά. Στην προσωρινή ζωή τους θα απολαύσουν την εύ­νοιά του, αφού του έχουν πουλήσει σε αντάλλαγμα τις ψυχές τους. Για τούτο το λόγο γίνονται οι δυνάστες των αδύναμων. Παρακινημένοι από τον Σατανά, τους κάνουν κακό με κάθε τρόπο και τους στερούν κάθε τι που χρειάζονται για να επιβιώ­σουν. Η δυστυχία θα πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε οι πιστοί θα χρειάζονται ιδιαίτερη ενίσχυση που θα λάβουν με υπερφυ­σικό τρόπο για να μην υποκύψουν σε αυτό τον τελευταίο αγώ­να που θα κρατήσει λίγο μόνο καιρό. Γιατί η περίοδος αυτή θα συντομευτεί για χάρη των λίγων εκλεκτών, ώστε να μην λιποψυχήσουν καθώς θα βλέπουν τη δυστυχία στο δικό τους στρα­τόπεδο και την ευημερία στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Τό­τε θα έρθει η λύτρωση από τα ουράνια, όπως έχει προαγγελ­θεί. Τότε θα έρθει ο ίδιος ο Κύριος μέσα στα σύννεφα και θα φέρει τη σωτηρία σε όσους του μένουν πιστοί. Τότε θα παύσει η θλίψη και θα αρχίσει μια νέα ζωή επί γης…».

«ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»

Αρ. 6791 25-3-1957

Υπόσχεση και Παρηγοριά από τον Πατέρα….

Πόσες φορές ήδη σας έχω υποσχεθεί τη βοήθειά Μου σε κάθε ανάγκη σας είτε πνευματική είτε κοσμική. Εγώ δεν θέλω να υποφέρετε, επομένως θα σας πάρω τα βάσανά σας, εάν Με πλησιάσετε μ’ εμπιστοσύνη και πίστη και Μου το ζητήσετε.

Αλλά δεν πρέπει να Μου απευθύνετε την παράκλησή σας διστακτικά, δεν πρέπει να αμφιβάλλετε για την αγάπη Μου ή τη δύναμή Μου…. Και κάθε διστακτική παράκληση σημαίνει μία αμφιβολία, η οποία θέτει εν αμφιβόλω την εκπλήρωσή της, ενώ μία πίστη δυνατή και χωρίς αμφιβολία εξασφαλίζει τα πάντα από Μένα. Άλλωστε ένα παιδί που εμπιστεύεται απεριόριστα τον πατέρα του, δεν θα εισπράξει ποτέ μία άρνηση από την πλευρά του, αφού ο πατέρας αγαπάει το παιδί του….

Όμως η δική Μου η αγάπη για σας ξεπερνάει στο χιλιαπλάσιο την αγάπη ενός γήινου πατέρα για το παιδί του. κι αυτή η αγάπη σάς δίνει τα πάντα, αλλά μπορεί να το κάνει μόνο όταν πιστεύετε. Γιατί κάθε αμφιβολία περιορίζει την αποτελεσματικότητα της αγάπης Μου, επειδή οι αμφιβολίες αποδεικνύουν συνάμα μειωμένη αγάπη του παιδιού προς τον Πατέρα. Έτσι συχνά σας βρίσκουν φουρτούνες, προκειμένου ν’ απαλλαγείτε απ’ αυτές τις αμφιβολίες, όταν αφενός δεν βλέπετε λύση από τη γήινη πλευρά, αλλά αφετέρου ξέρετε ότι υπάρχει Ένας που μπορεί να σας βοηθήσει…. Τότε ό,τι ανάγκη κι αν σας βρει, απευθυνθείτε σ’ Αυτόν και χαρίστε Του τον εαυτό σας ολοκληρωτικά. Και τότε θα σας φύγει κάθε αμφιβολία, αφού μία μεγάλη ανάγκη μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Καλέστε Με στην ανάγκη σας κι Εγώ θα σας ακούσω…. Ζητείστε και θα σας δοθεί…. Ελάτε σε Μένα όσοι είσαστε κουρασμένοι και φορτωμένοι βάσανα κι Εγώ θα σας ανακουφίσω…. Να θυμάστε επανειλημμένα τα λόγια που σας απηύθυνε η αγάπη Μου, αφού μ’ αυτά τα λόγια σάς έχει υποσχεθεί διαρκή βοήθεια. Μπορείτε να τα πιστέψετε, γιατί τα έχω πει Εγώ ο Ίδιος. Υποταχθείτε στη θέλησή Μου και βασιστείτε μ’ εμπιστοσύνη πάνω Μου, κι Εγώ θέλω αληθινά να σας οδηγήσω να βγείτε από όλες τις δοκιμασίες, θέλω να σας βοηθήσω να σηκώσετε το φορτίο που σας βαραίνει, θέλω να σας σώσω σε κάθε δράμα που περνάτε.

Όμως μην ξεχνάτε επίσης ότι ζείτε στην έσχατη εποχή, όπου η ζωή όλων των ανθρώπων θα τερματιστεί απότομα. Επιπλέον έχετε δεχθεί εθελοντικά [πριν την ενσάρκωσή σας, σ.τ.μ.] να σηκώσετε μεγαλύτερο φορτίο από βάσανα, προκειμένου να βοηθήσετε την ψυχή σας να προλάβει να ωριμάσει σε αυτό το σύντομο διάστημα.

Σκεφθείτε πιο πολύ την ψυχή σας παρά το σώμα σας, γι’ αυτό ν’ αντέχετε υπομονετικά τους πόνους του προς χάριν της ψυχής σας. Ελάτε με πλήρη εμπιστοσύνη σ’ Εμένα για να Μου ζητήσετε τη δύναμη να μπορείτε να αντέξετε τα πάντα. γιατί ένα παιδί που αγαπάει τον πατέρα του, δέχεται πρόθυμα να σηκώσει ένα βάρος, όταν εκείνος θεωρεί ότι είναι σωτήριο για το παιδί του. Να βλέπετε κάθε βάσανο σαν προμήνυμα ότι το Τέλος είναι κοντά….

Η ανθρώπινη ζωή στη Γη σάς δόθηκε με σκοπό να ωριμάσουν οι ψυχές σας. Ασφαλώς θα μπορούσε επίσης να είναι ειρηνική, εάν σας ένωνε όλους τους ανθρώπους η αγάπη…. Όπου όμως αυτή λείπει, εκεί ο αντίπαλός Μου μπορεί να κυριαρχήσει ιδιαίτερα, και θ’ ανοίξει παντού πληγές, προκειμένου να κινδυνέψουν οι ψυχές σας, κι εσείς δεν πρέπει να τον αφήσετε να σας νικήσει.

Ο δρόμος προς Εμένα είναι πάντα ανοιχτός για σας και οφείλετε να τον βαδίζετε σταθερά ζητώντας την προστασία και τη βοήθειά Μου απέναντί του. ούτως ώστε να μην βλαφτούν οι ψυχές σας. Εγώ είμαι πάντοτε πρόθυμος να σας βοηθήσω, κι η βοήθειά Μου θα είναι όλο και πιο εμφανής, όσο πιο δυνατή είναι η πίστη σας.

Την πίστη σας όμως προσπαθεί ο αντίπαλός Μου να την κλονίσει μέσα σας. γι’ αυτόν το λόγο χρειάζεται πρώτα ν’ αγωνιστείτε για μία τέτοια ακλόνητη πίστη, η οποία ζωντανεύει όταν υπάρχει αγάπη. Εσείς οι ίδιοι πρέπει ανταποδίδοντας αγάπη να πασχίζετε να διευθετείτε ό,τι προξενεί ο εχθρός Μου με μίσος…. Τότε θ’ αυξηθεί η δύναμη της πίστης σας, τότε η προσευχή σας σ’ Εμένα θα αποκτά όλο και πιο πολύ εσωτερικότητα και εμπιστοσύνη. Και έτσι τότε η αγάπη Μου θα μπορεί να προσφέρει στα παιδιά Μου ευτυχία και θα εισακούω κάθε προσευχή, αφού δεν θέλω ν’ απογοητέψω τη πίστη σας…

Αμήν

Αρ. 4831 6-2-1950

Δημόσια Μαρτυρία και Αναφορά στο Όνομα του Ιησού….

Ομολογείστε ότι είσαστε μαζί Μου και μη διστάζετε ν’ αναφέρετε ανοιχτά τ’ Όνομά Μου, όταν σας ζητήσουν να πάρετε θέση σχετικά με την πίστη σας και τη σχέση σας μ’ Εμένα. Γιατί όταν το δηλώσετε με την καρδιά σας, Με ελκύετε στο πλευρό σας και τότε εξαφανίζεται κάθε φόβος. ως αποτέλεσμα μιλάτε ανοιχτά και χωρίς ενδοιασμό για θέματα της πίστης, για τη διδασκαλία Μου, για την επενέργειά Μου σε σας προσωπικά, εξωτερικά κι εσωτερικά, και επίσης για το μέλλον. Έτσι τότε γκρεμίζετε έναν τοίχο, τον τοίχο της σιωπής, πίσω από τον οποίον μπορεί να κρύβονται πολλά και ως εκ τούτου είναι κατάλληλος για να καλύπτεται η αλήθεια. Μιλείστε άφοβα οπουδήποτε κι αν είναι, γιατί Εγώ ο Ίδιος σας οδηγώ εκεί όπου απαιτούν από σας να καταθέσετε μαρτυρία για Μένα.

Δεν αργεί να έρθει ο καιρός που ο κόσμος θα χλευάζει εσάς που πιστεύετε ακόμη στον Θεό, στη ζωή μετά το θάνατο, γιατί οι κοσμικοί άνθρωποι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την πίστη, κι οτιδήποτε δεν είναι ορατό ή απτό το θεωρούν εξωπραγματικό. Από την πλευρά των ανθρώπων αυτών του κόσμου διαμορφώνεται ένα μέτωπο ανοιχτής εχθρότητας εναντίον των πιστών, έτσι που μετά δυσκολίας μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους από εχθρικές πράξεις, καθώς είναι μόνιμος στόχο επιθέσεων.

Όμως δεν πρέπει να σας τρομάζει αυτό, αφού πρέπει να έρθουν έτσι τα πράγματα. Γιατί έχει συμπληρωθεί ο χρόνος κι είναι ώρα να λάβει χώρα ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους δικούς Μου και στους οπαδούς του εχθρού Μου, ο οποίος αγωνίζεται να καταπνίξει την παραμικρή πίστη σ’ Εμένα, κι εκείνοι τον υπακούν πειθήνια.

Αλλά να ξέρετε ότι βρίσκομαι Εγώ ο Ίδιος στο πλευρό σας, τόσο πνευματικά όσο και ορατά, όπου είναι αναγκαίο. Να ξέρετε ότι εσείς είσαστε πολύ ισχυρότεροι από εκείνους, έστω κι αν υπερτερούν κατά πολύ αριθμητικά. Γιατί από τη στιγμή που μάχομαι στο πλευρό σας, είναι αδύνατον να ηττηθείτε ποτέ. Όμως πρέπει να Με υποστηρίζετε ανοιχτά και χωρίς ενδοιασμό, προκειμένου να καταλάβει ο εχθρός ποιος σας παρέχει δύναμη, καθώς θα είναι οφθαλμοφανές ότι λαμβάνετε υπερφυσική βοήθεια.

Προφέρετε απλώς με απόλυτη πίστη το Όνομά Μου όταν σας πιέσουν, απέναντι σε όσους σας επιτίθενται προτάξετε το Όνομά Μου, καλέστε Με με την καρδιά και με το στόμα και μην φοβάστε καμία επίγεια εξουσία. Σε όλους που έχουν καλή θέληση και θέλουν να ‘ναι δικοί Μου, θα τους παρέχω δύναμη, όπως το έχω υποσχεθεί. Το Όνομα του θεϊκού Λυτρωτή σας είναι το όπλο σας που πραγματικά είναι αήττητο. Γιατί όποιος τους έσχατους καιρούς διακηρύσσει την πίστη του σ’ Εμένα έχει όλη την αγάπη Μου…. Και όποιος Με υπερασπιστεί ενώπιον του κόσμου, Μου αποδεικνύει έτσι ότι έχει ακράδαντη πίστη κι αυτόν Εγώ θα τον φροντίζω ιδιαίτερα.

Πολύ σύντομα θα σας αναγκάσουν να Με υπερασπιστείτε ή να Με αρνηθείτε. Μην φοβηθείτε τότε την κοσμική εξουσία, παρά σκεφθείτε μόνο τα λόγια Μου: Όποιος Με μαρτυρεί μπροστά στον κόσμο, γι’ αυτόν θα δώσω κι Εγώ μαρτυρία μπροστά στον Πατέρα Μου… Θα σας αναγκάσουν να αποφασίσετε αν θα είσαστε με τον Ιησού Χριστό ή εναντίον Του. Τότε υποστηρίξτε Τον με χαρά ενώπιον του κόσμου, γιατί μόνο μέσω του Ιησού μπορείτε να έρθετε σ’ Εμένα, μόνο με την πίστη στο λυτρωτικό έργο του και στη βοήθειά Του μπορείτε να πλησιάσετε Εμένα, τον Πατέρα. Η αγάπη Μου θέλει να ενωθεί με όλους, όπως έχει ενωθεί με τον Ιησού, ο Οποίος λύτρωσε τον κόσμο από την αμαρτία με την αμέτρητη αγάπη Του….

Αμήν

Αρ. 3519 21-22 /8/1945

Το Τέλος του Κόσμου και η Ημέρα της Κρίσης….

Το Τέλος θα έρθει όταν δεν το περιμένει κανένας…. Θα είναι μία περίοδος κατά την οποία οι αρνησίθεοι απολαμβάνουν χωρίς περιορισμούς τα πάντα στη ζωή τους, ενώ οι πιστοί ζουν με την ψυχή στο στόμα και προσμένουν τον ερχομό του Κυρίου. Οι πρώτοι δεν κάνουν ούτε μία σκέψη για το τέλος που επίκειται, χωρίς ηθικούς φραγμούς ζουν μόνο για την κάθε μέρα, δεν έχουν κανένα μέτρο στις απολαύσεις τους, ασωτεύουν και αμαρτάνουν και βρίσκονται εντελώς κάτω από την επήρρεια του Σατανά.

Θα είναι μία περίοδος όπου θα υπάρχει φαινομενικά βελτίωση των βιοτικών συνθηκών, όπου οι άνθρωποι που υποκύπτουν στις απαιτήσεις των αρχών δεν θα στερούνται πια υλικά αγαθά. Αντίθετα τότε πρέπει να υποφέρουν μόνον εκείνοι που τους καταφρονούν λόγω της πίστης τους.

Και μέσα σ’ αυτό το χαροκόπι και την κραιπάλη έρχεται η Κρίση αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους ανθρώπους του Θεού, καθόσον προηγουμένως τίποτα δεν προμηνύει ότι επέρχεται μία αλλαγή στη θλιβερή κατάστασή τους. Η ανθρωπότητα έχει φορτωθεί την ενοχή από όλες τις αμαρτίες, έχει αποκοπεί εντελώς από τον Θεό και έχει στραφεί στον αντίπαλό Του. Έχει πάρει απ’ αυτόν το δικό του μερίδιο πάνω στη Γη, επίγειες Χαρές και ηδονές σε υπερβολικό βαθμό, με αποτέλεσμα οι επιδιώξεις και οι επιθυμίες των ανθρώπων να γίνονται όλο και πιο άθλιες. Αυτό εκδηλώνουν και με τη συμπεριφορά τους εναντίον των πιστών, καθώς τους κατατρέχουν χωρίς οίκτο, αφού είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην ισχύ και στη βάναυση βία των περισσοτέρων. Οι τελευταίοι κάνουν ολοκληρωμένα τη δουλειά τού Σατανά και γι’ αυτό είναι ώριμοι για τον αφανισμό τους.

Έτσι έρχεται το Τέλος όπως έχει προαγγελθεί στο Λόγο και στη Γραφή…. Θα είναι μία ημέρα απόλυτης φρίκης για τους ανθρώπους, η γη θ’ ανοίξει στα δύο, φωτιές θα ξεπηδούν από τα έγκατα της γης και όλα τα στοιχεία θα επαναστατούν…. Οι δε άνθρωποι θα προσπαθούν να διαφύγουν και θα καταληφθούν από απερίγραπτο πανικό, μα όπου και να στραφούν είναι παντού το ίδιο, ο αναπόδραστος αφανισμός….

Έχει έρθει το τέλος για όλους όσοι έχουν αποστραφεί τον Θεό, ενώ αντίθετα έχει έρθει η λύτρωση από τον ύψιστο κίνδυνο για τους δικούς Του, οι οποίοι θα ανυψωθούν εν ζωή κι έτσι θα γλιτώσουν από το σίγουρο θάνατο. Ο Θεός έχει προαγγείλει αυτήν την εποχή προ πολλού, όμως δεν δίνεται προσοχή στις προαγγελίες Του κι έτσι οι άνθρωποι θα βρεθούν αιφνίδια σε μία τρομακτική κατάσταση, από όπου δεν υπάρχει σωτηρία.

Το Τέλος της παλαιάς Γης έχει αποφασιστεί εδώ και αιωνιότητες, όμως το πότε θα γίνει τους είναι άγνωστο. Έτσι το βιώνουν σε μία εποχή, όπου θεωρούν ότι είναι ασφαλείς και κυρίαρχοι του κόσμου. Είναι μία περίοδος κατά την οποία επιδιώκουν ν’ απομυζήσουν από τη ζωή κάθε δυνατή ηδονή, όπου είναι εξ ολοκλήρου αιχμάλωτοι του κόσμου και γι’ αυτό έχουν διαγράψει τον Θεό από τη σκέψη τους.

Έτσι ο Θεός τούς θυμίζει την ύπαρξή Του…. Καλεί σε απολογία τον καθένα που αμαρτάνει ενώπιόν Του, αφού δεν Τον αναγνωρίζει…. Κρίνει όλους τους ανθρώπους και ξεχωρίζει τους μεν από τους δε, καθώς ανυψώνει τους δικούς Του και τους παίρνει κοντά Του στο βασίλειό Του, ενώ τους άλλους τους κλείνει πάλι μέσα στη φυλακή της ύλης…. Πρώτα τους αφήνει να βρουν ένα φρικτό θάνατο και στη συνέχεια φυλακίζει εκ νέου τις ψυχές τους, ήτοι δεσμεύει τη βούληση του κάθε πνεύματος. έτσι είναι αναγκασμένο να επαναλάβει ολόκληρη τη διαδρομή της εξέλιξής του στη νέα δημιουργία πια, χωρίς να έχει ελευθερία της βούλησης.

Είναι μία φρικτή διαδικασία, κι όμως ταυτοχρόνως αποτελεί μία πράξη θείας δικαιοσύνης, δοθέντος του ότι οι αμαρτίες των ανθρώπων έχουν φτάσει στο άκρον άωτο. Βρίσκονται στην υπηρεσία του Σατανά και οι ίδιοι έχουν καταντήσει τέλειοι διάβολοι. Έτσι το μόνο που μπορεί να γίνει γι’ αυτούς είναι να εξολοθρευτούν σωματικά και να φυλακιστεί το πνεύμα τους. Με αυτόν τον τρόπο θ’ απαλλαγούν από αυτούς οι πιστοί στον Θεό και θα μπορούν να ζήσουν με ειρήνη κι ομόνοια στη νέα Γη.

Έστω κι αν ο Θεός το αναβάλλει και δείχνει επανειλημμένα υπομονή, ενώ η αμαρτία αυξάνεται ραγδαία, ωστόσο το Τέλος έρχεται αμετάκλητα και σε μία ώρα που δεν το περιμένουν. Γιατί ακόμη και οι πιστοί θα εκπλαγούν, επειδή φαίνεται να κυριαρχεί παντού το κοσμικό στοιχείο, αφού εξουσιάζουν όλο και περισσότερο εκείνοι που εκπροσωπούν τον κόσμο και έχουν καταστήσει τους πιστούς ανίσχυρους και χωρίς δικαιώματα.

Και έτσι φαινομενικά ο κόσμος στέκεται γερά στα πόδια του κι όμως τόσο κοντά στο χαμό του… μέχρι να έρθει η ημέρα που έχει ορίσει από αιώνων ο Θεός. Κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει εκ των προτέρων αυτήν την ημέρα κι όμως σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο θα φέρει την οριστική διάλυση σε οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στη Γη. Ο Θεός μόνο γνωρίζει ποια ημέρα, ενώ οι άνθρωποι οφείλουν να την περιμένουν οποτεδήποτε και να προετοιμάζονται γι’ αυτή, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν σ’ εκείνους που θ’ αρπάξει προηγουμένως ο Πατέρας. Έτσι δεν θα συμπεριλαμβάνονται σ’ εκείνους που θα καταδικαστούν την Ημέρα της Κρίσης, όπως το έχουν προαγγείλει ο Λόγος και η Γραφή….

Αμήν

Αρ. 8624

Η καταστροφή της γης θα είναι αποτέλεσμα
ανθρώπινων πειραμάτων

«Την τελική πράξη της καταστροφής αυτής της γης, την προκαλείτε εσείς οι ίδιοι οι άνθρωποι από μόνοι σας. Κι Εγώ δεν πρόκειται να σας εμποδίσω, επειδή σκέφτομαι τα πνευματικά στοιχεία τα οποία χάρη σε αυτή την καταστροφική πράξη απελευθερώνονται από την ύλη, ούτως ώστε θα μπορέσουν να συνεχίσουν παραπέρα την εξελικτική τους πορεία με μια καινούργια μορφή πάνω στη νέα Γη.

Αυτό σας έχει ήδη ειπωθεί επανειλημμένα, εντούτοις σας φαίνεται σχεδόν απίστευτο, διότι η όλη διαδικασία είναι για σας καθαρά αδιανόητη.

Παρ’ όλα αυτά αποτελεί την κατάληξη μιας εξελικτικής περιόδου της πλάσης, την οποία ακολουθεί αμέσως μια νέα, με σκοπό να διεκπεραιωθεί το έργο της επιστροφής των έκπτωτων πνευμάτων πάλι μέσα στα πλαίσια της έννομης τάξης. Και τότε υπάρχουν πάλι δυνατότητες επιτυχίας, πράγμα που ήταν πλέον αδύνατον στην παλαιό γη.

Ο αντίμαχός Μου πραγματοποιεί το τελευταίο του σατανικό έργο παρακινώντας τους ανθρώπους να κάνουν αυτό το οποίο ο ίδιος δεν έχει τη δύναμη να το κάνει: να διαλυθούν δηλαδή τα δημιουρ­γήματα, επειδή πιστεύει ότι απελευθερώνοντας τα πνευματικά στοιχεία που είναι δέσμια μέσα τους θα τα πάρει υπό το κράτος του. Κατευ­θύνει όπως θέλει τους ανθρώπους και τους εξωθεί να κάνουν δια­φόρων ειδών πειράματα, τα οποία πειράματα όμως προσκρούουν στην ανθρώπινη άγνοια και επιφέρουν ολέθρια επακόλουθα.

Οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν πειράματα χωρίς να γνωρίζουν τι αποτελέσματα θα έχουν. Αποδεσμεύουν και εξαπολύουν δυνάμεις τις οποίες δεν ελέγχουν και καθορίζουν έτσι τον αφανισμό τους. Και μαζί με αυτούς και ολόκληρη η γη υφίσταται τρομακτικότατες καταστρο­φές. Ολόκληρη η γήινη επιφάνεια θα αλλάξει ολοκληρωτικά όλα τα δημιουργήματα πάνω στη γη θα παραδοθούν στην καταστροφή.

Οι αντιδράσεις θα φθάσουν ως το εσωτερικό της γης, με αποτέ­λεσμα να μπορεί να μιλάει κανείς για μια καταστροφή τεραστίων δια­στάσεων. Ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να το ζήσουν αυτό, εκτός από το μικρό πλήθος εκείνων που θα πάρω προηγούμενα από τη γη.

Εγώ ο Ίδιος δεν θα επέτρεπα ποτέ να συμβεί μια τέτοια κατα­στροφή, εάν δεν αποκόμιζα με αυτό τον τρόπο νέες δυνατότητες λύ­τρωσης για τα φυλακισμένα πνεύματα, τα οποία βασανίζονται εδώ και ατέλειωτο διάστημα μέσα στη συμπαγέστατη ύλη. Εννοείται βέβαια ότι η περαιτέρω εξέλιξη αυτών των πνευματικών στοιχείων θα ήταν δυνατή και χωρίς μια ολοκληρωτική καταστροφή της γήινης επιφά­νειας, εάν ωστόσο οι άνθρωποι δεν ανέτρεπαν την έννομη τάξη αλλά αντίθετα εκπληρούσαν απλά το καθήκον τους να την υπηρετούν.

Αλλά οι άνθρωποι δεν ζουν πια σε αρμονία με τη Θεία Τάξη Μου, γι’ αυτό ο αντίμαχός Μου έχει μεγάλη επιρροή επάνω τους και τους ωθεί να κάνουν πειράματα από τα οποία ελπίζει να αποκομίσει οφέ­λη, γιατί έχει την προσδοκία ότι θα επιτύχει την επάνοδο όλων των δεσμευμένων πνευματικών στοιχείων υπό την εξουσία του. Εγώ δε δεν του φέρνω εμπόδια, επειδή σε τελευταία ανάλυση εξαρτάται πά­ντα από την ελεύθερη θέληση των ίδιων των ανθρώπων το εάν θα πραγματοποιήσουν αυτά τα οποία τους υποκινεί να κάνουν ο αντί­μαχός Μου.

Πάντως ό, τι κι αν κάνουν οι άνθρωποι, Εγώ ξέρω πάντα πως να οδηγήσω τα πράγματα ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλε­σμα από τις πράξεις τους, διότι ο σκοτεινός κόσμος υπόκειται στην πραγματικότητα σ’ Εμένα και στην εξουσία Μου, γι’ αυτό είναι υπο­χρεωμένος να Με υπηρετεί και να συμμετέχει επίσης, αν και ασυνεί­δητα, στο έργο που πραγματοποιώ για την επιστροφή των πνευμά­των. Αναμφισβήτητα Εγώ ξέρω από προαιώνια την κατεύθυνση που παίρνει η θέληση των ανθρώπων, γι’ αυτό μπόρεσα να καταστρώσω το σχέδιό Μου για τη σωτηρία τους λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτή τη θέληση. Επομένως γνωρίζω επίσης πότε θα έχει έρθει η ώρα ό­που δεν θα υπάρχει πια ελπίδα για μια περαιτέρω πνευματική πρό­οδο στη γη.

Γνωρίζω δε πότε έχει έρθει επίσης η ώρα να ελευθερωθούν οι πνευματικές μονάδες οι οποίες είναι ακόμη δέσμιες μέσα στην ύλη. Γι’ αυτό το λόγο δεν εμποδίζω τις ενέργειες των ανθρώπων, όταν η θέλησή τους έχει πάρει κακό δρόμο και τους οδηγεί σε μια τρομακτι­κή καταστροφή. Αυτή η παραπλανημένη θέληση κάνει τους ανθρώ­πους πειθήνια όργανα του σατανά.

Γιατί εκείνος από μόνος του δεν είναι σε θέση να καταστρέφει το παραμικρό δημιούργημα, ούτε έχει καμία δυνατότητα να διαλύει την ύλη, δεδομένου ότι όλα τα πνευματικά στοιχεία που βρίσκονται σε κα­τάσταση ανελευθερίας, είναι εκτός του πεδίου της εξουσίας του. Ωστόσο επιδιώκει να τα ξανακάνει δικά του αυτά τα πνευματικά στοιχεία και οι άνθρωποι τον εξυπηρετούν σε αυτό το στόχο, συμβάλλοντας οι ί­διοι στη διάλυση της ύλης, κατ’ αρχήν πραγματοποιώντας αμέτρητα μικρότερα πειράματα, τα οποία όμως αργότερα παίρνουν τέτοιες δια­στάσεις στις οποίες η ύλη δεν μπορεί να διατηρηθεί. Παρ’ όλα αυτά Εγώ επιτρέπω να αποδεσμευθούν τα πνευματικά στοιχεία που είναι έγκλειστα μέσα στην ύλη κι ας είναι σε βάρος ολόκληρου του ανθρώ­πινου γένους, αφού έχει πια φτάσει σε μια τέτοια πνευματική κατάπτωση η οποία καθιστά αναγκαία μια νέα φυλάκιση μέσα στην ύλη.

Επομένως, ό,τι κι αν επιχειρήσουν ο αντίθεος με τους υποτελείς του ανθρώπους, σε τελευταία ανάλυση, θα εξυπηρετήσει και πάλι την ανοδική εξέλιξη των πνευμάτων, τα οποία οφείλουν κάποτε να φθάσουν στην τελείωσή τους. Γι’ αυτό το λόγο το σχέδιό Μου για τη λύ­τρωση των όντων θα εκτελεσθεί, όπως σας έχει προαγγελθεί».

Προφητεία της Μπέρτα Ντούντε από τις 29-3-1963

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ»

Αρ. 4353 25-6-1948

Αποσύνθεση …. Καταστροφή …. Νέα Φυλάκιση στην Ύλη….

Σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το μίσος και η αστοργία είναι αδύνατον πλέον να σημειωθεί πνευματική πρόοδος. Έτσι και η Γη δεν εκπληρώνει τον πραγματικό προορισμό της, που είναι να εξυπηρετεί τα μόρια των ψυχών, που πέφτοντας από την πνευματική δημιουργία ενσωματώθηκαν μέσα στην ύλη της, και πρέπει να εξελιχθούν πάλι ανοδικά ως την ενανθρώπιση. Κατά συνέπεια έχει έρθει ο καιρός να διαλυθούν τα ποικίλα υλικά δημιουργήματα που έπρεπε να εκπληρώνουν αυτόν το σκοπό και ν’ αφήσουν ελεύθερα τα πνευματικά στοιχεία που φιλοξενούν, προκειμένου να πάρουν νέα μορφή. Όμως για την ανθρωπότητα αυτή η αποσύνθεση σημαίνει μία πτώση από το υψηλό σημείο, στο οποίο είχε ήδη φτάσει, πίσω στο πιο αβυσσαλέο βάθος. Σημαίνει ότι επιστρέφει πάλι στην πολύ σκληρή ύλη για να επαναλάβει την πορεία εξέλιξης μέσα απ’ όλα τα υλικά δημιουργήματα στη νέα Γη που θα αναπλαστεί.

Επειδή είναι φτωχοί σε αγάπη, οι άνθρωποι έχουν πλήρη άγνοια κι άρα καμία αντίληψη γι’ αυτά που τους περιμένουν. Επιπλέον, δεν έχουν καμία διάθεση να τα σκεφτούν, όταν λαμβάνουν γνώση σχετικά. Δεν ασχολούνται με πνευματικά ζητήματα, πράγμα που είναι επίσης σημάδι ότι έχει έρθει η ώρα να διαλυθεί η παλαιά Γη. Έχουν αρνητική στάση απέναντι σε κάθε διαφώτιση σχετικά με αυτά, ζουν μόνο για τα επίγεια ενδιαφέροντά τους κι αρνούνται οποιαδήποτε πνευματική συζήτηση. Ως εκ τούτου προειδοποιήσεις και νουθεσίες πέφτουν στο κενό.

Αλλά από τη στιγμή που αποκλείεται οποιαδήποτε δυνατότητα να λάβει χώρα επί Γης μία πνευματική αλλαγή, όταν είναι εντελώς αδύνατη μία πνευματική ανάπτυξη προς το καλύτερο, το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι η απόλυτη κατάρρευση και εκφυλισμός. Όμως ο Θεός δεν το επιτρέπει να συμβεί, αντίθετα αναπλάθει πρωτύτερα ήδη τη Γη, πράγμα που βέβαια συνεπάγεται μια πλήρη καταστροφή, που όμως έχει προβλεφθεί στο προαιώνιο σχέδιό Του. Ο σκοπός είναι να δοθεί ξανά μία δυνατότητα ανοδικής εξέλιξης στο εντελώς εκφυλισμένο ανθρώπινο γένος και πιο συγκεκριμένα στα πνεύματα που είναι δέσμια εκεί μέσα. Γιατί η απέραντη αγάπη του Θεού δεν αφήνει κανέναν και τίποτα να χαθεί οριστικά, ακόμη κι αν Του εναντιώνεται πλήρως.

Συνεπώς η τελική καταστροφή της Γης θ’ αποτελεί ταυτόχρονα μία πράξη μέγιστης ευσπλαχνίας. Πάντως θα λάβει χώρα αμετάκλητα, προκειμένου να εμποδιστεί μία ακόμη μεγαλύτερη εξαχρείωση των ανθρώπων. Γιατί λόγω της αστοργίας τους έχουν ήδη διακόψει κάθε δεσμό με τον Θεό κι έχουν μεγαλώσει το χάσμα ανάμεσα σ’ Εκείνον και στους ίδιους, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία δύναμη να εξελιχθούν προς το καλύτερο, προς τα ύψη.

Γι’ αυτόν το λόγο έρχεται ο Θεός να τους βοηθήσει, καθώς τους αφαιρεί την εξωτερική ανθρώπινη μορφή και βάζει σε δεσμά εκ νέου το πνευματικό τους στοιχείο. Έτσι το απέραντο χάσμα που έχει ανοίξει ο άνθρωπος με την ελεύθερη βούλησή του θα μικρύνει πάλι, όταν θα βρεθεί στην κατάσταση της αναγκαστικής υποταγής στη φυσική νομοτέλεια. Ο σκοπός είναι η ψυχή του να έρθει πάλι πιο κοντά στον Θεό όντας ως δεσμώτης σε μία κατάσταση ανελευθερίας και υποταγής στους φυσικούς νόμους. Κι έτσι θα του δοθεί πάλι η δυνατότητα κάποτε να αξιοποιήσει σωστά την ελευθερία της βούλησης με σκοπό να φτάσει στον Θεό, έστω κι αν περάσουν αμέτρητοι αιώνες….

Αμήν

Αρ. 4962 3-9-1950

Αξιοποιείστε την Περίοδο Χάριτος πριν το Τέλος….

Ακόμη είναι μία περίοδος χάριτος γιατί το τέλος δεν έχει έρθει ακόμη… Ακόμη έχει ο άνθρωπος τη δυνατότητα να πάρει το σωστό δρόμο που οδηγεί ψηλά, προς τα πάνω, και ακόμη έχει στη διάθεσή του τα μέσα που του προσφέρει η χάρη Μου, ούτως ώστε μπορεί να φτάσει στον προορισμό του. Ακόμη είναι ελεύθερος να κάνει ή να μην κάνει ό,τι θέλει για τη σωτηρία της ψυχής του. Ακόμη μπορεί να αγωνιστεί να φτάσει ψηλά και θα βοηθηθεί με κάθε τρόπο, εφόσον θέλει να προχωρήσει προς τα πάνω…. Ακόμη κρατάει η περίοδος χάριτος….

Όμως σύντομα θα έχει λήξει, οπόταν θα συμβεί αμετάκλητα ό,τι έχει οριστεί να γίνει εδώ και αιωνιότητες, και τότε τα όντα που τώρα βρίσκονται στη Γη ως άνθρωποι, θα φυλακιστούν πάλι μέσα στην ύλη. Πόσο τρομερή σημασία έχει αυτή η εξέλιξη είναι αδύνατο να δοθεί σε σας τους ανθρώπους να το καταλάβετε. έτσι μόνο με νουθεσίες και προειδοποιήσεις μπορώ να σας επηρεάσω, στις οποίες όμως εσείς δεν δίνετε παρά λίγη σημασία.

Επανειλημμένα θα ήθελα να σας φωνάξω: Αξιοποιείστε την περίοδο της Χάριτος, ακούστε τα λόγια Μου που σας μεταφέρουν ενορατικοί και προφήτες, ότι μένει μόνο λίγος χρόνος ως το Τέλος. Συνειδητοποιείστε ότι είναι από την αγάπη Μου που σας στέλνω ξανά και ξανά απεσταλμένους Μου για να σας νουθετήσουν και να σας προειδοποιήσουν, επειδή θα ήθελα να σας γλιτώσω από τη μοίρα μίας εκ νέου φυλάκισης μέσα στα κτίσματα της Δημιουργίας Μου. Γι’ αυτό αξιοποιείστε την περίοδο της χάριτος, στην οποία ακόμη μπορείτε ν’ αναμορφώσετε τον εαυτό σας σύμφωνα με το θέλημά Μου.

Για όσο υπάρχει ακόμη αυτή η Γη, μπορείτε επίσης να επικαλεστείτε την αγάπη και το έλεός Μου, την υπομονή και την ευσπλαχνία Μου. Και ποτέ δεν θα παρακαλέσετε για κάτι μάταια, εφόσον προσεύχεστε για την πνευματική σας ανάπτυξη και ζητάτε τη συνδρομή Μου. Οπωσδήποτε θα σας την δώσω στο μέγιστο βαθμό, επειδή σας σπλαχνίζομαι για την κατάστασή σας και για την τρομακτική μοίρα που σας περιμένει, εάν αποτύχετε και εμμείνετε στην εναντίωσή σας απέναντί Μου μέχρι το τέλος. Ακόμη είναι η περίοδος της χάριτος, όπου θέτω σ’ εφαρμογή όλα τα μέσα που μπορούν ακόμη να σας βοηθήσουν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν Μου προβάλλετε καμία αντίσταση.

Ακόμη φεγγοβολούν μεμονωμένα φωτάκια που μπορούν να φωτίσουν το σκοτάδι στο δρόμο σας, εφόσον δεν τα σβήσετε εσείς οι ίδιοι. Ακόμη έρχονται στο δρόμο σας καθοδηγητές σταλμένοι από Μένα, οι οποίοι σας προτείνουν κατ’ εντολή Μου να σας καθοδηγήσουν για να μην λοξοδρομήσετε περιπλανώμενοι σε λάθος δρόμους και καταλήξετε στο βάραθρο. Διαρκώς είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με το έλεός Μου εκείνους που Με καλούν στην ανάγκη τους ή στέκονται αναποφάσιστοι σ’ ένα σταυροδρόμι. Όμως η περίοδος της χάριτος θα πάρει σύντομα τέλος, όπου θα βρίσκεται η κάθε ψυχή την Έσχατη Ημέρα, εκεί θα χρειαστεί να μείνει για αιώνες και αιώνες…. είτε στο φως είτε στο σκοτάδι….

Τότε η αγάπη και η ευσπλαχνία Μου υποχωρούν μπροστά στη δικαιοσύνη. Τότε κλείνουν οι πύλες τού πνευματικού βασιλείου για εκείνους που δεν αξιοποίησαν την περίοδο της χάριτος που παραχώρησα…. Τότε η κάθε ψυχή που έχει αποστατήσει από Μένα πρέπει αναπόδραστα να ακολουθήσει την πορεία εξέλιξης από την οποία ήθελα να την γλιτώσω, την εξέλιξη μέσα από την πλάση, με το στόχο να επιστρέψει σιγά – σιγά κοντά Μου…. Πρέπει να επαναλάβει την πορεία της ανοδικής εξέλιξης μέχρι την ενανθρώπησή της, μέσα στο τρομερό μαρτύριο της μακραίωνης φυλακής, επειδή δεν έδωσε σημασία στις νουθεσίες και στις προειδοποιήσεις Μου ούτε αξιοποίησε τη χάρη που της πρόσφερα, επειδή απέκρουσε την αγάπη Μου…

Αμήν

Αρ. 3949 1-1-1947

Επισήμανση για την Επικείμενη Φυσική Καταστροφή….

Επείγουσα Έκκληση να Προετοιμαστείτε….

Σε όλους εσάς που λαμβάνετε γνώση για το Λόγο Μου, κάνω έκκληση: Προετοιμαστείτε για την ερχόμενη εποχή που θα φέρει τεράστιες αλλαγές στις συνθήκες της ζωής σας και πολύ δύσκολα καθήκοντα από πνευματική και φυσική άποψη. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να την πάρετε πάρα πολύ σοβαρά, εάν θέλετε να βγει αβλαβής η ψυχή σας. Γιατί είναι ανάγκη ν’ αντλήσετε εκ των προτέρων δύναμη καθότι θα βρεθείτε αντιμέτωποι με υπέρογκα προβλήματα τόσο πνευματικά όσο και υλικά.

Η ζωή στη Γη θα σας δυσκολέψει τόσο πολύ που μόνο μαζί Μου και με τη βοήθειά Μου μπορείτε να την αντέξετε. επομένως πρώτα απ’ όλα πρέπει να διατηρήσετε το δεσμό σας μ’ Εμένα, αφού δεν επιτρέπεται να κλονιστεί η πίστη σας και να σκεφτείτε ότι σας έχω εγκαταλείψει. Γιατί μόνο στην πίστη σ’ Εμένα θα βρείτε παρηγοριά και δύναμη, οπότε θα απευθυνθείτε σ’ Εμένα και Εγώ θα σας βοηθήσω. Ακόμη κι αν πολλοί γύρω σας θα χάσουν την πίστη τους λόγω της μεγάλης δυστυχίας που θα ‘ρθει αμετάκλητα, εσείς μείνετε σταθεροί και με την καρδιά σας προσανατολισμένη προς Εμένα. έτσι θα Με αντιλαμβάνεστε και θα αισθάνεστε την παρουσία Μου, και συνάμα θα βρίσκετε πάντα βοήθεια, όπως σας έχω υποσχεθεί.

Ακόμη σας είναι αδύνατον να πιστέψετε αυτά που σας έχω διαμηνύσει ξανά και ξανά, ακόμη σας φαίνεται απίστευτο ότι Εγώ θα κάνω φανερά την επέμβασή Μου. Ωστόσο η ώρα εκείνη πλησιάζει όλο και πιο κοντά και θα φέρει μία πλήρη ανατροπή των βιοτικών συνθηκών που γνωρίζετε…. Και γι’ αυτό οφείλετε να προετοιμαστείτε κόβοντας ήδη από πριν την εξάρτησή σας από κάθε μορφή ύλης, αφήνοντας αποκλειστικά στα χέρια Μου τη συνέχεια της ζωής σας και μεριμνώντας πλέον μόνο για την ψυχή σας με απόλυτη πίστη σ’ Εμένα. Γιατί τα επίγεια αγαθά δεν μπορείτε να τα διατηρήσετε, όσο κι αν μεριμνήσετε, εάν Εγώ το βρίσκω ωφέλιμο να τα χάσετε…. Αντίθετα αυτό που θέλω να διατηρήσετε θα μείνουν σώα κι αβλαβή ακόμη κι από τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης, μέσω των οποίων θα εκδηλώσω τη βούλησή Μου.

Να το πιστέψετε ότι κατευθύνω τη μοίρα του καθενός χωριστά με βάση την αγάπη και τη σοφία Μου και άρα είναι αβάσιμη η οποιαδήποτε έγνοια και αγωνία από την πλευρά σας. Εγώ ο Ίδιος φροντίζω για τους δικούς Μου, έτσι ώστε να μπορέσουν να κατακτήσουν τη μέγιστη δυνατή ωριμότητα της ψυχής τους ήδη επί Γης. Γιατί ο χρόνος που απομένει ως το Τέλος είναι μόνο λίγος, πράγμα που για πολλούς σημαίνει ότι θα έχουν μία περιορισμένη διάρκεια ζωής. Ωστόσο οφείλουν και μπορούν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο ακόμη και σ’ αυτό το περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι η αγάπη Μου τους προσφέρει κάθε δυνατότητα.

Γι’ αυτόν το λόγο πάρτε τα λόγια Μου σοβαρά, να υπολογίζετε με βεβαιότητα ότι το τέλος θα έρθει σύντομα και πριν το τέλος η πρωτοφανής φυσική καταστροφή, την οποία πρέπει να περιμένετε καθημερινά, καθότι θα έρθει αιφνίδια ακόμη και για τους δικούς Μου. Και εμπιστευτείτε Με χωρίς περιορισμούς…. Ποτέ στους αιώνες των αιώνων δεν σας εγκαταλείπω, αρκεί να διατηρήσετε τη σχέση μαζί Μου, και σας ακούω, εφόσον Με καλείτε μέσα από την καρδιά σας.

Όμως αξιοποιείστε στο έπακρο το σύντομο διάστημα που προηγείται, παρατείστε κάθε επιδίωξη επίγειων στόχων και αναζητείστε αντίθετα μόνο πνευματικά οφέλη. Και να Μου μείνετε πιστοί ακόμη και στη μεγαλύτερη συμφορά και θα Με έχετε μόνιμα βοηθό στο πλευρό σας. θα βιώσετε τη βοήθειά Μου φανερά, πολλές φορές ως θαύμα, αφού σας την έχω υποσχεθεί, ο δε Λόγος Μου είναι και μένει αιώνια αλήθεια.

Πιστέψτε το αυτό, όπως και το ότι έρχεται μια εποχή μεγάλης δυστυχίας. προετοιμαστείτε γι’ αυτήν την εποχή αντλώντας συνεχώς δύναμη από το Λόγο Μου, αναζητώντας Με όλο και πιο ολόψυχα και διατηρώντας αδιάκοπα το δεσμό μαζί Μου χάρη στην προσευχή σας και σε πράξεις αγάπης. Γιατί θα χρειαστείτε πολύ μεγάλη δύναμη για να μην λυγίσετε, από τη στιγμή που θα φανερωθώ μέσα από τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης. Αλλά μην φοβάστε τίποτα, ό,τι κι αν έρθει, γιατί προστατεύω τους δικούς Μου, ώστε την τελευταία περίοδο πριν το τέλος να μπορώ να στηριχθώ πάνω τους, καθώς οφείλουν να Με βοηθήσουν διαδίδοντας το Λόγο Μου, προκειμένου να μπορέσουν να σωθούν οι ψυχές που έχουν καλή θέληση….

Αμήν

Αρ. 4420 27-8-1948

Οι κατ’ όνομα χριστιανοί και οι αληθινοί χριστιανοί

Όποιος δεν είναι μαζί Μου, είναι εναντίον Μου…. και όποιος Με παραδέχεται μόνο με το στόμα, αλλά δεν νιώθει με την καρδιά του ότι ανήκει σ’ Εμένα, επίσης δεν συγκαταλέγεται στην ποίμνη Μου, την οποία θα πάρω κοντά Μου στο βασίλειό Μου την έσχατη Ημέρα. Δεν αρκεί να λέγεται κάποιος χριστιανός, ότι δηλαδή ομολογεί τ’ Όνομά Μου, παρά είναι οι σκέψεις και οι πράξεις, η εσώψυχη επιθυμία να Μου ανήκει που τον κάνουν ακόλουθό Μου και υποστηρικτή Μου. Και τότε είναι αδιάφορο σε ποια φυλή, σε ποιο έθνος και ποια ομολογία πίστης ανήκει.

Κι αυτό το κριτήριο είναι πολύ σημαντικό, αφού παρέχει τελικά την εύλογη εξήγηση για το γεγονός ότι ενώ ο χριστιανισμός διδάσκεται σε όλη την Γη, δηλαδή υπάρχει μεν ένας μεγάλος αριθμός χριστιανών, αυτοί όμως πόρρω απέχουν από το να είναι χριστιανοί. Ως εκ τούτου η διδασκαλία Μου δεν βελτιώνει τον κόσμο, εφόσον δεν την ακολουθούν έμπρακτα και άρα δεν τους εκπαιδεύει να γίνουν αληθινοί χριστιανοί.

Μόνο ο έμπρακτος χριστιανισμός μπορεί να ονομαστεί χριστιανισμός, ο οποίος θα παράγει επίσης ανθρώπους που παρέχουν μία απόδειξη ότι η χριστιανική διδασκαλία είναι θεϊκή. Γιατί θα διαθέτουν φως και δύναμη σε μεγάλο βαθμό, θα είναι γεμάτοι σοφία και θα μπορούν να πραγματοποιούν πράγματα που μαρτυρούν τη δική Μου συνδρομή. Θα αποδεικνύουν ότι έχουν δεσμό μαζί Μου κι ότι επομένως η δική Μου διδασκαλία για την Αγάπη είναι η μόνη σωστή, που περιλαμβάνει την Αλήθεια.

Όσο όμως οι άνθρωποι αρκούνται στα σκέτα λόγια, εφόσον ξέρουν για τη χριστιανική διδασκαλία αλλά δεν την εφαρμόζουν, δεν τους αρμόζει το όνομα «χριστιανός», μολονότι είναι μέλη οργανισμών που έχουν στα λάβαρα τους Εμένα και τ’ Όνομά Μου. Εγώ δεν αρκούμαι στις κενές αερολογίες με το στόμα, Εγώ ελέγχω τις καρδιές και απορρίπτω όποιον βρω ελλιποβαρή.

Και δίνω δίκιο σ’ εκείνους που δεν δέχονται ότι αυτός ο χριστιανισμός δεν είναι θείο έργο, καθότι δεν έχει την έγκρισή Μου να χρησιμοποιούν τ’ Όνομά Μου αλλά να μην δίνουν σημασία στο θέλημά Μου. Το δε θέλημά Μου είναι η διδασκαλία, που έφερα στη Γη μέσω του ανθρώπου Ιησού, να υιοθετηθεί σε όλη την καθαρότητά της κι έτσι να εφαρμοστεί επίσης. Έτσι θα μπορεί να γίνει φανερό τι αποτέλεσμα φέρνει η εφαρμογή της διδασκαλίας Μου και ως επακόλουθο θα ενισχυθεί η πίστη και η αγάπη για Μένα.

Από την άλλη πλευρά ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να εξετάζει τι να πιστεύει και πράγματι αυτό είναι ωφελιμότερο από το ν’ απορρίπτει χωρίς να εξετάσει πρώτα. Συνεπώς όποιος απορρίπτει Εμένα προσωπικά, επειδή κρίνει με κριτήριο εκείνους που δεν είναι σωστοί υποστηρικτές Μου παρά μόνο κατ’ όνομα χριστιανοί, είναι επίσης κατακριτέος, γιατί όλοι σας οφείλετε να εξετάζετε τα πάντα και να κρατάτε ό,τι είναι καλύτερο.

Μία δε σοβαρή εξέταση θα οδηγήσει στην αποδοχή της διδασκαλίας Μου για την αγάπη, οπότε θα την εφαρμόσετε επίσης και θα βιώσετε στον εαυτό σας τα αποτελέσματά της και την επενέργειά της. Άμα αρνείστε όμως τη διδασκαλία Μου, τότε αρνείστε επίσης Εμένα τον Ίδιο, κι αυτό δεν θα σας αποβεί σε καλό, δεδομένου ότι χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να γίνετε μακάριοι….

Αρ. 4421 28-8-1948

Η πνευματική έπαρση των αρχηγών….

Η πνευματική έπαρση δεν αφήνει τους ανθρώπους να δεχτούν την αλήθεια που τους προσφέρω και τους την μεταφέρετε εσείς. Αισθάνονται μεν την θεϊκή προέλευσή της, όμως τους σκανδαλίζει το πρόσωπο εκείνου που τους τη μεταφέρει και δεν θέλουν να φανούν κατώτεροί του. Ως συνέπεια η αγνή αλήθεια δεν κάνει εντύπωση σ’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι κανονικά χάρη στην κριτική τους ικανότητα θα έπρεπε να την αναγνωρίσουν. Ωστόσο μέσα στην καρδιά τους δεν μπορούν ν’ αρνηθούν την αλήθεια, καθότι διαισθάνονται ότι ως απόρροια έχουν περισσότερη γνώση και κατανόηση για πράγματα που προηγουμένως τους ήταν ακατανόητα.

Έτσι την οικειοποιούνται και κάνουν χρήση της αλήθειας, όμως δεν το παραδέχονται απέναντι στους συνανθρώπους τους κι επομένως ψεύδονται απέναντι στον εαυτό τους. Αυτό όμως είναι μία μεγάλη αμαρτία, δεδομένου ότι ενώ έχουν τη σωστή επίγνωση, αρνούνται ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να τους προσφερθεί.

Και εντούτοις πρέπει να σας πω ότι κάνετε καλά να μιλάτε άφοβα όπου αυτό είναι δυνατό. Η αλήθεια μπορεί να διαδοθεί ακόμη και σαν υποτιθέμενη πλάνη, όταν αρχικά μεταδοθεί στους ανθρώπους με αρνητική πρόθεση για ν’ απορριφθεί. Γιατί τότε ο καθένας μόνος του αρχίζει να σκέφτεται, οπότε μπορεί με την ελεύθερη θέλησή του να την δεχτεί ή να την απορρίψει, οπότε η κρίση του διαμορφώνεται ανάλογα με το βίο του.

Όμως πόσο τυφλοί είναι οι άνθρωποι στο πνεύμα και ποια απατηλά φώτα ακολουθούν στο δρόμο τους…. Αντιστέκονται σε κάθε καθοδήγηση που επιχειρεί να στρέψει το βλέμμα τους στη σωστή κατεύθυνση. Αισθάνονται άνετα στο σκοτάδι κι Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όπου προβάλλουν τόσο ανοιχτά αντίσταση. Άμα πέσει το πέπλο που σκεπάζει τα μάτια τους, αναγνωρίζουν ολοκάθαρα την πλάνη και το αδιέξοδο εκείνων που περνούν τη ζωή τους άσκοπα απλώς σαν συνοδοιπόροι, χωρίς να νοιάζονται οι ίδιοι προσωπικά για το δρόμο που ακολουθούν.

Γι’ αυτόν το λόγο οι αρχηγοί οφείλουν να διαλέξουν το σωστό δρόμο, γιατί φέρουν μεγάλη ευθύνη για όλους όσοι τους ακολουθούν. Μα όταν ένας γνώστης του δρόμου τους υποδεικνύει το σωστό, επειδή βλέπει ότι η πορεία που επέλεξαν τους οδηγεί μακριά από τον προορισμό τους, τότε οι αρχηγοί δεν πρέπει να τον προσπερνούν αλαζονικά και να κοιτάζουν υποτιμητικά αυτόν που τους συμβουλεύει. Οφείλουν ν’ αναγνωρίσουν την άνωθεν βοήθεια που τους δίνεται και να την δεχτούν μ’ ευγνωμοσύνη.

Το μέλλον επιφυλάσσει μεγάλα γεγονότα και οι άνθρωποι θα παρακολουθούν τα επακόλουθα γεμάτοι ερωτήματα, γιατί χωρίς επίγνωση θα τους είναι ακατανόητα. Εγώ θέλω να σας διαφωτίσω, όμως εσείς δεν ακούτε. θέλω να σας δώσω ένα μικρό φως λόγω των προσεχών εξελίξεων γιατί θα πέσει μεγάλη σκοτεινιά γύρω σας, θα σας τυλίξει σκοτάδι που μόνο το Φως Μου από τους Ουρανούς μπορεί να διαπεράσει.

Και εσείς προσπαθείτε να σβήσετε το Φως, δεν χαίρεστε με τη λάμψη του, μολονότι βλέπετε το Φως και δεν μπορείτε να εξουδετερώσετε τις ακτίνες του…. Το τοποθετείτε κάτω από το δοχείο με το οποίο μετρούν το στάρι, όπου κανένας δεν το χαίρεται, κανένας δεν μπορεί να ευφρανθεί, μολονότι είναι ένα Φως από τους Ουρανούς…. Εγώ όμως σας προειδοποίησα και σας πρόσφερα την αγάπη Μου…. Ωστόσο είσαστε ελεύθεροι στη θέληση, στις σκέψεις και στις πράξεις σας, Εγώ σας υποδεικνύω το δρόμο, αλλά δεν σας αναγκάζω να τον ακολουθήσετε….

Αμήν

Αρ. 6079 15.10.1954

Η φωνή του Θεού προειδοποιεί και προαναγγέλλει μια Νέα Εποχή

Μην εμποδίζετε τη φωνή του Θεού να φθάσει στα αυτιά σας, γιατί ξεκινάει μια καινούργια εποχή, μία νέα περίοδος, που μπορείτε να τη βιώσετε και εσείς αν δώσετε προσοχή σε αυτά που σας λέει ο ίδιος ο Θεός, αν πάρετε σοβαρά τη φωνή Του και διαμορφώσετε τον εαυτό σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Νέας Εποχής. Γιατί σ’ αυτή την Εποχή θα κατοικούν τη γη μονάχα οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται σε στενή σχέση με το Θεό, ο οποίος και θα παραβρίσκεται στη γη, ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους. Αυτή η συναναστροφή με το Θεό απαιτεί από τον άνθρωπο μια ιδιαίτερη συνειδητότητα, η οποία θα επιτρέπει ένα τέτοιο στενό σύνδεσμο. Αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να τον πετύχετε σ’ αυτή την τελευταία περίοδο. Γι’ αυτό το λόγο σας μιλάει ο ίδιος ο Θεός, για να συνειδητοποιήσετε από τα Λόγια Του πόσο απαραίτητο είναι να μεταμορφωθείτε σε υπάρξεις γεμάτες αγάπη, αντλώντας τη δύναμη από αυτά Του τα Λόγια. Γιατί χωρίς αγάπη δεν εννοείται ζωή στη νέα γη. Ό,τι δεν κάνετε από μόνοι σας, θα πρέπει να το κάνετε όταν σας το ζητήσει ο Θεός τόσο εμφανώς και καθαρά, που θα σας κάνει μεγάλη εντύπωση, φθάνει μόνο να δώσετε προσοχή στη φωνή Του, φθάνει να αφήσετε τα Λόγια Του να μπουν στην καρδιά σας και να τα ακολουθήσετε.

Το να ακούσετε τη φωνή του Θεού μέσα στη φασαρία του κόσμου το καθορίζει η θέλησή σας. Τότε θα ακουστεί μέσα σ’ εσάς τους ίδιους, ή θα την ακούσετε με αγαλλίαση μέσω των απεσταλμένων Του. Θα αναγνωρίσετε ότι είναι η φωνή του Πατέρα που ανησυχεί για σας και θέλει να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από το θάνατο και να σας προσφέρει τη ζωή. Όμως το δρόμο για τη ζωή θα πρέπει να το βαδίσετε μόνοι σας, Κι αυτό το δρόμο σας το δείχνει ο Θεός με το Λόγο Του. Σας διδάσκει Αυτός ο ίδιος και οι διδασκαλίες Του είναι πραγματικά σαφείς, χωρίς περιθώριο παρανοήσεων. Αν τους δώσετε την κατάλληλη προσοχή και δεν τις προσπερνάτε αδιάφοροι, μπορούν να σας φωτίσουν με ένα ζεστό, καθαρό φως.

Είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι, η Γη περνάει σε μια νέα εποχή της εξέλιξής της. Σε αυτή την εποχή θα κατοικείται ακόμα από ανθρώπους, οι οποίοι όμως θα πρέπει να είναι σε μια άλλη κατάσταση από αυτή στην οποία βρίσκεσθε εσείς σήμερα στη Γη. Κι ωστόσο η αλλαγή είναι δυνατή ακόμη, μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να κατακτήσετε το επίπεδο το οποίο απαιτείται για να κατοικήσετε στη νέα Γη. Όμως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια του Θεού. Γι’ αυτό το λόγο αντηχεί κάθε τόσο η φωνή Του και σας προτρέπει να επιδιώξετε αυτή τη μεταμόρφωση της ύπαρξής σας. Σας παρακινεί να συνδεθείτε όσο γίνεται πιο στενά μαζί Του, ώστε να γίνεται άξιοι να μετατεθείτε σε αυτή τη νέα Γη, όταν έρθει η ώρα γι’ αυτό. Γιατί αυτή η ώρα πλησιάζει. Σε λίγο λήγει η προθεσμία που σας έχει δώσει ο Θεός σε αυτή τη Γη. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση της Γης, η οποία θα εισάγει μια Νέα Εποχή εξέλιξης.

Ό,τι είναι ακατάλληλο για τη νέα Γη θα πάρει τέλος. Ανάλογα με το επίπεδο της πνευματικής του ωριμότητας θα δεσμευθεί και πάλι μέσα σε νέες μορφές. Ακούστε λοιπόν τη φωνή του Θεού που σας προειδοποιεί και σας προτρέπει να ανήκετε ανάμεσα σε εκείνους τους οποίους θα σώσει η Θέλησή Του. Εκείνους που στο τέλος θα τοποθετήσει στον παράδεισο της νέας Γης.

Αμήν

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ;»

ηπροφητείασημερα.gr

Αρ. 4457 11.10.1948

Προαγγελία του τέλους…

«Έχετε μόνο πολύ λίγο χρόνο πια…»

Ο χρόνος που σας μένει είναι λίγος, γι’ αυτό πρέπει να προ-παρασκευάζεστε με σοβαρότητα για την ημέρα εκείνη όπου θα συμβεί μια τέτοια καταστροφική πράξη που όμοιά της δεν έχει ξαναζήσει κανείς. Και παρόλο που σας το επισημαίνω κάθε τόσο, εσείς ακούτε με αμφιβολία τα λόγια Μου γι’ αυτό και αντιμετωπίζετε χλιαρά την άσκηση της ψυχής σας… Έχετε μό-νο πολύ λίγο χρόνο… μα εκτός από το Λόγο Μου δεν έχω άλλο τρόπο για να τραβήξω την προσοχή σας. Αν δεν τον πιστεύετε όμως, τότε θα τρομοκρατηθείτε όταν κάνουν την εμφάνισή τους τα τελευταία σημάδια.

Θα σας προειδοποιήσω βέβαια λίγο πριν για άλλη μια φορά, όμως και σε αυτά τα λόγια δεν θα δώσετε περισσότερη πίστη απ’ ό,τι στα προηγούμενα. Και είναι η μακροθυμία Μου που σας κάνει κι αμφιβάλλετε, για το λόγο ότι εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι καθυστερώ για χάρη εκείνων των ψυχών που μπορούν ακόμη να σωθούν, παρ’ όλο που ο χρόνος έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Ορισμένοι ελάχιστοι μπορούν ακόμη να σωθούν κι επειδή θέλω να τους γλιτώσω από μια ατέλειωτα μακριά πορεία μέσα στη φύση της νέας Γης, κάνω υ-πομονή και καθυστερώ ακόμη. Όμως και η τελευταία διορία παίρνει τέλος, γι’ αυτό πάρτε στα σοβαρά τα λόγια Μου, ότι σας μένει μόνο λίγος χρόνος, γιατί θα μετανιώσετε για την κά-θε μία μέρα που δεν την αξιοποιήσατε για την ψυχή σας.

Γιατί θα σας αιφνιδιάσει το πόσο γρήγορα θα ενσκήψει μία αδιανόητη σήμερα αλλαγή στον κόσμο, όπου λίγες μέρες θα είναι αρκετές για να βρεθείτε σε μια τελείως πρωτόγνωρη κα-τάσταση. Τότε λοιπόν θυμηθείτε τα λόγια Μου και δώστε την προτεραιότητα στα πνευματικά πράγματα αντί για τα υλικά. Γιατί η φροντίδα σας για τα δεύτερα δεν έχει κανένα νόημα δεδομένου ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε τίποτα, αν δεν θέ-λω Εγώ να σας το διατηρήσω. Άλλωστε εναπόκειται στη θέ-ληση και στη δύναμή Μου να σας προστατεύω και να φροντίζω να επιβιώσετε.

Εσείς να σκέφθεστε μόνο την ψυχή σας, να είσαστε πρόθυ-μοι να βοηθήσετε και να δώσετε όπου βλέπετε μπροστά σας την ανάγκη του άλλου. Παράλληλα δεθείτε στενά μαζί Μου, για να πάρετε τη δύναμη να αντέξετε και να τα βγάλετε πέρα με όλες τις απαιτήσεις της ζωής που θα ανακύψουν τότε. Να αντλείτε πάντα δύναμη από το Λόγο Μου, γιατί αυτός σας προσφέρει μια πηγή ενέργειας, με την οποία μπορείτε να αναζω-ογονείστε και που δεν πρόκειται να στερέψει ποτέ. Να είσαστε πάντα έτοιμοι για Μένα κι Εγώ δεν θα σας εγκαταλείψω ό,τι κι αν σας βρει…

Αμήν

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ

Αρ. 8429 4.3.1963

Η αρμονία της ζωής πάνω στη Νέα Γη

Όπως και αν φαντάζεστε τη Νέα Γη, η πραγματικότητα θα την ξεπερνάει κατά πολύ, διότι μία εποχή μακαριότητας ανα-τέλλει για τους δικούς Μου, για τους ανθρώπους που θα βαστάξουν ως το τέλος και μετά την ανύψωσή τους θα επιστρέψουν στη Νέα Γη. Θα ζουν μέσα σε απόλυτη αρμονία και ειρήνη μεταξύ τους, περιτριγυρισμένοι από πρωτοφανή δημιουργήματα.

Ο δε κόσμος των ζώων θα συμβιώνει επίσης ειρηνικά, δεν θα υπάρχει καθόλου πόλεμος ανάμεσα στα πλάσματα, διότι οι ψυχικές τους ουσίες θα βρίσκονται και αυτές λίγο πριν από την ενσάρκωσή τους ως άνθρωποι. Επιπλέον, όλα τα πνευμα-τικά στοιχεία που είναι έγκλειστα μέσα στην πλάση αισθάνονται και εκείνα την αρμονία που επικρατεί γύρω τους. Το α-ποτέλεσμα είναι να αποβάλουν φανερά την αντίστασή τους, πράγμα που φαίνεται από την προθυμία με την οποία υπηρετεί το κάθε πλάσμα τον προορισμό του, δεδομένου ότι και αυτά τα πνευματικά θέλουν επίσης να περάσουν σύντομα στο τε-λικό στάδιο της πορείας τους σε αυτή τη Γη.

Και οι άνθρωποι θα μπορούν να χαίρονται πάρα πολλά έξοχα πράγματα, διότι είναι πλέον ώριμοι για να απολαύσουν μια ζωή μακαριότητας, την οποία θα απολάμβαναν κανονικά στο υπερκόσμιο Βασίλειο. Ωστόσο οφείλουν να συνεχίσουν να ζουν πάνω στη Νέα Γη, γιατί από αυτούς θα προκύψει το νέο ανθρώπινο γένος. Έτσι θα μπορέσουν να ενσαρκωθούν πάλι οι ψυχές εκείνες οι οποίες χάρη στη μεγάλη αλλαγή που επήλθε, όπως και εξαιτίας της υπέρμετρης δυστυχίας που σήμαινε η τελευταία εποχή της παλαιάς Γης και της τεράστιας καταστροφής που μεσολάβησε, κατέκτησαν επίσης ένα ανώτερο βαθμό ωριμότητας. Τώρα χάρη στην έντονη αγάπη που βιώνεται από τους ανθρώπους της Νέας Γης, είναι περισσότερο πρόθυμες και αυτές οι ψυχές να ενσαρκωθούν μέσα σε μία υλική μορφή, προκειμένου υπηρετώντας για τελευταία φορά να εκπληρώσουν τον προορισμό τους.

Γι’ αυτό το λόγο, ήδη από την αρχή της ανθρώπινης ενσάρκωσής τους, δεν είναι εντελώς στερημένες από αγάπη, αποτέλεσμα να εξελίσσονται ταχύτερα προς ανώτερα επίπεδα, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υφίστανται πίεση από την πλευρά του αντίθεου, αφού η αγάπη που διαθέτουν τους εξασφαλίζει προστασία και βοήθεια από τις φωτεινές οντότητες. Έτσι μπορούν με ευκολία να αποβάλουν τα ορμέμφυτα και τις επιθυμίες που κουβαλούν ακόμα επάνω τους.

Η θέλησή τους είναι στραμμένη προς τη δική Μου κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να υπόκεινται εντελώς συνειδητά στη δοκιμασία της θέλησης, η οποία είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ενσάρκωσής τους στη Γη. Επιπλέον ο αντίμαχός Μου δεν μπορεί να τους φέρει σε σύγχυση, αφού η αγάπη που έχουν μέσα τους τους συνδέει μαζί Μου.

Αυτούς τους ευνοϊκότερους όρους για μια πιο εύκολη επείγεια πορεία των απογόνων τους, τους κατέκτησαν οι δικοί Μου χάρη στη νίκη τους στον τελευταίο αγώνα, ο οποίος απαιτούσε μια πραγματικά ισχυρή θέληση και μεγάλη αγάπη σ’ Εμένα και γι’ αυτό θα τους ανταμείψω με κάθε τρόπο. Επιπλέον γνωρίζω πώς έχει μεταστραφεί η θέληση των πνευματικών στοιχείων που βρίσκονται έγκλειστα στις διάφορες υλικές μορφές, ούτως ώστε μπορώ να τα εμφυτεύσω στη Νέα Γη στις αντίστοιχες εξωτερικές φόρμες, οι οποίες τους προσφέρουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν πρόθυμα στα πλαίσια της Τάξης Μου. Και πάνω στη Νέα Γη θα επικρατεί μία κατάσταση, όπου τους ανθρώπους δεν θα τους κατατρύχουν προβλήματα και έγνοιες, όπου δεν θα αντιμετωπίζουν καμία ανάγκη, τόσο από υλική όσο και από πνευματική άποψη, όπου θα μπορούν ανέμελοι να χαίρονται όλα τα εξαίσια δημιουργήματα, όπου ο ένας θα νιώθει τέτοια αγάπη για τον άλλο, ώστε θα προσπαθεί να παραμερίσει από το δρόμο του το καθετί που θα μπορούσε να τον ενοχλήσει. Κι αυτό το γεγονός Με προτρέπει να παρευρίσκομαι προσωπικά ανάμεσα στους δικούς Μου, να τους διδάσκω και να τους κάνω ευτυχισμένους με την παρουσία Μου.

Μία αληθινά θεία ειρήνη θ’ απλώνεται πάνω από όλα τα πλάσματα, η οποία θα διαρκέσει για μεγάλη περίοδο. Γιατί η αγάπη θα είναι η αιτία για οτιδήποτε γίνεται, με αποτέλεσμα και οι επόμενες γενεές να Μου επιτρέπουν να παρευρίσκομαι ανάμεσά τους, ενώ ο αντίθεος δεν θα ασκεί καμία επιρροή πά-νω τους. Διότι δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα εκεί που είμαι Εγώ. Έτσι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αληθινά λυτρωθεί, διότι πορεύονται κάτω από το σήμα του σταυρού, γνωρίζουν τα πάντα για το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού και Με αγαπούν στο πρόσωπό Του με όλη τη θέρμη της καρδιάς τους.

Πρόκειται για μια αληθινά παραδείσια κατάσταση, η οποία μεν διαρκεί για μια μεγάλη περίοδο, αλλά δεν παραμένει απε-ριόριστα έτσι. Διότι όλο και περισσότερα πνευματικά στοιχεία που θα έχουν διατρέξει τα στάδια της δημιουργίας, θα φθάνουν στην τελευταία ενσάρκωση σαν άνθρωποι. Πρόκεται για πνευματικές μονάδες των οποίων δεν έχει καμφθεί απόλυτα η αντίστασή τους με αποτέλεσμα να επικρατήσουν τελικά οι υλικές επιθυμίες, έτσι ώστε θα λυθούν οι αλυσίδες που δένουν τον αντίπαλό Μου. Γιατί οι άνθρωποι θα επιθυμούν πάλι αυτά που ανήκουν σ’ εκείνον αποδεικνύοντας έτσι ότι και οι ίδιοι του ανήκουν, με συνέπεια να καταλήξουν πάλι υπό την εξουσία του. Με αυτό τον τρόπο ο αντίθεος αποκτάει πάλι το δικαίωμα να επιδρά πάνω στην ανθρώπινη θέληση, πράγμα το οποίο το εκμεταλλεύεται παρακινώντας τους σε πράξεις οι οποίες δεν είναι σωστές κατ’ Εμένα. Γιατί καθώς είναι ενά-ντιες προς τις εντολές για την αγάπη, σαν αποτέλεσμα Με εκτοπίζουν από το πεδίο της όρασης όσων παραδίδονται στον αντί-παλό Μου.

Τότε θ’ αρχίσει πάλι η πάλη ανάμεσα στο Φως και στο σκοτάδι και η Γη θα υπηρετήσει ξανά το σκοπό της ως σταθμός ωρίμανσης των πνευμάτων, διότι είναι αμέτρητα τα φυλακισμένα πνευματικά στοιχεία που εξελίσσονται ακόμη κι όλα έχουν τον προκαθορισμένο τους χρόνο εξέλιξης. Συνάμα συνεχώς θα αποδημούν από τη Γη προς το πνευματικό βασίλειο ψυχές που θα έχουν λυτρωθεί ολοκληρωτικά, γιατί το λυτρω-τικό έργο του Ιησού Χριστού δεν θα μείνει ποτέ χωρίς καρπούς. Εγώ δε από την πλευρά Μου φροντίζω πάντοτε να φθάνει αυτή η γνώση στους ανθρώπους, διότι ο Ιησούς θα είναι πάντοτε ο αντίπαλος του άρχοντα του σκότους.

Κι ο Ιησούς πάντα θα βγαίνει νικητής αργά ή γρήγορα, ανάλογα με τη θέληση του ανθρώπου, ο οποίος είναι και παραμένει ελεύθερος και ο οποίος θα επιτύχει μια μέρα την τελική τελειοποίηση στη γήινη ζωή του, διότι κάποτε θα αφοσιωθεί σ’ Εμένα και θα υποταχθεί ολότελα στο Θέλημά Μου.

Αμήν

«Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ»

Αρ. 3703 3 – 3 – 1946

Απαραίτητη η Έκκληση στον Θεό για Βοήθεια την Έσχατη Εποχή ….

Στο εξής θα είσαστε αναγκασμένοι να Με παρακαλείτε διαρκώς για τη βοήθειά Μου, εάν δεν θέλετε να υποκύψετε στον αγώνα για επιβίωση, όταν θ’ αντιμετωπίζετε φυσικές όσο και τις πνευματικές ανάγκες. Βέβαια μπορείτε να βγείτε νικητές και χωρίς να ζητήσετε τη βοήθειά Μου. Όμως τότε βρίσκεστε ήδη υπό την εξουσία του εχθρού Μου, ο οποίος σας δίνει τη δύναμη να τα καταφέρετε, αλλά για αντίτιμο παίρνει στην κατοχή του την ψυχή σας…. Εάν αυτή η δύναμη σας κάνει ισχυρούς τη μελλοντική περίοδο, αυτό θα είναι η μεγαλύτερη συμφορά για σας. Γιατί η συνέπεια θα είναι να χαθείτε για αιώνες αιώνων στο βασίλειο του σκότους. στην ουσία ανταλλάσσετε γι’ αυτήν τη σύντομη περίοδο δύναμης μία αιωνιότητα σε αδυναμία, όπου θα πληρώσετε εξαιρετικά σκληρά την απροθυμία σας να καταφύγετε σ’ Εμένα για βοήθεια.

Τη μελλοντική εποχή μόνο με την υποστήριξή Μου και τη δική Μου παροχή δύναμης μπορείτε να την αντέξετε και άρα να την περάσετε χωρίς κίνδυνο για την ψυχή σας. ωστόσο εναπόκειται σε σας τους ίδιους εάν θέλετε να Μ’ επικαλεστείτε. Κανονικά η μεγάλη δυστυχία θα έπρεπε να σας παρακινήσει να το κάνετε, όμως Εγώ δεν σας εξαναγκάζω. Απλώς επιδιώκω μέσω της δυστυχίας να σας ωθήσω ν’ αναζητήσετε την επαφή μαζί Μου, επειδή διαφορετικά χωρίς το δεσμό αυτόν δεν μπορών να σας μεταδώσω τη δύναμή Μου. Δυσβάστακτη και γεμάτη πόνο θα είναι η ζωή για κάθε άτομο που δεν Με έχει βάλει μέσα στην καρδιά του….

Αντιθέτως, ανακούφιση θα βρει ο καθένας από σας, άμα αποτανθεί σε Μένα για βοήθεια. Γιατί η αγάπη Μου σας βοηθά να σηκώσετε τα βάρη σας, βοηθά τον κάθε έναν χωριστά που έχει εμπιστοσύνη και πίστη σ’ Εμένα. Γιατί η μεγάλη συμφορά πρέπει να βρει την ανθρωπότητα για το δικό της το καλό, αφού είναι το ύστατο μέσον για να την προσελκύσω σ’ Εμένα και να την κερδίσω για το βασίλειό Μου. Θέλω να κάνω τις καρδιές τους δεκτικές για το Λόγο Μου κι αυτό οφείλει να κατορθώσει η μεγάλη συμφορά, ούτως ώστε να λαχταρούν μία λέξη παρηγοριάς μία εξήγηση για τη δυστυχία τους. Έτσι τότε μπορεί να αναλογιστούν σοβαρά τα λόγια Μου μέσα στην καρδιά τους και να Με αναγνωρίσουν εάν έχουν καλή θέληση.

Γιατί υπάρχουν πολλές παραπλανημένες ψυχές που έχουν χάσει το σωστό δρόμο και πρέπει να οδηγηθούν πάλι πίσω σ’ αυτόν μέσω του Λόγου Μου, ο οποίος τους αποκαλύπτει την αλήθεια σε όλη της την πληρότητα. Βέβαια, λόγω της δυστυχίας, από την άλλη πλευρά θα κλείσουν επίσης και πολλές καρδιές απέναντι στο Λόγο Μου και δεν είναι δυνατόν ν’ ανοιχτούν με τη βία.

Ωστόσο μακάριος όποιος αντέχει τη δυστυχία δίχως να εξασφαλίσει βοήθεια από τον αντίπαλό Μου διαπράττοντας κακές πράξεις εις βάρος του διπλανού του ή με κακές σκέψεις και άσχημα λόγια. Γιατί ο εχθρός τον συνδράμει ολοφάνερα και του εξασφαλίζει κάθε λογής διευκολύνσεις, προκειμένου να τον κερδίσει εξ ολοκλήρου.

Μην επιδιώξετε επομένως να βελτιώσετε τη διαβίωσή σας με επανειλημμένες πράξεις αστοργίας, αντέξτε τη μοίρα σας με υπομονή και καρτερία και καταφύγετε σ’ Εμένα…. Σας παραστέκομαι πάντα, αρκεί να Με παρακαλέσετε να σας βοηθήσω, αρκεί να πάρετε το δρόμο για να έρθετε κοντά Μου και υποταχθείτε σε Μένα ταπεινά εμπιστευόμενοι το έλεός Μου. Ποτέ δεν αφήνω κάποιον που Με παρακαλεί σοβαρά να φύγει χωρίς να τον βοηθήσω κι αυτήν την εμπιστοσύνη πρέπει να την αποκτήσετε όλοι σας, προκειμένου να περάσετε υποφερτά την περίοδο της μεγάλης δυστυχίας. Μπορείτε να είσαστε βέβαιοι ανά πάσα στιγμή ότι φροντίζω για σας μ’ αγάπη εφόσον παραδοθείτε στα χέρια Μου, εφόσον Με αναγνωρίζετε και επομένως δεν Με βγάζετε από τις σκέψεις σας….

Όποιος όμως αμελεί να το κάνει, θα βρίσκεται σε πολύ μεγάλη δυσχέρεια ψυχικά, από όπου μόνο η ίδια του η θέληση μπορεί να τον βοηθήσει να βγει. Γιατί ο χρόνος πιέζει, και θα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι είναι η εποχή του Τέλους, καθώς ο Σατανάς δρα οφθαλμοφανέστατα. Γιατί παρακινεί τους ανθρώπους σε πράξεις αισχρότατης αστοργίας, οι οποίες συνεπάγονται ανελλιπώς δυστυχία και βάσανα για τους κατοίκους της Γης, αφού δηλητηριάζει τους λογισμούς τους, όταν δεν είναι προσανατολισμένοι με τη θέλησή τους προς Εμένα, ώστε να του προβάλλουν αντίσταση.

Οι άνθρωποι οφείλουν οπωσδήποτε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, δεδομένου ότι το ζητούμενο είναι να περάσουν μ’ επιτυχία τη δοκιμασία μίας τελευταίας ευκαιρίας που τους δόθηκε ζώντας στη Γη. Οφείλουν να παρακολουθούν με προσοχή τα φαινόμενα της εποχής, με ποιον τρόπο ενεργούν οι άνθρωποι που εμφανώς κατευθύνονται από τον κάτω κόσμο. Συνάμα χρειάζεται να παρακολουθούν τις ενέργειες από τον ουράνιο κόσμο, οφείλουν να δίνουν προσοχή σ’ εκείνους που τους μεταφέρουν το Λόγο Μου. Εκείνοι είναι σε θέση να τους διαφωτίσουν πλήρως για το νόημα και το σκοπό της τελευταίας μεγάλης δυστυχίας. επίσης μπορούν να τους εξηγήσουν το αιώνιο σχέδιο σωτηρίας της ανθρωπότητας, το οποίο πρέπει να εξελιχθεί όπως έχει οριστεί, και όπως το έκρινε η σοφία Μου εδώ και αιωνιότητες ότι θα είναι τελεσφόρο…. Οφείλουν να παίρνουν σοβαρά τις παροτρύνσεις και τις προειδοποιήσεις τους και έτσι η κρίσιμη, δύσκολη εποχή θα περάσει υποφερτά για τον κάθε έναν που έχει καλή θέληση και Με καλεί την ώρα της ανάγκης….

Αμήν

Αρ. 627 18-10-1938

Καλέστε Με με την Προσευχή την ώρα της Ανάγκης….

Η εμπιστοσύνη στον Πατέρα σας ότι θα σας βοηθήσει θα σας καταστήσει ικανούς να βαστάξετε πιο εύκολα τα πάντα στη ζωή, αφού ο Κύριος και Σωτήρας σάς στέλνει το κάθε βάσανο, προκειμένου να βρείτε το δρόμο που οδηγεί σ’ Αυτόν…. Εάν όμως λόγω της τυφλότητάς σας βγείτε από τη δοκιμασία μόνο πιο σκληροί και γεμάτοι πικρία, τότε στερείστε από μόνοι σας οποιαδήποτε άνωθεν βοήθεια. Έχετε κάθε στιγμή τη δυνατότητα να καταφύγετε στην προσευχή και επομένως να έχετε απόλυτη βεβαιότητα ότι θα εισακουστείτε. γιατί ό,τι κι αν σας επιφυλάσσει η μοίρα…. τίποτα δεν είναι τόσο κακό που να μην μπορεί ο ουράνιος Πατέρας να το μετατρέψει σ’ ευλογία. Το κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να αποτανθεί στον Πατέρα Του με την παράκλησή του, εκείνοι δε που το κάνουν με ταπεινοσύνη δεν θα παρακαλέσουν ποτέ μάταια….

Παρ’ όλα αυτά όλοι σας αξιοποιείτε ελάχιστα τη δύναμη τής προσευχής…. Πρέπει να βρεθείτε σε μεγάλη ανάγκη για να ζητήσετε βοήθεια από τον Κύριο. Και όμως κάθε μέρα και κάθε ώρα θα πρέπει να μην ξεκινάτε τίποτα χωρίς να ζητήσετε προηγουμένως την ευλογία από τον Θεό….. οφείλετε στη χαρά και στη λύπη να στρέφεστε προς τα ουράνια…. Οφείλετε ν’ αξιοποιείτε κάθε ώρα τη δύναμη που δίνει η προσευχή, δεδομένου ότι η ψυχή σας χρειάζεται συνεχώς βοήθεια, προκειμένου να φτάσει στο στόχο της ήδη στη διάρκεια της επίγειας ζωής της.

Εκτός αυτού σας λείπει γενικά δύναμη…. μόνο που χωρίς την προσευχή λίγα πράγματα μονάχα μπορείτε να καταφέρετε. Αφού λοιπόν έχετε στη διάθεσή σας τη χάρη της προσευχής, αξιοποιείστε την επομένως όποτε είναι δυνατό. Ικετεύστε να σας δοθεί βοήθεια σε περιπτώσεις ανάγκης, αγνότητα καρδιάς, παρακαλέστε να σας δοθεί έλεος, σταθερή πίστη, δύναμη για έργα αγάπης στον πλησίον…. παρακαλέστε από τα βάθη της καρδιάς να σας χαρίζει ο Κύριος την αγάπη Του και να φροντίζει για σας παντοτινά. Μπορείτε να παρακαλείτε χωρίς διακοπή…. εφόσον προσεύχεστε για τη σωτηρία της ψυχής σας θα εισακουστείτε. Γιατί εφόσον αναγνωρίζετε τις ελλείψεις σας, θα σας δοθεί κάθε υποστήριξη που ζητάτε.

«Ζητάτε και θα σας δοθεί….», λέει ο Κύριος. Σας προσκαλεί ν’ απευθυνθείτε σ’ Αυτόν στην ανάγκη σας, εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτήν την πρόσκληση και αποκτείστε τους θησαυρούς που σας υπόσχεται ο Κύριος…. Μόνο μην πέσετε στο σφάλμα να προσευχηθείτε απλώς τυπικά…. γιατί ο Πατέρας δεν εισακούει ποτέ εκείνους που Του ζητούν βοήθεια μόνο με τα χείλη…. ενώ οι καρδιές τους βρίσκονται πολύ μακριά Του.

Και εάν η προσευχή σας δεν εισακούγεται, ψάξτε να βρείτε τι δεν έχετε κάνει σωστά…. αν η προσευχή αναπέμπεται από τα βάθη της καρδιάς προς τον Ουρανό ή έρχεται μόνο από τα χείλια και γι’ αυτό δεν έφτασε στ’ αυτιά τού Πατέρα. Ερευνείστε αν ζητήσατε να σας ικανοποιήσει μία εγκόσμια επιθυμία, την οποία δεν σας εκπληρώνει από την πατρική Του σύνεση και σοφία…. Και μην αμελείτε ποτέ σε κάθε προσευχή να υποτάσσετε τη θέλησή σας σ’ εκείνη του Κυρίου…. Γιατί ο Πατέρας γνωρίζει τι είναι για το καλό σας και τι χρειάζεστε για τη σωτηρία της ψυχής σας…. Θα φροντίσει για σας με το σωστό τρόπο, όμως ποτέ δεν θα σας παραχωρήσει κάτι που θα είναι μόνο επιζήμιο για την ψυχή από κακώς εννοούμενη πατρική αγάπη.

Γι’ αυτό υποταχθείτε στη βούλησή Του και πιστέψτε ότι μεριμνά συνεχώς για σας μόνο όπως είναι ωφέλιμο και αβλαβές για την ψυχή…. Και εάν Τον επικαλεστείτε με πίστη στην εγκόσμια ανάγκη σας δεν θα σας στερήσει τη βοήθειά Του…. Έτσι θα εκπληρωθούν τα λόγια Του: «Καλέστε Με όταν έχετε ανάγκη, κι Εγώ θα σας εισακούσω….»

Αμήν

Αρ. 6457 22-1-1956

Η Ανάγκη Διδάσκει τη Σωστή Προσευχή….

Σε όλους σας παρέχω την προστασία Μου και τη βοήθειά Μου, εφόσον Μου το ζητάτε. Συνεπώς κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να χαθεί, εφόσον έχει τουλάχιστον τόση πίστη ώστε στην έσχατη ανάγκη να Μου ζητήσει να τον σπλαχνιστώ. Αληθινά δεν θα τον αφήσω να χαθεί, αφού μία τέτοια επίκληση αποδεικνύει ότι πιστεύει σ’ Εμένα.

Ωστόσο λόγια που παπαγαλίζει το στόμα δεν είναι επίκληση σ’ Εμένα, καθότι η καρδιά του ανθρώπου μένει τότε αμέτοχη, ενώ Εγώ εκτιμώ πάντοτε μόνον ό,τι αναπέμπει η καρδιά σύμφωνα με το πνεύμα και με την αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά είναι δυνατόν ακόμη και οι λεγόμενοι για τους τύπους χριστιανοί να Μου στείλουν μία κραυγή μέσα από την καρδιά τους, όταν περνούν δραματικές στιγμές. Μπορεί τότε κι εκείνοι να έχουν ενδόμυχα την πεποίθηση ότι υπάρχει ένας Θεός που είναι σε θέση να τους βοηθήσει και ν’ απευθυνθούν σ’ Αυτόν. Και αυτήν την πίστη δεν πρόκειται να την απογοητέψω…..

Και η προσευχή ενός μοναδικού ανθρώπου που αναπέμπεται πνευματικά κι αληθινά σ’ Εμένα θα έχει περισσότερα αποτελέσματα από τη μηχανική προσευχή που κάνουν πλήθη μόνο με τα χείλη. Γιατί χρησιμοποιούν μόνο μία κενή τυπική φόρμα χωρίς να βρίσκουν μία εγκάρδια σχέση μαζί Μου κι ως εκ τούτου η πίστη τους είναι νεκρή χωρίς δύναμη και ζωή….

Και εσείς οι άνθρωποι θα βρεθείτε σε τέτοια φοβερή ανάγκη όπου μόνον Εγώ θα μπορώ να σας βοηθήσω, οπότε θ’ αποδειχτεί ποιος δημιουργεί τη σωστή σχέση μαζί Μου, ποιος αφήνεται πάνω Μου με όλη του την καρδιά και παρακαλεί για έλεος. Μόνο μία κατάσταση χωρίς καμία ελπίδα μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την παράκληση κάποιον που είναι ολιγόπιστος ή άπιστος, όταν με κανέναν άλλον τρόπο δεν φαίνεται δυνατή η σωτηρία και σχεδόν θεωρεί τον εαυτό του χαμένο. Τότε μπορεί να θυμηθεί Αυτόν που έχει δύναμη και για τον Οποίον τίποτα δεν είναι αδύνατο…. Και τότε πέφτει κάθε εξωτερική φόρμα, οπότε ο άνθρωπος στέκεται φτωχός και ταπεινός απέναντι σ’ Αυτόν που δεν ήθελε ν’ αναγνωρίσει πριν αλλά ούτε μπορούσε και να Τον απορρίψει απολύτως πεπεισμένος. Τότε απευθύνεται σ’ Αυτόν με λόγια που ψελλίζει η καρδιά έστω κι αν το στόμα μένει βουβό. Κι αυτός ο άνθρωπος δεν θα το μετανιώσει στους αιώνες των αιώνων…. Κάποτε θα ευλογεί τη μεγάλη δυστυχία, η οποία του απέφερε το Φως της επίγνωσης καθώς έτσι επιδίωξε συνειδητά το δεσμό μαζί Μου, ούτως ώστε μπορούσα να τον ακούσω και επιπλέον να τον εισακούσω.

Μια καρδιά που αγωνιά αφήνει πιο εύκολα να πέσει η απολιθωμένη τυπική φόρμα, φανερώνεται με όλη την αδυναμία της και παραδίδεται σε Μένα, σ’ Αυτόν που αναγνωρίζει μεμιάς μέσα στην ανημπόρια της. Ωστόσο πρέπει να κρύβει μέσα της ακόμη μία μικρή ακτίδα πίστης, που είχε καταχωθεί και τώρα εξαιτίας της υπέρτατης ανάγκης φέγγει πάλι σαν ένα μικροσκοπικό αστεράκι ελπίδας.

Αλλά όποιος δεν έχει πίστη, δεν βρίσκει το δρόμο για Μένα ούτε στον έσχατο κίνδυνο, εκτός εάν η δύναμη της πίστης ενός συνανθρώπου του μπορέσει να τον παρακινήσει να παραδοθεί επίσης σε μία Εξουσία, την οποία δεν αναγνώριζε μέχρι τότε…. Εγώ γνωρίζω την κάθε σας σκέψη και την λαμβάνω υπ’ όψη και όντως δεν αφήνω να χαθεί αυτός που είναι πρόθυμος να σωθεί. Γιατί με την αγάπη και τη μέριμνά Μου φροντίζω για τους κατοίκους αυτής της Γης, ώστε να βρουν το δρόμο για Μένα πριν έρθει το Τέλος….

Γι’ αυτόν το λόγο, ό,τι κι αν μέλλει να συμβεί, έχει στόχο αποκλειστικά να παρακινήσει τους ανθρώπους να Με αναγνωρίσουν και να δημιουργήσουν συνειδητά ένα δεσμό μαζί Μου, γιατί τότε δεν χάνονται για αιώνες αιώνων.

Εσείς που έχετε αφυπνισμένο πνεύμα, οφείλετε να θεωρείτε το κάθε γεγονός στο μέλλον λαμβάνοντας αποκλειστικά υπ’ όψη ότι υπηρετεί τη σωτηρία όποιων παραπλανήθηκαν κι έπεσαν. Γιατί θα συμβούν ακόμη πολλά που θα σας συνταράξουν…. Και οι άνθρωποι θα τείνουν ν’ απορρίψουν ότι υπάρχει ένας Θεός της αγάπης.

Εσείς όμως γνωρίζετε για τι πρόκειται, ότι θέτω σ’ εφαρμογή όλα τα μέσα για να ωθήσω τους ανθρώπους να Μου στείλουν ένα κάλεσμα μέσα από την καρδιά τους…. Και γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να καταφύγω σε μέσα τέτοια που σας κάνουν ν’ αμφισβητείτε την αγάπη Μου. Και εντούτοις είναι η αγάπη Μου μόνο που Με οδηγεί, επειδή θα ήθελα να γλυτώσω τις ψυχές από μία νέα εξορία μέσα στην ύλη κι από μία πολύ μεγαλύτερη καταστροφή….

Αρ. 8024 21 & 23 – 10 – 1961

Η Δράση του Θεού και του Αντίθεου την Έσχατη Εποχή

Δεν θέλω να σας χάσω στο στρατόπεδο του εχθρού Μου και γι’ αυτό οφείλετε να πάρετε το δρόμο της επιστροφής σ’ Εμένα και να Με παρακαλέσετε για προστασία και βοήθεια. Με αυτόν τον τρόπο παραχωρείτε σ’ Εμένα το δικαίωμα να τον απωθήσω μακριά σας. Αυτό όμως δεν πρόκειται να το κάνω όσο σεις οι ίδιοι τον ακολουθείτε, όσο δεν θέλετε ακόμη από μόνοι σας να ελευθερωθείτε απ’ αυτόν. Γιατί έχει κι αυτός δικαίωμα πάνω σας, όσο δεν του προβάλλετε αντίσταση κι εξακολουθείτε να τον αποδέχεστε για κύριό σας.

Αλλά έχει χάσει αμέσως κάθε δικαίωμα πάνω σας, όταν η θέλησή σας έχει προσανατολιστεί προς Εμένα και ως εκ τούτου Μ’ επικαλείστε για προστασία και βοήθεια. Και τότε ακόμη πάντως θα προσπαθεί πάντα να σας επηρεάσει υπό το μανδύα της ευλάβεια και της ευσέβειας. Θα χρησιμοποιήσει πονηριά και πανουργία για να μη σας χάσει στο δικό Μου στρατόπεδο, αλλά κάθε προσπάθεια από την πλευρά του θα πέφτει στο κενό, εφόσον εσείς οι ίδιοι επιθυμείτε ν’ απελευθερωθείτε απ’ αυτόν.

Η δράση του στην εποχή του τέλους είναι τόσο ακραία, που προσπαθεί να σβήσει και το τελευταίο φως που θα μπορούσε να δείξει στους ανθρώπους το δρόμο προς Εμένα. θα προσπαθεί να αποδυναμώσει το Λόγο Μου, θα προσπαθεί να εμποδίσει τους φορείς τού Φωτός Μου να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Θα σπέρνει αναστάτωση και σύγχυση οπουδήποτε μπορεί, με σκοπό να υπονομεύσει την πίστη των ανθρώπων σ’ Εμένα, για να τους εμποδίσει ν’ αναζητήσουν και να βρουν τον Θεό και Πατέρα τους.

Και τα μέσα του είναι αληθινά σατανικά, αφού είναι μαέστρος στη μεταμφίεση και στο καμουφλάρισμα. έτσι πολλές φορές πετυχαίνει να φέρει τη σύγχυση εκεί όπου δεν υπάρχει φωτισμός του πνεύματος, που να έχει προέλθει από έναν στενό δεσμό μαζί Μου, ούτως ώστε να τον παίρνουν είδηση και ν’ αναγνωρίζουν τη δράση του. Το ξέρει κι ο ίδιος ότι δεν έχει πια πολύ χρόνο και προσδοκά σ’ αυτό το σύντομο διάστημα να πετύχει πολλά. Ωστόσο όποιος τον απαρνηθεί συνειδητά δικαιούται την προστασία Μου, ούτως ώστε δεν πρόκειται να πέσει στα χέρια του εχθρού, γιατί το εμποδίζω Εγώ με την αγάπη και την ισχύ Μου.

Όμως δεν μπορώ να δώσω σε σας τους ανθρώπους καμία υπερφυσική απόδειξη για την ισχύ και τη δύναμή Μου, για να μην αποσπάσω εκβιαστικά την πίστη σας, την οποία πρέπει να Μου χαρίσετε με απόλυτη ελευθερία. Χρειάζεται να πιστέψετε σ’ Εμένα και στην οντότητά Μου, η οποία αυτή καθαυτήν είναι αγάπη, σοφία και δύναμη…. Και αυτή η πίστη σάς εξασφαλίζει επίσης τη βοήθειά Μου, τη καθοδήγησή Μου και την απελευθέρωσή σας απ’ αυτόν….

Και η αγάπη Μου κάνει αληθινά τα πάντα για να σας διευκολύνει ν’ αποκτήσετε την πίστη σ’ Εμένα. Γιατί όταν η δράση του αντιπάλου Μου γίνεται τόσο φανερά, αναλαμβάνω κι Εγώ ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανθρώπους, δίχως όμως να τους πιέζω για να επηρεάσω την πίστη τους. Ωστόσο αγγίζω συνεχώς τις καρδιές σας, σας φανερώνομαι με τους πιο διαφορετικούς τρόπους…. Σας μιλώ μέσα από τη μοίρα σας, προσπαθώ να επηρεάσω τις σκέψεις σας, σας φέρνω μαζί με άτομα που έχουν δεσμό μαζί Μου και στις συζητήσεις τους δίνουν μαρτυρία για Μένα, για τη δύναμή Μου, την αγάπη και τη σοφία Μου….

Πάντα θα βρίσκω έναν τρόπο να σας ωθήσω να πάρετε θέση απέναντί Μου. επιπλέον θα σας διευκολύνω να πιστέψετε σ’ Εμένα, αφού ο Ίδιος το θέλω να πιστέψετε ότι είμαι ένα τέλειο Ον, το οποίο σας έχει δημιουργήσει από την αγάπη Του…. Θέλω να σας δίνω εξίσου αποδείξεις για την Ύπαρξή Μου, όσο ο εχθρός Μου προσπαθεί να γκρεμίσει μέσα σας την πίστη σε Μένα. Κι αληθινά δεν είσαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κυριαρχία του. Οι χάρες με τις οποίες σας κατακλύζω την έσχατη εποχή είναι απεριόριστες, απλώς χρειάζεται να τις εκμεταλλευτείτε εσείς από μόνοι σας. Πρέπει να αξιοποιήσετε τις χάρες που σας παρέχω πλουσιοπάροχα και τότε δεν χρειάζεται πλέον να φοβόσαστε τον αντίπαλό Μου. Γιατί υποχωρεί από το φόβο του μπροστά στην παρουσία Μου και εξάλλου αντιλαμβάνεται ότι είμαι μέσα σας, όταν αφοσιώνεστε συνειδητά σ’ Εμένα και Με παρακαλείτε να σας προστατέψω.

Ο εχθρός Μου θα προξενήσει πολλά κακά την τελευταία περίοδο, όμως οι ίδιοι οι άνθρωποι του δίνουν το δικαίωμα, αφού δεν αμύνονται και δεν καταφεύγουν σ’ Εμένα. Και θα το έκαναν αυτό, εάν πίστευαν σ’ έναν Θεό της αγάπης, της σοφίας και της δύναμης. Αλλά τους λείπει η πίστη και γι’ αυτό ο εχθρός έχει τόση εξουσία, την οποία και εκμεταλλεύεται με τρομακτικό τρόπο. Ξανά και ξανά θα εφορμά ενάντια στα ισχυρά τείχη τής πίστης για να τα ρίξει, αλλά αυτά θα μείνουν όρθια. Και πίσω από αυτά θα βρίσκουν ασφαλή προστασία οι δικοί Μου. αλλά και στους ολιγόπιστους θα προσφέρουν προστασία, οι οποίοι τότε θα αποκτήσουν δυνατή πίστη και ως επακόλουθο θα δίνουν επίσης τη δική τους μαρτυρία για την αγάπη, τη σοφία και την εξουσία Μου….

Αμήν

Αρ. 4557 4-2-1949

Το Καθαρτήριο Πυρ στην Έσχατη Εποχή

Πόνος και θλίψη….

Αμέτρητες θα είναι οι δοκιμασίες σας και θα πρέπει να περάσετε από καθαρτήριο πυρ, όμως αυτό είναι για τη σωτηρία των ψυχών σας. γιατί έχουν γίνει πια πάρα πολύ χλιαρές και άρα δεν κάνουν από μόνες τους την εντατική προσπάθεια που χρειάζεται για να ανέβουν ψηλότερα. Όσο πιο κοντά έρχεται το τέλος, τόσο πιο αδύνατη γίνεται η θέληση των ανθρώπων και γι’ αυτό πρέπει να της δοθεί το ερέθισμα ώστε ν’ αναπτυχθεί στο μέγιστο βαθμό. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από τον πόνο και τη θλίψη, εφόσον ο άνθρωπος δεν είναι από μόνος του αποφασισμένος να ζει με αγάπη, οπότε αποφεύγει τα πολύ μεγάλα βάσανα.

Η φωτιά της αγάπης καθαρίζει την ψυχή σε πολύ λίγο χρόνο, γι’ αυτό σας δίνονται πολλές ευκαιρίες να προσφέρετε την αγάπη σας στο διπλανό σας, δεδομένου ότι οι καταστροφικές συνθήκες θ’ απαιτούν να δοθεί βοήθεια με κάθε τρόπο. Αρκεί να κοιτάξετε γύρω σας και τότε σας δίνεται το ερέθισμα να θελήσετε να υπηρετήσετε το συνάνθρωπο από αγάπη. Και αληθινά η ευλογία θα είναι τεράστια για σας, καθώς ταυτόχρονα θα μειωθούν τα δικά σας βάσανα που πρέπει να περάσετε, προκειμένου να ωριμάσει η ψυχή σας.

Να παρακαλάτε συνεχώς να σας δίνεται δύναμη και ενισχυμένη θέληση, να παρακαλάτε για έλεος, δηλαδή για άνωθεν βοήθεια σε κάθε πνευματική και εγκόσμια ανάγκη σας. παραχωρείστε στον πάσχοντα διπλανό σας το καθετί που μπορείτε να στερηθείτε, χωρίς να φοβόσαστε ότι μετά θα βρεθείτε κι εσείς σε ανάγκη. Να μοιράζεστε συνεχώς με τους άλλους αυτά που παίρνετε εσείς οι ίδιοι, βοηθώντας έτσι ν’ ανακουφιστεί η δυστυχία τους, όταν θα σας πλήξει η μεγάλη καταστροφή, η οποία είναι αναπόφευκτη για σας τους ανθρώπους, επειδή βρίσκεστε κοντά στο Τέλος. Έτσι θα ωριμάσετε εσείς οι ίδιοι και επιπλέον θ’ αφυπνίσετε την αγάπη και του συνανθρώπου, η οποία θα προάγει επίσης και τη δική του ψυχική ωρίμανση.

Είναι αδύνατο να περάσετε χωρίς βάσανα, όσο δεν έχει ενεργοποιηθεί η θέληση μέσα σας να προσφέρετε αγάπη. Αλλά εάν βιώσετε και οι ίδιοι τη δυστυχία, θα νιώσετε επίσης συμπόνια για τη δυστυχία τού πλησίον και θα του δώσετε τη βοήθειά σας, εφόσον έχετε καλή θέληση.

Γι’ αυτό μην παραπονιέστε και μην βαρυγκωμάτε για τα βάσανά σας, αλλά να ξέρετε ότι είναι για σας η ευκαιρία να ωριμάσετε. Συνάμα να ξέρετε ότι σας δίνουν το κίνητρο για πράξεις αγάπης, επειδή αυτό απαιτεί η εποχή τού Τέλους, κι άλλωστε οτιδήποτε συμβαίνει οφείλεται στην έσχατη εποχή. Ωστόσο εάν ζητήσετε βοήθεια από ψηλά, εάν σηκώσετε καρτερικά το φορτίο που σας δίνεται, θα βγείτε νικητές από τη μεγάλη δυστυχία, αντλώντας συνεχώς μόνον οφέλη για την ψυχή σας…. κάποτε θα ευλογείτε αυτήν τη δυστυχία που σας έδωσε τη δυνατότητα να γίνετε ώριμοι για την αιωνιότητα….

Αμήν

Αρ. 6832 16/17-5-1957

Άνωθεν Βοήθεια στον Τελευταίο Διωγμό των Πιστών

Θα αποζημιωθείτε πλήρως στο πνευματικό βασίλειο για όλες τις στερήσεις που σας επέβαλε η επίγεια ζωή, εάν τις αντέχετε με καρτερία και νοιάζεστε περισσότερο για την ψυχή σας παρά για το σώμα σας. Έχω προετοιμάσει μία έξοχη μοίρα για όλους εκείνους, οι οποίοι προς χάριν του Ονόματός Μου πρέπει να υποφέρουν πολλά, οι οποίοι αποδίδουν ανώτερη αξία σ’ Εμένα και στο βασίλειό Μου απ’ ό,τι στα επίγεια αγαθά και στην αμοιβή του κόσμου…. Είναι εκείνοι που Μου αποδεικνύουν την αφοσίωσή τους με το που ευχαρίστως επωμίζονται δεινά και στερήσεις του σώματος, εάν χρειάζεται να δώσουν μαρτυρία για Μένα και για το βασίλειό Μου…. Γιατί αυτή η εποχή θα έρθει κάποια ώρα και θ’ απαιτήσει πάρα πολλά από σας.

Θα σας στερήσουν τα πιο πολλά, εάν αρνηθείτε να Με απορρίψετε. Με βία και βαναυσότητα θα προσπαθήσουν να σας εξαναγκάσουν να υποκύψετε και θα χρειαστείτε πολλή δύναμη για ν’ αντισταθείτε, την οποία θα λάβετε πάντως πλουσιοπάροχα. Ωστόσο δεν θα μπορεί το σώμα ν’ απολαμβάνει πια, παρά μόνο θα έχετε πάντα ίσα – ίσα ό,τι χρειάζεστε για να επιβιώσετε. Γιατί αυτά θα σας τα παρέχω Εγώ, καθώς θα φροντίζω Εγώ ο Ίδιος για τους δικούς Μου, όταν η εχθρική εξουσία τούς στερήσει τα πάντα.

Αλλ’ αυτό θα είναι μόνο για λίγο καιρό και θ’ ανταμειφθούν χιλιαπλάσια για την πίστη τους είτε στη νέα Γη είτε στο πνευματικό βασίλειο, όπου τους περιμένουν ασύλληπτες λαμπρότητες. Όσο βρίσκονται ωστόσο ακόμη στη Γη, τους εξασφαλίζω ανελλιπώς τη βοήθειά Μου. αληθινά, δεν τους αφήνω να πάσχουν σωματικά, ακόμη κι αν η κατάστασή τους φαίνεται εξαιρετικά απειλητική κι επικίνδυνη. Αυτός που συντηρεί Ουρανό και Γη, μπορεί να συντηρήσει επίσης και εσάς που Του είσαστε αφοσιωμένοι και το δηλώνετε ανοιχτά μπροστά στον κόσμο.

Και για χάρη των δικών Μου θα συντομέψω επίσης εκείνες τις μέρες. Το ξέρω ότι είναι δύσκολες για σας και δεν θέλω να κλονιστεί η πίστη σας δοθέντος του ότι είσαστε ακόμη αδύναμοι άνθρωποι παρά τη θέλησή σας, και επιπλέον γνωρίζω πόσο θα σας κατατρέχει ο εχθρός Μου όταν θα διώκεται η πίστη σας. Αλλά δεν θα σας αφήσω να πέσετε στα χέρια του.

Γι’ αυτόν το λόγο ο τελευταίος αγώνας σ’ αυτήν τη Γη θα κρατήσει πολύ λίγο, έτσι μπορείτε με θάρρος κι απόλυτη πίστη να προσδοκάτε σύντομα τον ερχομό Μου, από τη στιγμή που θα ξεσπάσει αυτός ο αγώνας. Έχετε μόνο χρέος τότε να αντέξετε με καρτερία όλα τα βάσανά σας και μόνο να περιμένετε κάθε φορά τη βοήθειά Μου, αφού έχετε την παρηγοριά ότι δεν σας εγκαταλείπω.

Και ούτε πρέπει να θλίβεστε για εκείνους που παίρνω κοντά Μου πρωτύτερα, των οποίων η ζωή στη Γη σάς φαίνεται εξαιρετικά βασανισμένη, με αποτέλεσμα να σας προκαλεί ερωτηματικά κι αμφιβολίες…. Γιατί αυτούς τους περιμένει στ’ αλήθεια μία έξοχη μοίρα στο βασίλειό Μου, όπου θ’ ανταμειφθούν χιλιαπλάσια για τα επίγεια βάσανα και τις στερήσεις τους, όπως και για την αφοσίωση που Μου απέδειξαν.

Επομένως κανένας δεν χρειάζεται να φοβάται τα μελλοντικά δύσκολα χρόνια, όταν αισθάνεται ότι έχει ένα βαθύ δεσμό μαζί μου, όταν έχει τη βούληση να εκπληρώσει το θέλημά Μου, να Με υπηρετήσει κι με αυτόν τον τρόπο να Με πλησιάσει…. Γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος ανήκει ήδη σ’ Εμένα και η υπόλοιπη ζωή του είναι πλέον μόνον η κλίμακα για την ανάβαση στην τελευταία κορυφή.

Και τότε θα εκπληρωθούν ολοφάνερα επίσης όλες εκείνες οι επαγγελίες που έχω κάνει αναφορικά με τη φροντίδα Μου για σας: Θα σας παρηγορώ….. Θα εισακούω τις παρακλήσεις σας…. Θ’ αναλάβω τη φροντίδα για το σώμα σας και την επίγεια ζωή σας, θα ελαφρύνει το φορτίο σας και θα σας επιβάλλω μόνο έναν απαλό ζυγό…. Θα μεριμνήσω για σας ως Πατέρας σας, έτσι ώστε να μην είσαστε ορφανοί στον κόσμο….

Γιατί ο κόσμος θα σας μισεί και θα σας κατατρέχει, θα είσαστε αποδιοπομπαίοι κι απόβλητοι από την κοινωνία τους. Τότε η μικρή μου ποίμνη θα καταφύγει φοβισμένη στον Ποιμένα της, ο δε στάβλος Μου θα τους δεχτεί όλους και θα τους προσφέρει ασφαλή προστασία. Θα εμποδίσω το λύκο να προελαύσει κι άλλο, μάλιστα πολύ σύντομα θα σφραγιστεί επίσης το πεπρωμένο εκείνου του ατόμου που κυριαρχείται απολύτως από τον εχθρό Μου με το τέλος του. Σε αυτόν τον αγώνα εναντίον των πιστών θα παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, καθότι εξουσιάζει τους οπαδούς του, τα δε μέτρα που θα λάβει θα στοχεύουν εναντίον όλων των πιστών και κατά συνέπεια επίσης εναντίον Μου, αφού επιδιώκει να Μ’ εκθρονίσει. Η ζωή του δεν θα κρατήσει πολύ, γεγονός που θα σας δώσει το σημάδι και την ελπίδα ότι υπολείπεται πλέον πολύ λίγος χρόνος, ώσπου να ’ρθει το τέλος που για τους δικούς Μου σημαίνει λύτρωση από όλα τα μαρτύριά τους….

Αμήν

Αρ. 3989 2-3-1947

Ακλόνητη Πίστη κι Εμπιστοσύνη στη Βοήθεια του Θεού….

Η απόλυτη εμπιστοσύνη στη βοήθειά Μου αποτελεί την πιο σίγουρα ασφάλεια κι επομένως εξαρτάται ανεξαίρετα από σας τους ίδιους σε ποιο βαθμό δέχεστε τη βοήθειά Μου και πόσο βαριά υποφέρετε από επίγεια βάσανα. Γιατί ανάλογα με την πίστη σας θα σας τα πάρω, αφού το νόημα και ο σκοπός της δυστυχίας είναι να σας κερδίσω και να ενισχύσω μέσα σας την πίστη στην αγάπη και στην παντοδυναμία Μου.

Τις πνευματικές ελλείψεις σας αντιθέτως, θα τις παραμερίσω ανάλογα με τη θέλησή σας να προσφέρετε αγάπη κι ανάλογα με τη λαχτάρα σας να έρθετε κοντά Μου. Γιατί την πνευματική σας φτώχεια την αισθάνεστε σαν φτώχεια από τη στιγμή που πιστεύετε σ’ Εμένα και Με αναζητάτε συνειδητά. Γιατί τότε πλέον συνειδητοποιείτε την ατέλεια της ψυχής σας, πράγμα που αισθάνεστε ως φτώχεια, οπότε παρακαλάτε για τη συμπαράστασή Μου, τη βοήθεια και το έλεός Μου για να γίνετε τέλειοι. Αποκλείεται τότε να παρακαλέσετε μάταια, αφού η βούλησή σας να γίνετε καλύτεροι αποτελεί πλέον εγγύηση ότι θα το καταφέρετε με τη βοήθειά Μου.

Οπωσδήποτε το να σώσετε την ψυχή σας όσο ζείτε στη Γη, από την πνευματική της φτώχεια, είναι κατά πολύ πιο σημαντικό, γιατί οι επίγειες ανάγκες παίρνουν τέλος όταν φύγετε από τη ζωή. Αλλά η φτώχεια της ψυχής παραμένει και μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με τη δική σας θέληση, η οποία στον άλλο κόσμο είναι εξαιρετικά αδύναμη, εάν δεν επιδιώξετε ήδη επί Γης μία μεταμόρφωση της ψυχής σας.

Παραδεχθείτε πρώτα απ’ όλα την πνευματική σας φτώχεια και απευθυνθείτε σ’ Εμένα ταπεινά για να σας βοηθήσω και ύστερα απ’ αυτό παρουσιάστε Μου μ’ εμπιστοσύνη τις εγκόσμιες ανάγκες σας κι Εγώ θα σας ελευθερώσω κι από εκείνες…. Θα επέμβω έτσι που να μπορείτε να Με αναγνωρίσετε και μάλιστα ιδιαίτερα εκεί που βρίσκονται οι δικοί Μου, όπου με ισχυρή πίστη περιμένουν ακλόνητα τη βοήθειά Μου χωρίς αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις…. Εκεί είμαι πάντοτε έτοιμος να βοηθήσω αφενός για να μην κλονιστεί μία τέτοια πίστη και επιπλέον αφετέρου για να ενισχύσω μία πίστη που είναι ακόμη αδύνατη.

Και εάν έχετε ακόμη αδύνατη πίστη, τότε να βυθιστείτε στο Λόγο Μου, για να μεγαλώσετε τη δύναμή της με τη δύναμη του Λόγου Μου. Γιατί εάν Με αφήσετε να μιλήσω στην καρδιά σας, μπορώ να συγχρόνως να καταργήσω την πνευματική σας ανέχεια και ο Λόγος Μου δεν θα είναι χωρίς επίδραση πάνω σας. Γιατί εφόσον είσαστε καλοπροαίρετοι, θα το νιώσετε ότι μόνο λόγια αλήθειας σας λέω, ότι η αγάπη Μου θέλει να σας δώσει ό,τι σας λείπει, ότι θέλω να σας εφοδιάσω με πνευματικά κι επίγεια αγαθά. Ο σκοπός Μου είναι να σας κερδίσω και να ωριμάσει μέσα σας μία βαθιά αταλάντευτη πίστη.

Γιατί μία τέτοια πίστη σάς ελευθερώνει από όλες τις αδυναμίες του σώματος και της ψυχής. Μία δυνατή πίστη είναι η δύναμή σας, δεδομένου ότι τότε ξέρετε συνάμα ότι δεν μένετε ποτέ δίχως βοήθεια και ότι μπορείτε να υπερνικήσετε τα πάντα με τη σύμπραξή Μου, με τη δύναμή Μου, την οποία μπορείτε οι ίδιοι να κάνετε κτήμα σας μέσω της πίστης.

Ως εκ τούτου χρειάζεται κάθε τόσο να υποβάλλω σε δοκιμασία την πίστη σας, κάθε τόσο πρέπει να σας αφήνω να περνάτε από κρίσιμες καταστάσεις, προκειμένου να ζωντανέψει έτσι η πίστη σας, προκειμένου να Μου παρουσιάσετε τις επίγειες ανάγκες σας και να περιμένετε με απόλυτη εμπιστοσύνη την αρωγή Μου. Και οπωσδήποτε θα την έχετε, αφού θέλω να σας προωθήσω σε μία δυνατή πίστη, ούτως ώστε να αντιμετωπίσετε κι ακόμη πιο κρίσιμες καταστάσεις χωρίς έγνοιες και φόβο με το να αντεπεξέρχεστε με τη βέβαιη βοήθειά Μου, οπότε μπορώ κι Εγώ να σας απαλλάξω απ’ αυτές. Γιατί αληθινά ποτέ δεν απογοητεύω το πιστό παιδί Μου που έχει εμπιστοσύνη στη βοήθεια του Πατέρα του. Η αγάπη Μου θα σας απαλάσσει από την επίγεια και την πνευματική ανάγκη, εφόσον πιστεύετε σ’ Εμένα και στην αγάπη Μου….

Αμήν

Αρ. 7407 12-9-1959

Ο Θεός Υπόσχεται την Προστασία Του την Εποχή του Τέλους….

Θέλω να σας πάρω όλους υπό την προστασία Μου όταν θα ενσκήψει η εποχή των παθών για εσάς τους ανθρώπους. Όλοι όσοι θέλουν να είναι δικοί Μου, που ήδη από πριν αναζήτησαν και βρήκαν το δεσμό μαζί Μου, όλοι όσοι προσεύχονται ολόψυχα σ’ Εμένα και ζητούν τη συνδρομή Μου, θέλω όλοι αυτοί να αισθανθούν φανερά τη βοήθειά Μου. Και τους μέλλεται να βιώσουν τα πάντα περνώντας τα χωρίς φόβο και στεναχώρια, έχοντας πάντοτε την ακλόνητη βεβαιότητα ότι είμαι Εγώ ο Ίδιος δίπλα τους και θα τους βγάλω από κάθε κρίσιμη κατάσταση. Γιατί μόνο αυτή η βεβαιότητα θα τους κάνει ικανούς να μιλήσουν για Μένα, να μεταδώσουν το Ευαγγέλιο στους συνανθρώπους τους και επομένως να μιλούν στη θέση Μου, επειδή πρέπει να κερδίσουν πολλούς ανθρώπους ακόμη για Μένα, για την αιώνια ζωή.

Σε αυτήν την εποχή των παθών η γλώσσα σας θα λυθεί, το Πνεύμα Μου θα σας ωθεί να μιλήσετε και θα μπορέσετε να προσφέρετε πολλή ευλογία στους γύρω σας. Γιατί οι άνθρωποι θα σας ακούν προσεκτικά, επειδή βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και ελπίζουν να βρουν μία κάποια βοήθεια. Από ανθρώπινη πλευρά βοήθεια δεν μπορεί να τους δοθεί σχεδόν καθόλου, αντίθετα μάλιστα οι συνάνθρωποί τους θα κάνουν ακόμη χειρότερη την απελπιστική τους κατάσταση, δεδομένου ότι προσπαθούν να πλουτίσουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και ούτε τους εμποδίζει η συνείδησή τους. Ωστόσο Εγώ μπορώ να βοηθήσω τους δικούς Μου, και θα το κάνω, ώστε να μπορέσουν ν’ αντέξουν κι αυτήν τη δραματική εποχή και επιπλέον να βοηθήσουν στον περίγυρό τους.

Απαιτώ μόνο από σας μία δυνατή πίστη και γι’ αυτό σας προετοιμάζω ήδη από τώρα για αυτήν την εποχή. Γι’ αυτό σας αφήνω να βρεθείτε σε δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες κάθε φορά παραμερίζονται και μάλιστα τόσο εμφανώς, που πρέπει να πιστέψετε σ’ έναν ουράνιο Πατέρα, ο Οποίος σας αγαπάει και επίσης είναι πρόθυμος ανά πάσα στιγμή να σας βοηθήσει. Η πίστη σας πρέπει να γίνει σταθερή…. Μην ξεχνάτε ότι αυτός είναι ένας λόγος που κάθε τόσο βρίσκεστε σε ανάγκη…. Ωστόσο κάθε φορά σας βγάζω από τη δυσχερή θέση, επειδή θέλω να σας δείξω ότι ένας Πατέρας στον Ουρανό ξέρει τις στεναχώριες σας και μπορεί να τις πάρει, πράγμα που θα κάνει τη σωστή στιγμή….

Εσείς όλοι δεν ξέρετε τι σας μέλλεται να περάσετε…. Εγώ όμως το ξέρω και δεν θέλω να σας χάσω από παιδιά Μου…. Θέλω να κρατιέστε από Μένα και τελικά να είσαστε τόσο στενά δεμένοι μαζί Μου, ώστε να μην ξεκινάτε τίποτα χωρίς Εμένα, ώστε να Με νιώθετε μόνιμα δίπλα σας, καθώς η παρουσία Μου αυτή σας προστατεύει αληθινά από κάθε κίνδυνο…..

Γιατί σας χρειάζομαι για συνεργάτες Μου την τελευταία εποχή πριν έρθει το Τέλος, σας χρειάζομαι πριν έρθει το Τέλος, σας χρειάζομαι για να δώσετε μαρτυρία για Μένα και για την πατρική αγάπη Μου. σας χρειάζομαι για να μεταδώσετε το Ευαγγέλιο της αγάπης και να οδηγήσετε κοντά Μου ανθρώπους που βρίσκονται ακόμη μακριά, που όμως δεν θέλω να τους χάσω πάλι γι’ αμέτρητο χρόνο. Χρειάζομαι καλούς ομιλητές, που στο στόμα τους να μπορώ να βάλω τα λόγια Μου, όταν έρθει ο καιρός που θα είναι ανάγκη να μιλήσουν για Μένα και για το προσεχές Τέλος. Χρειάζομαι υπηρέτες στον αμπελώνα Μου, απεσταλμένους που θα διαδίδουν τον ανόθευτο Λόγο Μου και που επίσης θα μιλούν τότε όπως θέλω Εγώ.

Και τούτοι δεν χρειάζεται να φοβούνται τίποτα, μολονότι η Γη θα περάσει τα πάνδεινα…. Αυτοί θα διατηρούνται στη ζωή από την πατρική αγάπη Μου, θα έχουν πάντοτε βοήθεια στα πάντα, ακόμη κι αν από ανθρώπινη άποψη δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βοήθεια…. Η δύναμη και η αγάπη Μου είναι μεγάλες και νοιάζονται διαρκώς για αυτούς που θέλουν να Μου ανήκουν και θα είναι δικοί Μου σε όλη την αιωνιότητα….

Αμήν

Αρ. 5968 31 – 5 – 1954

Εξασφαλισμένη η Βοήθεια του Θεού στη Μελλοντική Δυστυχία…..

Ο κόσμος θα προξενήσει πολλά προβλήματα σε σας τους ανθρώπους στην περίοδο του χάους, που προηγείται των έσχατων ημερών. Γιατί το βλέμμα σας θα είναι διαρκώς περισσότερο στραμμένο προς τον κόσμο, ενώ το πνεύμα θα παραγκωνιστεί, επειδή θα βρεθείτε σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Και όμως μπορείτε και τότε να τα βγάλετε πέρα μ’ ευκολία, εάν έχετε πνευματικό προσανατολισμό, εάν απλώς στηριχθείτε πάνω Μου αποκλειστικά και Με παρακαλέσετε να σας παρασταθώ. Την εποχή που έρχεται μπορείτε να αντεπεξέλθετε με υποφερτό τρόπο μόνο εάν έχετε τη σωστή τοποθέτηση απέναντί Μου….

Πιστέψτε αυτά τα λόγια Μου και μην αφήνετε να χαθεί η εικόνα Μου από μέσα σας, πράγμα που σημαίνει μην Με παραγκωνίζετε για χάρη του κόσμου. Γιατί είμαι Κύριος και αυτού του κόσμου επίσης και μπορώ όντως να σας βγάλω από κάθε κρίσιμη κατάσταση και να σας προφυλάξω από κάθε κίνδυνο. Αρκεί να επιτρέψετε την παρουσία Μου, εάν δεν αφήνετε να περάσει καμία μέρα χωρίς να έρθετε σ’ Εμένα με όλη σας την καρδιά και εάν εμπιστευτείτε την αγάπη και το έλεός Μου.

Θέλω να είμαι ο μόνιμος λογισμός σας και εσείς οφείλετε να μην αφήνετε τίποτα να σας χωρίσει από Μένα…. Η επίγνωση ότι μπορώ και επίσης ότι θέλω πάντα να σας βοηθήσω, θα πρέπει να σας κάνει να υπομένετε με γαλήνη κι εμπιστοσύνη σε κάθε κρίσιμη κατάσταση μέχρι να έρθει η βοήθειά Μου…. γιατί θα έρθει…. εφόσον κρατιέστε μόνον από Μένα και παραδίδεστε σ’ Εμένα και στο θέλημά Μου…. Ποιος μπορεί να σας βοηθήσει άλλωστε, αν όχι Εγώ; Και υπάρχει άραγε μία ανάγκη που να είναι μεγαλύτερη από τη δύναμή Μου; Και σας υπόσχομαι τη βοήθειά Μου, εάν θέλετε να είσαστε και να μείνετε δικοί Μου, εάν Με ακολουθείτε και Μου παραχωρείτε την πρώτη θέση στην καρδιά σας….

Τι μπορεί να σας κάνει ο κόσμος;…. Όσο στηρίζεστε σ’ Εμένα, είσαστε ασφαλώς πιο δυνατοί από τον κόσμο, από κάθε απειλή και βάσανο που έχει προσχεδιάσει ο εχθρός Μου για σας. Εγώ μπορώ να σας γλυτώσω κι απ’ αυτά επίσης και πράγματι το κάνω, εάν προσπαθείτε ευσυνείδητα να φτάσετε σ’ Εμένα και στο βασίλειό Μου. Έστω κι αν γύρω σας μαίνεται τρικυμία, αναταραχή και χαμός, μπορείτε να αντικρύσετε γαλήνια και χωρίς κίνδυνο να σας προσπερνάει και η πιο μανιασμένη θύελλα, επειδή την προστάζω Εγώ να μην σας πειράζει….

Γι’ αυτό μην δίνετε προσοχή στον κόσμο και στην αναταραχή του…. Μην αφήνετε να σας φοβίζουν και να σας στεναχωρούν πράγματα που αφορούν την εγκόσμια ζωή σας…. στρέψτε το βλέμμα σας μόνο σ’ Εμένα μ’ εμπιστοσύνη κι απλώστε σ’ Εμένα το χέρι σας κι Εγώ θα σας βγάλω από κάθε κρίσιμη κατάσταση…. Θα σας συνοδέψω επίσης πάνω από γκρεμούς κι ανηφοριές και η ψυχή σας θα φτάσει σώα στον προορισμό της…. Θα σας περιθάλψω εγκόσμια και πνευματικά και θα σας δίνω δύναμη την εποχή που έρχεται….

Αμήν

Αρ. 5383 6-5-1952

Σοβαρή Προειδοποίηση για την Τελευταία Φάση της Γης….

Για λίγο ακόμη καιρό θα ζείτε υπό κανονικές συνθήκες, πριν να βυθιστείτε μετά στο χάος, από το οποίο δεν μπορείτε να ξεφύγετε με τις δικές σας δυνάμεις. Γιατί τώρα η Γη περνάει στην τελευταία φάση, πηγαίνει προς το τέλος της…. Αυτήν την προαγγελία πρέπει να την πάρετε πολύ σοβαρά, γιατί πρέπει να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι έχει έρθει και η δική σας τελευταία ώρα, ότι δεν έχετε πια πολύ χρόνο μπροστά σας, και επίσης πολλοί πρέπει να προετοιμαστούν με τη σκέψη ότι θα φύγουν αιφνίδια πιο πριν από τη ζωή.

Κάθε μέρα που ζείτε ακόμη είναι ένα δώρο που οφείλετε ν’ αξιοποιήσετε. Γιατί κάθε καλό έργο που κάνετε μέσα σε μία μέρα αυξάνει τη δύναμή σας, την οποία θα χρειαστείτε απαραιτήτως στο μέλλον. Όποιος όμως περνά άσκοπα τη ζωή του χωρίς αγάπη και πίστη, δεν θα έχει καθόλου δύναμη ή θα παραδοθεί σ’ εκείνον που ναι μεν θα τον εφοδιάσει με δύναμη, όμως δεν θα τον σώσει από το Τέλος, από την τελική Κρίση, από την εξορία και τον εγκλεισμό μέσα στη συμπαγή ύλη. Μην πουλάτε την ψυχή σας για ένα αντίτιμο, που αληθινά δεν αντισταθμίζει τα μαρτύρια που την περιμένουν, όταν τελειώσει η ζωή στη Γη….

Δεν μπορώ παρά να σας προειδοποιώ όσο γίνεται πιο επίμονα και σοβαρά, γιατί θα ‘θελα να έχετε μία μακάρια εξέλιξη. Όμως εσείς οι άνθρωποι δεν πιστεύετε αυτά που σας προαγγέλλω επανειλημμένα μέσω ενορατικών και προφητών. εσείς δεν τα πιστεύετε κι Εγώ δεν μπορώ να σας εξαναγκάσω να τα πιστέψετε. Το μυαλό σας είναι στον κόσμο και βρίσκετε πολύ μακριά από το πνεύμα, έχετε βυθιστεί εντελώς μέσα στην ύλη κι αυτή η ύλη θα σας καταπλακώσει, θα σας φυλακίσει πάλι εξ ολοκλήρου μέσα της, γιατί δεν κόβετε την εξάρτησή σας απ’ αυτήν, όσο έχετε ακόμη τη δύναμη να το κάνετε.

Αναλογιστείτε επιτέλους στα σοβαρά πώς είναι να περικλείεστε από συμπαγέστατη ύλη και να μην μπορείτε πια να ελευθερωθείτε από εκεί μέσα. Μόνο η σκέψη αυτή θα σας έδινε ανυπολόγιστη δύναμη να αποφύγετε αυτό το πεπρωμένο, όμως δεν το πιστεύετε κι ούτε Εγώ μπορώ να σας δώσω αυτήν την πίστη, παρά πρέπει να την αποκτήσετε μόνοι σας μέσα από μία ζωή αγάπης…. Τότε θα συνειδητοποιήσετε καθαρά το πώς το ένα συναρτάται με το άλλο συνολικά και επίσης το νόημα της ζωής σας στη Γη ως άνθρωπος…. Και θα τρομάζατε συνειδητοποιώντας πόσο μακριά έχετε απομακρυνθεί από το καθήκον που σας είχε δοθεί για το διάστημα που βρίσκεστε στη Γη….

Κάντε καλά έργα, πιέστε τον εαυτό σας να τα κάνει, μάθετε να στερείστε προς χάριν των συνανθρώπων, ανακουφίστε τον πόνο και την ανάγκη των άλλων, δώστε παρηγοριά και ανακούφιση σε αρρώστους και σε αδύναμους, δώστε ένα χέρι συμπόνιας παντού όπου βλέπετε δυστυχία. Δεν το κάνετε μόνο για τους άλλους, το κάνετε και για τον εαυτό σας, γιατί η ψυχή σας έτσι έρχεται στη ζωή, και το κάθε καλό έργο της αποφέρει πρόοδο και φωτισμό. Θ’ ανοίξουν τα μάτια σας και θα αναγνωρίσετε τη μεγάλη αγάπη Μου, εκεί που σήμερα βλέπετε ακόμη την άσπλαχνη εξουσία μίας Δύναμης, που θέλει μόνο να σας βασανίζει όσο είσαστε στη Γη….

Ακούστε τη φωνή Μου που σας συμβουλεύει και σας προειδοποιεί επανειλημμένα και μη κλείνετε τ’ αυτιά σας, αφήστε πίσω σας τον πόθο για την ύλη, σκεφθείτε μόνο τη σωτηρία της ψυχής σας. και μην ανησυχείτε, γιατί Εγώ σας συντηρώ και στις επίγειες ανάγκες σας εφόσον νοιάζεστε σοβαρά για τη ψυχή σας, η οποία βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο, γιατί το Τέλος είναι κοντά….

Αρ. 4457 11-10-1948

Αναγγελία του Τέλους…. «Έχετε Μόνο λίγο Χρόνο Πια….»

Σας απομένει μόνο λίγος χρόνος πια και πρέπει να προετοιμάζεστε ευσυνείδητα για την ημέρα που θα συμβεί μία τέτοια καταστροφή, που όμοιά της δεν έχουν ξαναζήσει οι άνθρωποι στη Γη. Και παρ’ όλο που σας την προαναγγέλλω ξανά και ξανά, εσείς αντιμετωπίζετε με δυσπιστία τα λόγια Μου και ως εκ τούτου είσαστε χλιαροί ως προς την καλλιέργεια της ψυχής σας…. Κι όμως έχετε μόνο λίγο χρόνο πια….

Ωστόσο εκτός από το Λόγο Μου δεν έχω άλλο τρόπο για να τραβήξω την προσοχή σας. εάν δεν τον πιστεύετε, θα σας καταλάβει τρόμος, όταν φανούν τα τελευταία σημάδια. Βέβαια θα σας προειδοποιήσω άλλη μια φορά λίγο χρόνο πριν, αλλά και αυτά τα λόγια δεν θα τα πιστέψετε περισσότερο απ’ ό,τι πιστέψατε τις προηγούμενες ειδοποιήσεις. Γιατί η μακροθυμία Μου σάς ξεγελάει, επειδή δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι καθυστερώ μόνο για χάρη των ψυχών που μπορούν ακόμη να σωθούν, μολονότι ο χρόνος έχει σημάνει ήδη προ πολλού. Λίγα μεμονωμένα άτομα μπορούν ακόμη να σωθούν και θέλω να τα γλυτώσω από την ατελείωτα μακριά πορεία μίας επανενσάρκωσης στη μελλοντική νέα Γη και γι’ αυτό έχω υπομονή και χρονοτριβώ.

Ωστόσο και η τελευταία προθεσμία κάποτε παίρνει τέλος, γι’ αυτό λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν τα Λόγια Μου, ότι σας απομένει λίγος χρόνος μόνο πια και ότι θα μετανιώσετε για την κάθε μέρα που δεν αξιοποιήσατε σωστά για την ψυχή σας.

Και εντελώς αιφνιδιαστικά θα προκύψει μία ανατροπή στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι, όπου λίγες μόνο μέρες θα ‘ναι αρκετές για να βρεθείτε σε μια εντελώς νέα κατάσταση. Και τότε θυμηθείτε τα λεγόμενά Μου και δώστε προτεραιότητα στο πνεύμα αντί στον κόσμο. γιατί είναι άχρηστο να νοιάζεστε για τα εγκόσμια, αφού δεν μπορείτε να διαφυλάξετε τίποτε απ’ αυτά, εάν δεν θέλω Εγώ να σας τα διαφυλάξω και εξάλλου εξαρτάται από τη βούληση και τη δύναμή Μου το να σας προστατέψω και να σας εφοδιάσω με τ’ απαραίτητα για την επίγεια ζωή.

Εσείς να σκέφθεστε αποκλειστικά και μόνον την ψυχή σας, να είσαστε πρόθυμοι να βοηθήσετε και να δώσετε όπου βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη δυστυχία του διπλανού σας, και δημιουργήστε μία εγκάρδια σχέση μαζί Μου, ούτως ώστε να παίρνετε δύναμη για ν’ αντέξετε και να τα καταφέρετε με όλες τις δυσκολίες της ζωής. Να αντλείτε ασταμάτητα δύναμη από το Λόγο Μου, γιατί αυτός είναι για σας μία Πηγή ενέργειας, στην οποία μπορείτε να αναζωογονείστε και η οποία δεν θα στερέψει ποτέ. Να είσαστε πάντοτε έτοιμοι να Με δεχθείτε κι Εγώ δεν θα σας εγκαταλείψω, ό,τι κακό κι αν σας βρει….

Αρ. 7462 24-11-1959

Ο Φόβος Σημαίνει Έλλειψη Πίστης….

Η θέλησή Μου είναι να μην φοβάστε, αλλά να πιστεύετε αταλάντευτα σ’ έναν στοργικό και παντοδύναμο Θεό και Πατέρα, που δεν σας αφήνει αβοήθητους στην ανάγκη σας. Ο φόβος όμως είναι έλλειψη πίστης. Ο φόβος είναι άγνοια της αγάπης και της παντοδυναμίας του Θεού, ο Οποίος θέλει να είναι Πατέρας σας…. Γιατί εάν πιστεύετε ότι σας αγαπάω όπως ένας πατέρας τα παιδιά του, θα έχετε επίσης τη βεβαιότητα ότι δεν αφήνω να πάθετε τίποτα, ό,τι κι αν επιχειρήσει εναντίον σας ο εχθρός των ψυχών σας. Το προστατευτικό πατρικό Μου χέρι είναι πάντοτε έτοιμο να επέμβει εάν χρειάζεται να σώσω ένα παιδί Μου από τον κίνδυνο. Και σε κίνδυνο βρίσκετε όταν φοβόσαστε, είτε πρόκειται για το σώμα σας είτε για το πνεύμα σας…. Σε κίνδυνο βρίσκεστε όταν αγωνιάτε και χάνετε το θάρρος σας, επειδή δεν έχετε τη δυνατή πίστη ότι τίποτα δεν μπορεί να σας συμβεί εφόσον στρέφεστε σ’ Εμένα και Με παρακαλείτε να σας δώσω προστασία και βοήθεια.

Όμως έστω κι αν κάθε φορά σας το λέει η ίδια σας η λογική, ωστόσο η καρδιά παραμένει φοβισμένη και θλιμμένη και απ’ αυτό πρέπει να απαλλαγείτε μόνοι σας. Κι αυτό γίνεται με το να δημιουργήσετε μία σχέση όσο το δυνατόν πιο στενή μ’ Εμένα, τον προαιώνιο Πατέρα σας, που το μόνο που περιμένω είναι να έρθετε σ’ Εμένα με μία προσευχή και να Μου εκμυστηρευτείτε τις έγνοιες σας. Αυτήν την ολόψυχη αφοσίωση σ’ Εμένα ζητώ από σας για να δώσω κι Εγώ στην καρδιά σας την εσωτερική γαλήνη που δεν έχετε βρει ακόμη. Πρέπει να έρθετε σ’ Εμένα με όλες τις επιθυμίες σας και να Με παρακαλέσετε με καθαρά παιδικό τρόπο να σας βρω λύση…. Κι Εγώ θα σας ακούσω και θα σας εισακούσω, αφού σ’ αγαπάω όπως ένας πατέρας τα παιδιά του.

Όμως πόσο δύσκολο σας φαίνεται πολλές φορές να Με πλησιάσετε και να κάνετε διάλογο μαζί Μου…. Πόσες φορές μένετε μακριά και βασανίζεστε μόνοι σας με τα προβλήματά σας, ενώ είναι τόσο μα τόσο απλό να τα φορτώσετε πάνω Μου και να απαλλαγείτε απ’ αυτά.

Έχετε έναν στοργικό Πατέρα που θα ’θελε να κάνει την επίγεια ζωή σας ωραία, αρκεί απλώς να Του δίνατε εσείς οι ίδιοι αυτό το δικαίωμα χάρη σε μία εγκάρδια σχέση μαζί Του, η οποία θα ‘πρεπε να είναι αυτονόητη…. Όποιος είναι δεμένος μαζί Μου, αληθινά, δεν έχει πια καμία ανάγκη. Αλλά οι ανάγκες προκύπτουν όταν εσείς χαλαρώνετε το δεσμό, καθότι Εγώ δεν σας δεσμεύω, αντίθετα, λαχταρώ να Μου αφοσιωθείτε εθελοντικά. Και την αφοσίωσή σας οφείλετε να Μου την αποδείξετε με αγάπη και εμπιστευτικό διάλογο, με το που Μου εκμυστηρεύεστε όλες τις έγνοιες σας και Με παρακαλείτε να σας απαλλάξω απ’ αυτές….

Τότε χρειάζεται μόνο να περιμένετε και τα πράγματα θα έρθουν όπως τα θέλετε…. θα απαλλαγείτε από όλα σας τα προβλήματα. Και ακόμη κι όταν σας βασανίζουν δυνάμεις του σκότους, ούτε τότε χρειάζεται να φοβόσαστε, αφού δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα, εφόσον η βούλησή σας είναι αφοσιωμένη σ’ Εμένα, εφόσον το αντικείμενο του πόθου σας είμαι Εγώ και η οριστική ένωση μαζί Μου….

Άρα απλώς ν’ αναρωτιέστε διαρκώς πού στοχεύει ο πιο ενδόμυχος πόθος σας και εάν στοχεύει σ’ Εμένα μπορείτε επίσης να είσαστε εντελώς βέβαιοι ότι ο δικός Μου πόθος για σας δεν θα σας εγκαταλείψει και ότι θα σας προστατεύω σε κάθε πίεση απ’ όπου κι αν προέρχεται…. Θέλω μία μέρα να γίνεται δικοί Μου και γι’ αυτό δεν θα επιτρέψω να σας χάσω, εφόσον κι εσείς έχετε Εμένα για στόχο και αγωνίζεστε να Με φτάσετε….. Επομένως δεν χρειάζεται η παραμικρή έγνοια ούτε φόβος….. Ανήκετε σ’ Εμένα και θα μείνετε δικοί Μου στους αιώνες των αιώνων….

Αμήν

** Ματθαίος 24,29. Μάρκος 13,25

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αρ. 4423 Ο θεϊκός Λόγος δίνει ενέργεια….

Μπέρτα Ντούντε αρ. 8310 Τα Σημεία των Καιρών και η Προαναγγελία του Τέλους….

Αρ. 5173 Η Ανθρωπότητα είναι χωρίς Πίστη και γι’ αυτό το Τέλος είναι Κοντά….

Αρ. 7390 Μία Περίοδος Λύτρωσης Τελειώνει…
αρ. 2086 Ο σκοπός των φυσικών καταστροφών»
Αρ. 2803 Το τέλος του παγκόσμιου ολοκαυτώματος και η αποκατάσταση της θείας Τάξης
Αρ. 7405 Ένα άστρο πλησιάζει τη Γη
Αρ. 7052 Η επέμβαση του Θεού και οι συνέπειες της
Αρ. 7331 Η ιδιαίτερη βοήθεια του Θεού μετά τη φυσική καταστροφή
Αρ. 6164 Μόνον ο Δεσμός με τον Θεό Δίνει Δύναμη στο Μέλλον
Αρ. 3448 Ο θείος Λόγος Παρηγοριά και Δύναμη στην Έσχατη Ανάγκη και στον κίνδυνο…
Αρ. 6321 Μέσα Χάρης και Προσευχή….
Αρ. 3753 Η Περίοδος της Μεγάλης Θλίψης πριν το Τέλος….
Αρ. 8955 Η προσευχή είναι η μοναδική προστασία απέναντι στο κακό
Αρ. 6762 Το χάος μετά την παγκόσμια καταστροφή και ο αντίχριστος
Αρ. 5655 Όποιος Θέλει να Είναι με τον Θεό, θα Έχει Δύναμη για τον Έσχατο Αγώνα….
Αρ. 5358 Θεραπείες και θαύματα με τη Δύναμη της Αγάπης….
Αρ. 8512 Η εξήγηση για τα Δεινά της Έσχατης Εποχής ….
Αρ. 4374 Ο κατακλυσμός, η Έσχατη Εποχή και η Εγκόσμια Πρόοδος….
Αρ. 3672 Η εμφάνιση του αντίχριστου θα είναι το σημάδι του επικείμενου τέλους
Αρ. 7631 Η Δράση του Αντίθεου και η Βοήθεια από τον Χριστό….
Αρ. 5729 Η Αξιοποίηση της Περιόδου Χάριτος πριν το Τέλος….
Αρ. 6051 Ο Θείος Λόγος Δύναμη στην Έσχατη Εποχή και στον Κίνδυνο….
Αρ. 4531 Ο Ερχομός του Χριστού…. η Αρπαγή…. το Τέλος….
Αρ. 5719 Η Δύναμη της Πίστης Απέναντι στον Αντίχριστο….
Αρ. 5843 Θεραπείες και Θαύματα με τη Δύναμη της Πίστης…
Αρ. 6791 Υπόσχεση και Παρηγοριά από τον Πατέρα….
Αρ. 4831 Δημόσια Μαρτυρία και Αναφορά στο Όνομα του Ιησού….
Αρ. 3519 Το Τέλος του Κόσμου και η Ημέρα της Κρίσης….

Αρ. 8624 Η καταστροφή της γης θα είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων πειραμάτων

Αρ. 4353 Αποσύνθεση …. Καταστροφή …. Νέα Φυλάκιση στην Ύλη….
Αρ. 4962 Αξιοποιείστε την Περίοδο Χάριτος πριν το Τέλος….
Αρ. 3949 Επισήμανση για την Επικείμενη Φυσική Καταστροφή…. Επείγουσα Έκκληση

να Προετοιμαστείτε…

Αρ. 4420 Οι κατ’ όνομα χριστιανοί και οι αληθινοί χριστιανοί
Αρ. 4421 Η πνευματική έπαρση των αρχηγών….
Αρ. 6079 Η φωνή του Θεού προειδοποιεί και προαναγγέλλει μια Νέα Εποχή
Αρ. 4457 Προαγγελία του τέλους… «Έχετε μόνο πολύ λίγο χρόνο πια…»
Αρ. 8429 Η αρμονία της ζωής πάνω στη Νέα Γη
Αρ. 3703 Απαραίτητη η Έκκληση στον Θεό για Βοήθεια την Έσχατη Εποχή ….
Αρ. 627 Καλέστε Με με την Προσευχή την ώρα της Ανάγκης….
Αρ. 6457 Η Ανάγκη Διδάσκει τη Σωστή Προσευχή….
Αρ. 8024 Η Δράση του Θεού και του Αντίθεου την Έσχατη Εποχή
Αρ. 4557 Το Καθαρτήριο Πυρ στην Έσχατη Εποχή Πόνος και θλίψη….
Αρ. 6832 Άνωθεν Βοήθεια στον Τελευταίο Διωγμό των Πιστών
Αρ. 3989 Ακλόνητη Πίστη κι Εμπιστοσύνη στη Βοήθεια του Θεού….
Αρ. 7407 Ο Θεός Υπόσχεται την Προστασία Του την Εποχή του Τέλους….
Αρ. 5968 Εξασφαλισμένη η Βοήθεια του Θεού στη Μελλοντική Δυστυχία…..
Αρ. 5383 Σοβαρή Προειδοποίηση για την Τελευταία Φάση της Γης….
Αρ. 4457 Αναγγελία του Τέλους…. «Έχετε Μόνο λίγο Χρόνο Πια….»
Αρ. 7462 Ο Φόβος Σημαίνει Έλλειψη Πίστης….
2020-03-25T17:39:00+00:00